Τα πρώτα ονόματα για τη Eurovision με φαβορί τη Φουρέιρα

05.12.2011
H Φουρέιρα, η Shaya, o Ιωαννίδης και οι Vegas βρίσκονται στη δίνη της φημολογίας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον.

Η καυτή πατάτα της Γιουροβίζιον έπεσε ξανά στα χέρια των υπευθύνων της κρατικής τηλεόρασης, οι οποίοι αποφάσισαν πως η Ελλάδα θα ταξιδέψει στο Μπακού τον Μάιο «με το ελάχιστο δυνατό κόστος, σεβόμενοι την επιθυμία των ανθρώπων που θέλουν τη Γιουροβίζιον», όπως δήλωσε η Αρετή Καλεσάκη των δημοσίων σχέσεων της ΕΡΤ. Ηδη ξεκίνησε το γνωστό γαϊτανάκι σεναρίων για τον «τυχερό» που θα εκπροσωπήσει τη χώρα.

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν πρώτο απ’ όλα ακούστηκε το όνομα της Ελένης Φουρέιρα. Αυτήν τη στιγμή πλασάρεται ως το Νο 1 φαβορί και μάλιστα με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ, παρότι δεν έχει αποφασιστεί καν ο τρόπος της επιλογής του υποψηφίου. Το ...κορμί της Ελενας ανταγωνίζεται με το ethnic ταμπεραμέντο της Shaya με καταγωγή από Βενεζουέλα και Σουηδία, ενώ παίζουν και οι Vegas. Ενα ακόμη όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Θεοχάρη Ιωαννίδη, ο οποίος είχε «κοπεί» πέρυσι από την επιτροπή και από τη διαδικασία της επιλογής -γεγονός που είχε κάνει «έξαλλο» τον Ηλία Ψινάκη.

Κι ενώ στην Ελλάδα ψάχνουν το φετινό αστέρι της Eurovision στα... τσικό, αφού κανένα μεγάλο όνομα δεν προτίθεται να ρισκάρει, η Κύπρος έχει βρει ήδη το euro-αστέρι της. H Ηβη Αδάμου, που πρόσφατα αποκάλυψε και τη βουλγαρική καταγωγή της από την πλευρά της μητέρας της, θα εκπροσωπήσει την Κύπρο. Η τραγουδίστρια σε συνεργασία με τον ΡΙΚ και τη δισκογραφική της έχει ηχογραφήσει τρία τραγούδια, ένα από τα οποία θα ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν μετά τον κυπριακό τελικό.

Τέλος, ακούγεται το όνομα της Aντέλ, που υποτίθεται πως θα εκπροσωπήσει την Μ. Βρετανία, ενώ οι Ισπανοί σύμφωνα με φήμες βρίσκονται ανάμεσα σε Ενρίκε Ιγκλέσιας και Ρίκι Μάρτιν!

Νατάσα Παπανικολάου