Η Πάρις ζητά συγνώμη για το γκέι σκάνδαλο

21.09.2012
Σε μπελάδες φαίνεται ότι έβαλε τη διάσημη κοσμική κληρονόμο μια μυστική ηχογράφηση που την κατέγραψε να καταφέρεται άσχημα εναντίον των ομοφυλόφιλων.


Η Πάρις Χίλτον (Paris Hilton) βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν ένας οδηγός ταξί που υποτίθεται ότι την μετέφερε μαζί με έναν γκέι φίλο της κάπου στη Νέα Υόρκη στις 7 Σεπτεμβρίου διέρρευσε κασέτα όπου ακούγεται η ίδια να υποστηρίζει ότι οι γκέι άντρες είναι "αηδιαστικοί" και "προφανώς έχουν AIDS".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούγεται ο άντρας να μιλά για το Grindr, ένα δημοφιλές διαδίκτυο μέσω του οποίου οι ομοφυλόφιλοι άντρες βρίσκουν συντρόφους.

"Οι γκέι άντρες είναι οι πιο καυ****δες άνθρωποι στον κόσμο… είναι αηδιαστικοί. Φίλε, οι περισσότεροι έχουν μάλλον AIDS", ακούγεται στη συνέχεια η Πάρις συμπληρώνοντας πόσο θα φοβόταν εκείνη αν ήταν γκέι άντρας. "Θα πεθάνεις από AIDS", του είπε στο τέλος και φυσικά άναψε φωτιές στην κοινωνία των ομοφυλόφιλων που μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι είχαν την 31χρονη ριάλιτι σταρ στο πλευρό τους.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ο εκπρόσωπος της Χίλτον προέβη σε δηλώσεις υποστηρίζοντας ότι η Πάρις δεν είναι σε καμία περίπτωση ομοφοβική και αυτό που στην ουσία καταδίκαζε μέσα από τις κουβέντες της ήταν το σεξ χωρίς προφυλάξεις.

"Τα σχόλια της Πάρις Χίλτον είχαν σκοπό να τονίσουν πόσο επικίνδυνο είναι για τον οποιονδήποτε να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε μια θανατηφόρα ασθένεια", δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ριάλιτι σταρ τονίζοντας αντίθετα πόσο στηρίζει την γκέι κοινότητα και πως "δεν θα έκανε ποτέ σκόπιμα αρνητικά σχόλια για τις ερωτικές προτιμήσεις του οποιουδήποτε".

Όμως το θέμα είναι σοβαρό και η ανακοίνωση του εκπροσώπου δεν ήταν αρκετή.

Έτσι, η Πάρις αποφάσισε να ζητήσει συγνώμη η ίδια στους "φίλους της τους γκέι" μέσω Twitter.

"Όπως γνωρίζουν όλοι οι κοντινοί μου άνθρωποι, ήμουν ανέκαθεν και θα είμαι πάντα θερμός υποστηρικτής της γκέι κοινότητας. Είμαι πολύ λυπημένη και στεναχωρημένη που προκάλεσα πόνο στους γκέι φίλους μου, θαυμαστές και στις οικογένειές τους με τα σχόλια. Είχα αυτή την ιδιωτική συζήτηση με έναν γκέι φίλο μου και η συζήτηση δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση την γκέι κοινότητα στο σύνολό της. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω και δεν μπορώ να εκφράσω με λέξεις πόσο εύχομαι να μπορούσε να πάρω πίσω την κάθε λέξη", έγραψε η Πάρις παραδεχόμενη αρχικά ότι όντως η κασέτα είναι αυθεντική.

"Το HIV/AIDS μπορεί να χτυπήσει τον καθένα, γκέι ή στρέιτ, άντρα ή γυναίκα. Είναι κάτι που αντιμετωπίζω πολύ σοβαρά και για τον λόγο αυτό δεν θα έπρεπε να είχα μιλήσει έτσι. Οι γκέι είναι οι πιο δυνατοί και οι πιο εμπνευσμένοι άνθρωποι που ξέρω. Είναι τόσο λάθος όταν κάποιοι μειώνουν ή κοροϊδεύουν άλλους απλά επειδή είναι γκέι. Κανένας δεν θα έπρεπε να το αντιμετωπίσει αυτό", καταλήγει δήλωση μεταμέλειας της Χίλτον. Τώρα, αν οι φίλοι της πείστηκαν για την καλή της πρόθεση… θα φανεί.

Z. Κ.