Φτιάξε τσαντάκι από το παλιό σου τιραντάκι

14.10.2011
Με αφορμή την έκεθση "Χειροτέχνικα" που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 10.00 το πρωί μέχρι 10.00 το βράδυ), δες πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα παλιό σου τιραντάκι μπλουζάκι σε τρέντι τσαντούλα.

Με αφορμή την έκεθση "Χειροτέχνικα", πρώτη έκθεση χειροτεχνίας που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 10.00 το πρωί μέχρι 10.00 το βράδυ), δες πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα παλιό σου τιραντάκι μπλουζάκι σε τρέντι τσαντούλα.

Τήν εν λόγω μεταμόρφωση θα την βρεις στο www.ftiaxto.gr . Κάνε κλικ και δες πώς μπορείς να μεταμορφώσεις παλιά σου ρούχα και αξεσουάρ αλλά όλα τα θέματα διαφόρων crafts: περισσότερα θέματα crafts μπορούμε... πλέξιμο, ραπτική, κόσμημα, κέντημα, σαπούνια, κεριά, μαγειρική, κηπουρική, ανακύκλωση υλικών, παιδί, σπίτι και διακόσμηση και μόδα!

Το τσαντάκι από τιραντάκι:

Βήμα Πρώτο: Πάρε ένα μπλουζάκι τιραντάκι που δεν σου κάνει πια (έτσι για να βγάλεις και το άχτι σου).

Βήμα Δεύτερο: Δίπλωσέ το ώστε οι πλαϊνές ραφές να έρθουν μπροστά και στην μέση. Νομίζω έχεις αρχίσει να παίρνεις μια ιδέα του πόσο εύκολο είναι αυτό που θα επακολουθήσει...

Βήμα Τρίτο: Γύρισε το μπλουζάκι τιραντάκι, κρατώντας το δίπλωμα που είπαμε παραπάνω (ραφές στην μέση κ.τ.λ.) και ράψε το τελείωμα όπως βλέπεις παραπάνω. Η μπλε κλωστή χρησιμοποιήθηκε για να δεις την ραφή και ουχί γιατί βαριόμασταν να αλλάξουμε μασουράκι (αν θες το πιστεύεις αυτό...).

Βήμα Τέταρτο: Για να αποκτήσει ένα βάθος η τσάντα και να μην φαίνεται σαν απλά ραμμένο μπλουζάκι τιραντάκι, δίπλωσε την γωνία που μόλις έραψες όπως φαίνεται στην φώτο και ρίξε εκεί μια ραφή.

Βήμα Πέμπτο: Κόψε αυτό που περισσεύει και κάνε το ίδιο και στην άλλη γωνία. Αν μπορείς, κάνε και την άλλη ραφή στο ίδιο ύψος.

Βήμα Έκτο: Γύρισε την τσάντα από την καλή και you are ready!!

Δες και τις αντίστοιχες φωτογραφίες!

ΙNFO "Χειροτέχνικα"

Πού: στον 1ο όροφο του πολυχώρου Parapera, Αχαρνών 61 & Φερών, Αθήνα (www.parapera.gr)

Πότε: Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 10.00 το πρωί μέχρι 10.00 το βράδυ.

Ποιος: Οι λάτρεις του χειροποίητου - επαγγελματίες και μη - θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν, για πρώτη φορά, ανάμεσα σε πληθώρα υλικών, να ενημερωθούν για νέες μεθόδους χειροτεχνίας (crafting), αλλά και να μάθουν τα μυστικά διαφόρων ειδών χειροτεχνίας μέσα από μία σειρά δωρεάν εργαστηρίων που θα λάβουν χώρα από επαγγελματίες του χώρου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τι: Πλέξιμο, ραπτική, κέντημα, γυαλί, βιτρό, χαρτοτεχνίες, κόσμημα, φυσικά σαπούνια και κεριά είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες δημιουργικές ασχολίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της "Χειροτέχνικα", όπου περισσότερα από 20 εργαστήρια και καταστήματα θα εκθέσουν τα πολύτιμα υλικά τους.

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι και το WomenOnly