Γιατί η ΕΡΤ «έφαγε» τον Θεοχάρη

14.01.2011
Κάηκε... πριν καλά καλά ξεκινήσει. Ο λόγος για τον Θεοχάρη Ιωαννίδη, που δεν θα συμμετάσχει τελικά στην ελληνική βραδιά επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Ντίσελντορφ.

Κάηκε... πριν καλά καλά ξεκινήσει. Ο λόγος για τον Θεοχάρη Ιωαννίδη, που δεν θα συμμετάσχει τελικά στην ελληνική βραδιά επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Ντίσελντορφ.

Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν από την ΕΡΤ: Κόκκινα Χαλιά, Τριημιτόνιο, Βαλάντω Τρύφωνος, Λούκας Γιώρκας, Αντιγόνη Ψυχράμη! Όπως βλέπετε, δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του εκλεκτού του Ηλία Ψινάκη! Τι συνέβη όμως στο παρασκήνιο;

Η «υποψηφιότητα» του πρώην συμμετέχοντα στο «Just the 2 of Us» είχε πλασαριστεί έντονα στα ΜΜΕ. To γεγονός αυτό ενόχλησε κάποιους από τους ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης, που στο φετινό διαγωνισμό θέλουν να κρατηθούν ιδιαίτερα χαμηλοί τόνοι, καθώς οι εποχές του άκρατου lifestyle στη Eurovision έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την ΕΡΤ. Το επιχείρημα του «κοψίματος» Θεοχάρη είναι πως την περίοδο διεξαγωγής της Eurovision στη Γερμανία η ελληνική οικονομική κρίση θα κορυφώνεται (τέταρτη δόση του δανείου κ.λπ.), οπότε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν χρειάζονται πολυτέλειες και πολλά έξοδα. Αλλά και το πρόσωπο που θα μας εκπροσωπήσει θα πρέπει να είναι χαμηλού προφίλ και εκτός star system, με τη στενή έννοια του όρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ, ο Ηλίας Ψινάκης μετά τον αρχικό του αιφνιδιασμό ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ πολύ στεναχωρημένος είναι και ο Θεοχάρης Ιωάννιδης, που σε καμία περίπτωση δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. Επίσημα από την ΕΡΤ διαρρέουν πως ο νεαρός είναι κυρίως ηθοποιός, παρά τραγουδιστής, ενώ επίσης δεν θεωρείται νέο πρόσωπο στο διαγωνισμό, καθώς στο παρελθόν είχε συμμετάσχει στο φεστιβάλ ως υποψήφιος της Κύπρου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Να σημειώσουμε ότι για τον Ηλία Ψινάκη είναι η δεύτερη «αποτυχία» σε επίπεδο Eurovision, καθώς πριν από μερικά χρόνια, όταν συνεργαζόταν με τον Κώστα Μαρτάκη, δεν κατάφερε να του εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού, παρόλο που ο νεαρός τραγουδιστής συμμετείχε στην ελληνική βραδιά επιλογής τραγουδιού.