Μαρία Ιακώβου: "Είμαι άνθρωπος της μέρας"

23.06.2008
Τη Μαρία Ιακώβου τη γνωρίσαμε μέσα από το talent show του ΑΝΤ1 «Fame story». Η παρουσία της εκεί είχε τραβήξει την προσοχή όχι λόγω κάποιας εκκεντρικής συμπεριφοράς, αλλά κυρίως εξαιτίας των φωνητικών της δυνατοτήτων.

Από τον Γιάννη Πολέμη

Τη Μαρία Ιακώβου τη γνωρίσαμε μέσα από το talent show του ΑΝΤ1 «Fame story». Η παρουσία της εκεί είχε τραβήξει την προσοχή όχι λόγω κάποιας εκκεντρικής συμπεριφοράς, αλλά κυρίως εξαιτίας των φωνητικών της δυνατοτήτων. Αν και μετά τη συμμετoχή της στο reality ταλέντων τη χάσαμε, φέτος την ξαναβρήκαμε στα... «Μαύρα μεσάνυχτα» να ερμηνεύει ένα από τα σουξέ της φετινής σεζόν μαζί με το Θηρίο. Ποια είναι η Μαρία Ιακώβου και γιατί βρήκε ζωή στα «Μαύρα τα μεσάνυχτα»;

Μαύρα μεσάνυχτα... Μπορείτε να βρείτε ζωή σε αυτά;

«Κάποιοι βρήκαν ζωή στα μαύρα τα μεσάνυχτα, εγώ είμαι περισσότερο άνθρωπος του φωτός. Πώς έγινε αυτή η αντίφαση και πέτυχε η συνταγή; Τα ετερώνυμα, ως γνωστόν, έλκονται. Ζω τα μαύρα τα μεσάνυχτα, δουλεύω τα μαύρα μεσάνυχτα, αλλά επί της ουσίας είμαι άνθρωπος της ημέρας».

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

«Τελείως τυχαία... Αρχικά ήμουν αντίθετη να ακολουθήσω αυτή τη δουλειά επαγγελματικά, καθότι και κόρη τραγουδίστριας, της Ρένας Βιολάντη. Επειδή είχα στερηθεί τη μαμά μου λόγω δουλειάς, είχα γνωρίσει τη νύχτα από μέσα και είχα πολλούς ενδοιασμούς. Όταν άρχισα να σπουδάζω και θέλησα να βγάζω το χαρτζιλίκι μου για να μην επιβαρύνω την οικογένειά μου, έκανα κάτι που για εμένα ήταν εύκολο γιατί τραγουδούσα απ όταν πήγαινα σχολείο. Ερασιτεχνικά στην αρχή, μετά το κόλλησα το μικρόβιο. Ξέρεις ξύπνησε η πληροφορία του σκληρού δίσκου (γέλια) κι επιβλήθηκε».

Έχετε αναμνήσεις με τη μητέρα σας από νυχτερινά κέντρα;

«Βέβαια! Μέχρι τα 15 την ακολουθούσα συχνά πυκνά. Το χώρο τον γνώριζα, γι αυτό και ήμουν αντιδραστική».

Τι συμβουλές σας έχει δώσει;

«Να έχω πίστη και επιμονή σε αυτό που κάνω, να δουλεύω πολύ σκληρά, με ένα όμως αλλά... Να υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Να μη μείνω στο χώρο, να αναλωθώ και να αλλοιωθώ χωρίς λόγο. Εάν μέχρι ένα συγκεκριμένο διάστημα δεν πραγματοποιηθούν κάποιοι στόχοι, υπάρχουν και άλλες επιλογές».

Φέτος είστε το πρώτο γυναικείο όνομα δίπλα σε έναν καλλιτέχνη (Νίκος Βέρτης) με επιτυχία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη συνεργασία;

«Ελαφρώς τυχαία. Ίσως γιατί έχουμε κοινούς συνεργάτες και τον ίδιο παραγωγό ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που έχει γράψει τον πρώτο μου δίσκο, έχει κάνει και τους δύο τελευταίους. Οι συνεργάτες μας με πρότειναν, και εκείνος το δέχθηκε με μεγάλη χαρά».

Τι θα ακούσουμε στο πρώτο σας cd που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες;

«Η μουσική είναι εξ ολοκλήρου του Κυριακού Παπαδόπουλου, οι στίχοι του Βασίλη Γιανόπουλου, εκτός από ένα κομμάτι της Βίκυς Γεροθόδωρου. Συμπαραγωγή Ανδρέα Γιατράκου, Κυριάκου Παπαδόπουλου με τη Universal. Έχει από καθαρά λαϊκά τραγούδια, όπως τσιφτετέλι και ζεϊμπέκικο, μέχρι ethnic, dance και latin».

Ξεχωρίζετε κάποιο τραγούδι;

«Δύο. Το Κάτι Δειλινά και το Έφυγες. Δεν τα έχετε βέβαια ακούσει, αλλά θα τα ακούσετε σύντομα!».

