Χρήστος Χολίδης: Τα προσωπικά δεν είναι για προβολή

03.05.2011
Ανήκει στους λιγοστούς εκείνους τραγουδιστές που καθιερώθηκαν μέσα από τη λαϊκή αποδοχή στους νυχτερινούς χώρους και όχι μέσω κάποιου reality ή σκανδάλου της κίτρινης επικαιρότητας, όπως είναι σήμερα ο κανόνας. Πρώην αθλητής και πειθαρχημένο άτομο, υπόσχεται ότι δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψει στα παιχνίδια του gossip για να καθιερωθεί.

Γιατί οι περισσότεροι νομίζουν ότι είσαι από τη Θεσσαλονίκη;

Εχω μεγαλώσει στην Αθήνα, στο Αιγάλεω. Η καταγωγή μου είναι από τη Θεσσαλονίκη, οι γονείς μου κατάγονται από εκεί. Ημουν 4 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, εκεί έχω δουλέψει κυρίως τη νύχτα σε κέντρα. Σε αυτήν την πόλη έμαθα ουσιαστικά τι σημαίνει να κάνεις τον κόσμο να διασκεδάζει. Στη Θεσσαλονίκη μού δόθηκε η ευκαιρία να με γνωρίσουνε, ίσως γι’ αυτό πολλοί πιστεύουν ότι είμαι από εκεί.

Πώς μεταπήδησες από τον αθλητισμό στο τραγούδι; Κοινώς, από τη μέρα στη νύχτα;

Δεν παράτησα τον αθλητισμό για το τραγούδι. Απλώς, ήταν θέμα timing και συγκυριών. Απογοητεύτηκα πολύ από καταστάσεις στον αθλητισμό, που λατρεύω, έφτασε για μένα κυριολεκτικά ο κόμπος στο χτένι και αποφάσισα να σταματήσω. Το τραγούδι απλώς προέκυψε.

Περίεργη άποψη. Πώς προκύπτει δηλαδή, μαγικά;

Οχι ακριβώς. Το τραγούδι υπήρχε πάντα στην οικογένειά μου. Ο πατέρας μου ήταν τραγουδιστής ποντιακής μουσικής. Για μένα, ήταν απόλυτα φυσικό το να τραγουδώ. Το έκανα ανέκαθεν στα γλέντια, στο σπίτι, ακόμη και στα αποδυτήρια όταν είχαμε αγώνες. μεν το είχα σκεφτεί όμως επαγγελματικά, εγώ ονειρευόμουν μόνον το μπάσκετ,. Ημουν με μια μπάλα στα χέρια πάντα, κοιμόμουν αγκαλιά με την μπάλα!

Ωραία παρέα... Και η στιγμή που αποφάσισες το επαγγελματικό βήμα;

Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πολύ στα σημάδια, γι’ αυτό και τα ακολουθώ. Είχα βρεθεί στην εκπομπή της Κορομηλά ως μοντέλο μκαι εκεί τυχαίαμ και πλησίασα την ορχήστρα που βρισκόταν τότε εκεί για να δω αν μπορούσε να γίνει μια αρχή. Θεώρησα ότι εφόσον υπήρχε αυτή η ευκαιρία, έπρεπε να την εκμεταλλευτώ.

Τι κοινό υπάρχει μεταξύ αθλητισμού και πίστας; μεν έχουν αλλάξει τελείως οι ρυθμοί σου;

Εγώ αντιμετωπίζω το τραγούδι ως αθλητής. μεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν είμαι των καταχρήσεων. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι τα ωράρια. Την ώρα που οι άλλοι πηγαίνουν για ύπνο, εγώ πηγαίνω για δουλειά. μεν έχω αλλάξει, όμως, είμαι πολύ σταθερός χαρακτήρας. Εμεινα πιστός στις αρχές που πήρα από την οικογένειά μου και ποτέ δεν επηρεαζόμουν από όσα έβλεπα από παιδί να γίνονται γύρω μου. Μεγάλωσα σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου ερχόμουν σε επαφή με πολύ σκληρές καταστάσεις μφτώχεια, κλοπές, ναρκωτικά κ.λπ. Γι’ αυτό και σε κάθε ευκαιρία, όπως σε συναυλίες, προσπαθώ να τονίζω στους νέους ανθρώπους να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά, γιατί μπορούν άνετα και χωρίς αυτά.

