50 χρόνια Nissan

24.03.2011
Στο Μέγαρο Μουσικής, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης γιόρτασε με ένα μεγάλο δείπνο και 600 καλεσμένους τα 50 χρόνια συνεργασίας της με τη Nissan.

Oταν το 1961, όταν η Νικ. Ι. Θεοχαράκης ανέλαβε την αντιπροσωπεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan για την Ελλάδα, αποτελώντας ταυτόχρονα την πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που αναλάμβανε την αντιπροσώπευση της ιαπωνικής μάρκας. Η συνεργασία αυτή αποδείχτηκε ισχυρή και διήρκεσε 50 ολόκληρα χρόνια. Για τον εορτασμό της σημαντικής επετείου, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης διοργάνωσε μια μεγάλη εκδήλωση και δείπνο με 600 περίπου προσκεκλημένους στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής.

Χωρίς υπερβολή, το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας ήταν εκεί αλλά και άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής και της Τέχνης. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Θεοχαράκης μάς μίλησε για την επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας την οποία ξεκίνησε ο πατέρας του Νίκος Θεοχαράκης αλλά και για τους σπουδαιότερους σταθμούς της συνεργασίας τους με τη Nissan από το 1961. «Ημαστε τότε τρεις, ο πατέρας μου, ο αδελφός μου κι εγώ. Από τις αρχές του 1980 (σ.σ. τον ίδιο χρόνο έφυγαν από τη ζωή ο πατέρας και ο αδελφός του) χρειάστηκε να αναλάβω τη διεύθυνση της εταιρείας μόνος μου». Από τις πιο σημαντικές στιγμές είναι η δημιουργία το 1980 στον Βόλο του εργοστάσιου ΤΕΟΚΑΡ, το οποίο στα 15 χρόνια της λειτουργίας του παρήγαγε περισσότερα από 172.000 αυτοκίνητα. Για το 2011, η Nissan μάς παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, το Nissan Leaf.

ΤΕΟΚΑΡ
Το εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων Nissan στον Βόλο λειτούργησε από το 1980 έως το 1995 παράγοντας περισσότερα από 172.000 αυτοκίνητα.

ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ
Το 1961 υποχρέωση της εταιρείας ήταν να πουλήσει μέσα σε έναν χρόνο 50 αυτοκίνητα. Εως σήμερα, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης έχει συμπληρώσει σχεδόν 600.000 πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

  • Στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής δέσποζε το Nissan Leaf, το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
[email protected]