Μάικ Τάισον: "Ήμουν τρελός"

21.03.2011
Σύμφωνα με τη Mirror, ο πρώην μποξέρ και νυν τηλεπαρουσιαστής που σημαδεύτηκε από τον τραγικό χαμό της κόρης του, η οποία πνίγηκε μέσα στο σπίτι της με τον ιμάντα ενός οργάνου γυμναστικής δύο χρόνια πριν, φαίνεται να μετανιώνει για τα λάθη του, αλλά να τα έχει βρει με τον εαυτό του.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο πρώην μποξέρ και νυν τηλεπαρουσιαστής που σημαδεύτηκε από τον τραγικό χαμό της κόρης του, η οποία πνίγηκε μέσα στο σπίτι της με τον ιμάντα ενός οργάνου γυμναστικής δύο χρόνια πριν, φαίνεται να μετανιώνει για τα λάθη του, αλλά να τα έχει βρει με τον εαυτό του.

"Νομίζω ότι ήμουν τρελός για ένα μεγάλο μέρος της ζωή μου. Δεν ήξερα τι να κάνω όταν έφτασα στην κορυφή. Έμαθα να ζω μια βαρετή ζωή και μ' αρέσει. Είμαι πολύ νέος για να μετανιώνω", δήλωσε σήμερα ο Μάικ Τάισον (Mike Tyson) στη βρετανική εφημερίδα, ενώ παραδέχτηκε έγινε πολύ διάσημος, πολύ νωρίς.

Ο 44χρονος πρωταθλητής βαρέων βαρών που έχει μείνει στην ιστορία της πυγμαχίας ως "ο πιο κακός άνθρωπος της Γης" και "ο σιδερένιος Μάικ", γνώρισε τη δημοσιότητα ήδη από την ηλικία των 18 ετών όταν κέρδισε τον αντίπαλο του με νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο στον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα, το 1985. Έκτοτε παρέμεινε ανίκητος στα ρινγκ επί μία πενταετία κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου μποξέρ όλων των εποχών και τραβώντας σαν μαγνήτης τα φλας των φωτογράφων.

Ωστόσο, η διασημότητα είχε δραματικές συνέπειες στην προσωπική του ζωή με αποκορύφωμα την καταδίκη του για βιασμό το 1992 και την φυλάκιση του για τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό. Παρότι ο ίδιος επέστρεψε στα ρινγκ το 1995, δεν κατάφερε ποτέ να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον του, ενώ το 1997 επιδείνωσε την κατάσταση δαγκώνοντας και κόβοντας ένα κομμάτι από το αυτί του αντιπάλου του, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Συνεχίζοντας να παραβιάζει του κανόνες, να προκαλεί την ομοσπονδία πυγμαχίας και αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων του, ο Τάισον συνελήφθη ξανά και φυλακίστηκε για τον ξυλοδαρμό δύο αυτοκινητιστών κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού στη μέση του δρόμου.

Ο πολυτάραχος τρόπος ζωής του και τα συχνά μπλεξίματα που είχε με τον νόμο, του κόστισαν μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του δημιουργώντας του δυσβάσταχτα χρέη. Το 2005 εγκατέλειψε οριστικά την πυγμαχία και ένα χρόνο αργότερα δήλωσε χρεοκοπία.

Εντωμεταξύ είχε αποκτήσει οκτώ παιδιά από τους τρεις γάμους του και διάφορες άλλες σχέσεις, αλλά δεν μπορούσε πλέον να συντηρεί τον εκκεντρικό τρόπο ζωής του καταντώντας ψυχολογικό ράκος. Το 2006 και το 2007 συνελήφθη ξανά για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να ακολουθήσει θεραπεία αποτοξίνωσης, ενώ το 2009 δέχτηκε ένα ακόμη ισχυρότερο χτύπημα από τον αιφνίδιο θάνατο της μικρότερης κόρης του, Έξοντους (Exodus).

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων χρόνων είχε παραδεχτεί δημόσια την αποτυχία του σε προσωπικό επίπεδο, ενώ έβρισκε καταφύγιο στη συντροφιά των περιστεριών, τα οποία αποτελούσαν την μοναδική του παρηγοριά ήδη από την παιδική του ηλικία, όταν υπήρξε αντικείμενο χλευασμού από τις συμμορίες του Μπρούκλιν όπου μεγάλωσε.

Το ενδιαφέρον του για τα περιστέρια αποτελούν και το επίκεντρο του αυτοβιογραφικού ντοκιμαντέρ "Taking on Tyson", διάρκειας έξι επεισοδίων που άρχισε προβάλλεται από την συνδρομητική τηλεόραση "Animal Planet" στις αρχές Μαρτίου.

Σήμερα, ο 44χρονος, πλέον, Τάισον ζει με την σύζυγο του-την οποία παντρεύτηκε μόλις δέκα μέρες μετά τον θάνατο της κόρης του- στο Λας Βέγκας μαζί με τα δύο παιδιά τους και δηλώνει απένταρος, αλλά ευτυχισμένος:

"Είμαι εντελώς απένταρος. Αλλά ζω μια καταπληκτική ζωή και έχω μια καταπληκτική σύζυγο που με νοιάζεται. Έχω περάσει καλά. Είμαι άφραγκος. Αυτό (η οικονομική καταστροφή μου) απλά συνέβη. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων. Δεν αξίζω να έχω τη γυναίκα που έχω, δεν αξίζω να έχω τα παιδιά που έχω, αλλά τα έχω και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων", είχε δηλώσει σε μια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, ενώ όπως παραδέχτηκε στην εκπομπή της Έλεν ΝτεΤζενέρες, είναι πλέον αναγκασμένος να ζει μέρα με τη μέρα, ανάλογα με τις αμοιβές του για τη συμμετοχή του σε διάφορα ψυχαγωγικά σόου.