Τι αρχές έθεσες ως στόχο να ακολουθήσεις όταν ξεκίνησες το τραγούδι;

Οντας μακριά από τη showbiz και βλέποντας πώς λειτουργούν οι περισσότεροι, αποφάσισα μπαίνοντας στον χώρο ότι δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσω για τα προσωπικά μου μγια τη γυναίκα με την οποία είμαι, την οικογένειά μου κ.λπ. Σ’ αυτό ήμουν κάθετος, και εξακολουθώ να είμαι.

Σήμερα, όμως, για να καθιερωθεί κανείς στον χώρο, κυριαρχεί το «κέντημα» γύρω από το όνομά του...

Πράγματι χρειάζεται «κέντημα» ή να έχεις βγει από κάποιο ριάλιτι π.χ. Εγώ, όμως, ήθελα πάντα να με μάθει ο κόσμος ως τον τραγουδιστή που ήταν αθλητής και που λέει αυτό ή εκείνο το τραγούδι μόχι μέσα από εφήμερες σχέσεις. μεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τις γυναίκες ως πάτημα επαγγελματικό. Μην νομίζεις ότι μου αρέσει η υπερ-έκθεση. Μου αρέσει να μιλάω με τη δουλειά μου και όχι με εξώφυλλα ή με μεγάλες δηλώσεις.

Ολοι έτσι λένε, όμως, στην αρχή και μετά στη πράξη κάνουν άλλα. Σου αρέσει να θεωρείσαι από τα «καλά παιδιά» του χώρου;

Κοίτα, όλοι καλοί είμαστε! Εγώ προσπαθώ να είμαι σωστός μστον λόγο μου, στη συμπεριφορά μου και τους ανθρώπους γύρω μου. Αλλωστε, μόνον η πορεία μου και ο χρόνος θα το αποδείξει αυτό.

Γράφτηκαν διάφορα για σχέσεις σου με αρκετές επώνυμες γυναίκες. Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί κάποιες να σε πλησιάζουν με σκοπό την προβολή τους;

Ξεκινώ πάντα καλοπροαίρετα μια σχέση, χωρίς να σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Αν το κάνεις, αδικείς έναν άνθρωπο χωρίς λόγο. Αν και προτιμώ να πλησιάζω εγώ τις γυναίκες. Είμαι άντρας κυνηγός. Οταν κάνει η γυναίκα το πρώτο βήμα, δεν είμαι και μες στην τρελή χαρά!

Πώς κρίνεις όσα βλέπεις να γίνονται τη νύχτα; Εχεις δυσκολευτεί;

Λίγο έως πολύ, ό,τι γίνεται τη νύχτα γίνεται και τη μέρα! Η νύχτα διαφέρει ίσως λόγω της ύπαρξης του αλκοόλ. Τίποτα δεν είναι εύκολο πάντως. Σημασία έχει να σε πιστέψει και να σε στηρίξει κάποιος μο συνθέτης, ο στιχουργός, ο επιχειρηματίας. Λειτουργούν σαν αλυσίδα αυτά άλλωστε. Για μένα, η μεταπήδηση από τον αθλητισμό ήταν άθλος. Είχα στόχο όμως. Στη Θεσσαλονίκη, όπου δούλευα 7 ημέρες τη βδομάδα, όταν σχολούσαμε, οι άλλοι πήγαιναν σε κλαμπ, ενώ εγώ καθόμουν και μάθαινα τραγούδια ή πώς γίνεται το ελεύθερο πρόγραμμα. Και το επόμενο πρωί έπαιζα τένις!

Πίστευες από την αρχή ότι θα τα κατάφερνες ή εξέπληξες τον εαυτό σου;

Είμαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό που κάνω. Και δεν έχω το άγχος που είχα πριν από έναν αγώνα μπάσκετ μμου φαίνεται αστείο το να έχω άγχος πριν βγω στη σκηνή. Αντιμετωπίζω ακόμη και τα λάθη πάνω στην πίστα με χιούμορ γιατί δεν θεωρώ ότι ασκώ και κάνα λειτούργημα. μεν είμαι γιατρός, άνθρωπος που σώζει ζωές μείμαι ένας αθλητής που τραγουδάει!

Πώς είναι η σχέση σου με τον κόσμο και τα σχόλια που δέχεσαι;

Προσπαθώ να πατάω γερά στα πόδια μου παρά τα λόγια του ενθουσιασμού. Θέλω να γίνομαι συνεχώς καλύτερος. Προσπαθώ να κάνω βήμα βήμα την πορεία μου, γιατί μια ξαφνική επιτυχία δεν συνεπάγεται απαραίτητα καθιέρωση.

