Εκτός Γιουροβίζιον Ελλάδα και Κύπρος;

29.11.2012
Η Πορτογαλία και η Πολωνία δεν θα πάρουν μέρος φέτος στην Γιουροβίζιον λόγω οικονομικής κρίσης. Η Κύπρος εξετάζει την ίδια περίπτωση, ενώ όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι και η Ελλάδα δεν θα πάει στη Σουηδία.

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τις περισσότερες ευρωπαϊκες χώρες (εννοείται μαζί και τη δική μας) και τώρα "χτυπά" και την Γιουροβίζιον που βλέπει το ένα μέλος μετά το άλλο να αποχωρεί.... Μετά την Πορτογαλία και την Πολωνία (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) ήρθε η σειρά και της Ελλάδας να είναι με το ένα πόδι εκτός, ενώ το θέμα θα επανεξετάσει και το ΡΙΚ για ανάλογη απόφαση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο Βήμα, τόνισε ότι «η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα». Το θέμα της συμμετοχής έχει συζητηθεί εκτενώς στην ΕΡΤ και όπως τονίζουν στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου η απόφαση για αποχώρηση της Ελλάδας είναι σχεδόν βέβαιη. Εκτός και αν βρεθεί κάποιος χορηγός που να αναλάβει τα έξοδα.

Εξάλλου, όπως λένε, αναγνωρίζουν το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία συγκυρία που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε «πανηγυρικές εκδηλώσεις». Αν και προσθέτουν ότι «όποια απόφαση και να πάρουμε θα μας... κατασπαράξουν». Δημοσιεύματα, πάλι, αναφέρουν ότι η EBU, η διοργανώτρια επιτροπή του διαγωνισμού, μοιάζει να είναι στον... πλούσιο πλανήτη huppy, ζητώντας φέτος από την ΕΡΤ περισσότερα χρήματα, προκειμένου να συμμετάσχει!!!! Ο, τι φανεί....

Αξίζει να σημειώσουμε (έτσι για το... κουτσομπολιό) ότι στη στήλη Βηματοδότης, στο Βήμα, διαβάζουμε ότι η απόφαση του ΡΙΚ να επανεξετάσει το θέμα της συμμετοχής της Κύπρου, αιφνιδίασε πολλούς στην κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης είναι υπέρ της άποψης να μην πάει η Ελλάδα στην Σουηδία, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έχει διαφορετική άποψη.