Πού αποδίδετε την επιτυχία του πρώτου σας single; Ευθύνονται η σειρά, οι δημιουργοί, η δική σας παρουσία ενδεχομένως;

«Είναι αποτέλεσμα καλής χημείας όλων αυτών που ανέφερες».

Παρακολουθείτε τη σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου;

«Την παρακολουθούσα ανελλιπώς μέχρι πριν από ένα μήνα».

Στα νυχτερινά κέντρα Αθήνας και επαρχίας που έχετε μέχρι σήμερα δουλέψει, έχετε διαπιστώσει ομοιότητες με όσα διαδραματίζονται στα «Μαύρα μεσάνυχτα»;

«Άκουσα πολλά, αλλά δεν τα έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. Δεν έχω γίνει μάρτυρας ανάλογων καταστάσεων».

Έχετε τσακωθεί για τη μαρκίζα ή το χρόνο του προγράμματος με συνάδελφο;

«Για τη μαρκίζα όχι. Για το πρόγραμμα θα σου έλεγα ότι έχει υπάρξει αντιπαράθεση, η οποία λύθηκε αμέσως. Καμιά φορά γίνονται πράγματα όχι με κακή πρόθεση, αλλά από αμέλεια».

Ποια είναι η «κόκκινη γραμμή» της παραχώρησης όσον αφορά την καριέρα σας;

«Ό,τι παραβιάζει την ησυχία του ύπνου μου. Αν δεν μπορώ να ξυπνήσω περήφανη και αξιοπρεπής το πρωί, πάει να πει ότι η κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί».

Πόσοι ασχολείστε με την εμφάνισή σας;

«Περισσότερο οι άνθρωποι που με βοηθούν. Ο στυλίστας μου, ο Σωτήρης Τσαγδής, και η μακιγιέζ μου, η Λένα Κουτσουμπού. Τρέχουν και δεν φτάνουν, με αντέχουν όμως».

Πόσο κόστισαν τα ρούχα;

«Δεν έχουμε βγάλει ακόμη κοστολόγιο (παρεμβαίνει ο Σωτήρης Τσαγδής). 10.000 ευρώ και συνεχίζουμε ακάθεκτοι...».

Θα κάνατε πλαστική επέμβαση;

«Φυσικά. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε θέλει να διορθώσει κάτι για να νιώσει καλύτερα, επιβάλλεται να το κάνει. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία του».

Πάμε σε πιο προσωπικά τώρα... Είστε ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

«Όχι».

Δεν έχετε σχέση;

«Καμία... με την πραγματικότητα (γέλια)».

Με πρόσωπο του χώρου θα έκανες σχέση;

«Έχει τύχει στο παρελθόν».

Υπήρχε ανταγωνισμός;

«Όχι, δεν είχα τέτοιο θέμα. Προβλήματα στο παρελθόν αντιμετώπισα μόνο με συντρόφους οι οποίοι δεν είχαν σχέση με το χώρο. Οι άνθρωποι του χώρου έχουν κατανόηση».

Οικογένεια, παιδιά; Πώς ηχούν αυτά στο μυαλό σας;

«Είναι κάτι που θέλω να συμβεί στη ζωή μου, απλώς είναι πολύ μακρινό αυτή τη στιγμή. Δεν έχει ξυπνήσει ακόμη το μητρικό μου ένστικτο».

Συνδυάζεται καριέρα και οικογένεια;

«Ναι, και υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιτυχημένων καλλιτεχνών. Θέλει βέβαια πολλή προσπάθεια για να καταφέρεις να αντεπεξέλθεις κυρίως στο ρόλο του γονιού, πολύ σημαντικός και απαιτητικός».

Θα αποκρύπτατε μια σχέση από τη δημοσιότητα; Πουλάει περισσότερο να φαίνεται μια τραγουδίστρια σέξυ και αδέσμευτη...

«Διαφωνώ λίγο με αυτό. Αν κάποιος νιώθει καλά με τη δουλειά του, μιλά η δουλειά του γι αυτό».

Οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

«Η φωνή που μόλις θα βγάλει την πρώτη νότα ανατριχιάζω ανήκει στην Ελένη Βιτάλη. Εγώ τραγουδούσα τα βράδια στα σκυλάδικα. Εκπληκτική ερμηνεύτρια, εκπληκτική χροιά. Από τους νεότερους μου αρέσει πολύ ο Νίκος, του το έχω πει κιόλας, η Νατάσσα Θεοδωρίδου, κ.ά.».

Απραγματοποίητο όνειρο;

«Πολλά, αλλά δόξα τω Θεώ τον τελευταίο καιρό υλοποιούνται ένα ένα και νιώθω ολοκληρωμένη».

Μια ευχή στον εαυτό σου;

«Καλά κουράγια!».