Το ότι διαθέτεις ωραία εμφάνιση, κατά πόσον βοηθάει;

Σίγουρα μετράει. Η δουλειά αυτή, άλλωστε, είναι... εικόνα και ήχος! Και ως αθλητής και σε άλλες δουλειές που έχουν προηγηθεί έχω δεχθεί σχετικά σχόλια, θέτω όμως πάντα κάποια όρια.

Πολύ καλός ακούγεσαι για να ’σαι αληθινός... Πες μου κάποια μειονεκτήματά σου που δεν είναι εμφανή.

Είμαι απόλυτος μερικές φορές. Επίσης, όταν λόγω διάθεσης κατεβάσω ρολά, δεν μπορείς να με προσεγγίσεις με τίποτα μτόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Η εμπειρία του Just the 2 of us λειτούργησε ευεργετικά για την αναγνωρισιμότητά σου. Τι εντυπώσεις σου άφησε;

Πέρασα πολύ ωραία γιατί το αντιμετώπισα ως διασκέδαση, όχι ως διαγωνισμό. Απέφευγα, όμως, να εμφανίζομαι πολύ στα backstage και σε άλλες εκπομπές όπου με καλούσαν μαποφεύγω την υπερ-έκθεση, όπως είπαμε. Προσπάθησα να παραμείνω διακριτικός παρ’ όλο τον ντόρο της όλης κατάστασης.

Και τις φήμες για το ειδύλλιο με τη Δούκισσα Νομικού πώς τις διαχειρίστηκες;

Πιστεύω ότι ανήκουμε στον κόσμο. Θέλει να μαθαίνει για εμάς τα πάντα: Πού μένουμε, τι αυτοκίνητο έχουμε, με ποια είμαστε... Ολα αυτά, όμως, είμαι της γνώμης ότι ένας άντρας πρέπει να τα κρατάει για την πάρτη του. Ουδέποτε έκανα επίδειξη των προσωπικών μου. Φήμες υπάρχουν, και θα υπάρχουν πάντα.

Τι τύπο γυναίκας δεν θα άντεχες με τίποτα;

Πιστεύω γενικά στον παραδοσιακό ρόλο της γυναίκας. Ο άντρας γενικώς πρέπει να είναι ο προστάτης. Επίσης, το να χρησιμοποιεί μια γυναίκα αυτό που λέμε αγάπη για την προβολή της είναι τραγικό!

Συμβαίνει συχνά όμως στον χώρο όπου κινείσαι...

Δεν σχολιάζω όσους το κάνουν. Εγώ μάγκας γεννήθηκα, μάγκας θα πεθάνω! Μου είναι αδιανόητο να χρησιμοποιήσω μια γυναίκα για να κάνω χρυσό δίσκο ή για να γίνω ο γαμπρός της show business! Θέλω το βράδυ να κοιμάμαι ήσυχος.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ:

O Χρήστος Χολίδης θα εμφανίζεται στο Posidonio από 5 Μαΐου έχοντας στο πλάι του την Αγγελική Ηλιάδη. Το νέο του τραγούδι, Σ’ Αγαπώ, γραμμένο απο τον Δημήτρη Κοντόπουλο, παίζεται ήδη στα ραδιόφωνα, ενώ ένα νέο άλμπουμ βρίσκεται στα σκαριά.

Data Bank

Ο Χρήστος Χολίδης γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Αιγάλεω. Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό από μικρός και έπειτα επαγγελματικά ως μπασκετμπολίστας στο Αιγάλεω και στον ΠΑΟΚ στη συνέχεια, ενώ πέρασε σχεδόν τυχαία και από το εγχώριο modeling.

Είναι από τους πιο ψηλούς τραγουδιστές της σημερινής πίστας με ύψος 1,95 μ., που κατά κανόνα τραβάει τα γυναικεία μκαι όχι μόνομ βλέμματα!

Εχει στο ενεργητικό του δύο άλμπουμ, εκ των οποίων το πιο πρόσφατο, με τίτλο Δεν Συμβιβάζομαι, έγινε χρυσό και ξεπήδησαν αρκετές επιτυχίες που κέρδισαν με ευκολία το ραδιοφωνικό airplay.

Η πρώτη του εμφάνιση επί πίστας έγινε σε μαγαζιά της Πάτρας, όπου τον πρόσεξαν οι πρώτοι επιχειρηματίες λόγω του επικοινωνιακού του χαρίσματος και του άνοιξαν στη συνέχεια τον δρόμο για τη νυχτερινή συμπρωτεύουσα.

Λεονάρντο Ορφανίδης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