Οι κριτικοί τσάκισαν το "Sex And The City 2"

28.05.2010
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker) και τα υπόλοιπα κορίτσια πήραν τους δρόμους -με όλη τη σημασία της λέξης. Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του "S.A.T.C. 2" στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, χθες το βράδυ πέταξαν στο Λονδίνο για τη Βρετανική επίσημη πρώτη της ταινίας τους. Οι διάσημες κυρίες έλαμψαν με την παρουσία τους στο κόκκινο χαλί, αυτή τη φορά όμως υπό τη σκιά της κακής κριτικής με τη οποία ο Τύπος υποδέχτηκε το πόνημά τους.


Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker) και τα υπόλοιπα κορίτσια πήραν τους δρόμους -με όλη τη σημασία της λέξης. Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του "SATC2" στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, χθες το βράδυ πέταξαν στο Λονδίνο για τη Βρετανική επίσημη πρώτη της ταινίας τους. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Λέστερ Σκουέαρ, φανατικοί θαυμαστές της σειράς είχαν πάρει θέση μέχρι και 24 ώρες νωρίτερα για να δουν από κοντά τις αγαπημένες τους πρωταγωνίστριες. Οι διάσημες κυρίες έλαμψαν με την παρουσία τους στο κόκκινο χαλί, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, αυτή τη φορά όμως υπό τη σκιά της κακής κριτικής με τη οποία ο Τύπος υποδέχτηκε το πόνημά τους.

Τιμώντας τον καλό της φίλο, σχεδιαστή Αλεξάντερ ΜακΚουίν (Alexander McQuenn) ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, η γνωστή για τις άψογες στυλιστικές της επιλογές Πάρκερ επέλεξε δική του δημιουργία για την εκδήλωση αυτή. Την εικόνα συμπλήρωσε με ένα εντυπωσιακό καπέλο του Φίλιπ Τρέισι (Philip Tracey) τονίζοντας ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή, αφού με τον ίδιο συνδυασμό είχε εμφανιστεί και στη βρετανική πρεμιέρα της πρώτης ταινίας πριν από 2 χρόνια.

"Ενός μόνο ανθρώπου τα ρούχα θα ήθελα να φορέσω σήμερα και αυτός είναι ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν", εξήγησε η Κάρι Μπράντσο (Carrie Bradshaw) της ταινίας, συμπληρώνοντας αργότερα με συγκίνηση: "Λι, αυτό είναι για σένα. Μου λείπεις πάρα πολύ".

Η Κιμ Κατράλ (Kim Cattrall), με τη σειρά της, φόρεσε μια δημιουργία του Τιερί Μιγκλέρ (Thierry Mugler), τονίζοντας ότι γενικότερα επιλέγει ρούχα ανάλογα με τη διάθεσή της. Στο κόκκινο χαλί, η 54χρονη Κατράλ μίλησε επίσης αρκετά για την εμπειρία της στο σανίδι, αφού εκτός από τον ρόλο της φλογερής Σαμάνθα Τζόουνς (Samantha Jones) στον οποίο διαπρέπει κινηματογραφικά, τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι την έχει κερδίσει το θέατρο.

Μαζί τους και η Σίνθια Νίξον (Cynthia Nixon) που στη σειρά παίζει τη δικηγόρο Μιράντα Χομπς (Miranda Hobbes) και για την περίσταση είχε επιλέξει μία εντυπωσιακή τουαλέτα του Νάρσισο Ροντρίγκεζ (Narciso Rodriquez). Μιλώντας στους δημοσιογράφους η Νίξον δήλωσε πολύ χαρούμενη που ο κόσμος γενικά την "αφήνει ήσυχη", πράγμα που της επιτρέπει να ζει μια ήρεμη ζωή, να μένει σε μια ήσυχη γωνιά της Νέας Υόρκης, να πηγαίνει τα παδιά της στο σχολείο, να μπαίνει στο μετρό κ.ο.κ.

Η Κριστίν Ντέιβις (Kristin Davis) πρόσθεσε κάτι στη λάμψη της παρέας με τη χρυσή vintage τουαλέτα που φόρεσε, δια χειρός Νόρμαν Νόρελ (Norman Norell). Η κινηματογραφική Σαρλότ Γιορ Γκόλντενμπλατ (Charlotte York Goldenblatt) ζήτησε συγνώμη από τους θαυμαστές της αλλά παραδέχτηκε ότι στην καθημερινή της ζωή δεν προσέχει καθόλου την εμφάνισή της.

Ωστόσο, παρά την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς αλλά και της πρώτης κινηματογραφικής μεταφοράς της το "Sex And The City 2" δεν έτυχε της ίδιας θετικής υποδοχής από την πλειοψηφία των κριτικών.

Αυτή τη φορά, η δράση της ταινίας μεταφέρεται στο Άμπου Ντάμπι όπου οι πρωταγωνίστριες πηγαίνουν για διακοπές. Οι ίδιες και οι δημιουργοί υποστηρίζουν ότι παρόλο που βρίσκονται τόσο μακριά από τη Νέα Υόρκη, κουβαλούν πάντα την πόλη μαζί τους. Οι κριτικοί όμως, δεν συμφωνούν.

"Δυστυχώς η δεύτερη ταινία δεν είναι καθόλου 'Το σεξ και η πόλη', είναι περισσότερο "Εμμηνόπαυση στην έρημο', και τέσσερις σπουδαίοι χαρακτήρες τελείως χαμένοι", γράφουν οι βρετανικοί "Times".

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι "New York Times" δηλώνουν αδιάφοροι απέναντι στην ταινία, σχολιάζοντας καυστικά: "Το ρολόι σου θα σου λέει ότι έχουν περάσει μόνο 2,5 ώρες, αλλά εσύ θα σοκαριστείς από το πόσο μεγαλύτερος θα νιώθεις όταν το όλο πράγμα θα έχει τελειώσει".

Από τη πλευρά τους, οι συντελεστές της ταινίας δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία των γυρισμάτων που έγιναν στο Μαρόκο. "Ήταν υπέροχα. Οι καλύτερες εμπειρίες της ζωής μας. Ζούσαμε μαζί, τρώγαμε μαζί, ακόμη και σε καναπέδες κοιμόμασταν μαζί", τόνισε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη χθεσινή πρεμιέρα.

Η ταινία παίζεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους από χθες.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα