Ακατάλληλη δι' ανηλίκους η Κίρα Νάιτλι

13.02.2013
Ισχυρότατη λογοκρισία "έφαγε" η διάσημη ηθοποιός –ή μάλλον διαφήμιση στην οποία πρωταγωνιστεί- λόγω προκλητικού περιεχομένου.

Η Κίρα Νάιτλι (Keira Knightley) είναι το πρόσωπο του αρώματος "Coco Mademoiselle" του οίκου Chanel αλλά φαίνεται ότι η όλη ατμόσφαιρα του διαφημιστικού κλιπ είναι κάπως παραπάνω σεξουαλική από το επιτρεπόμενο, γεγονός που ώθησε τους υπεύθυνους στη Βρετανία να λάβουν τα ανάλογα μέτρα.

Συγκεκριμένα, η τηλεοπτική διαφήμιση της Κίρα για το εν λόγω άρωμα απαγορεύτηκε σε ζώνες με παιδικές ταινίες ή προγράμματα κυρίως γιατί θεωρείται ότι ενδέχεται να μπερδεύει τους μικρούς "στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα". Οι υπεύθυνοι μάλιστα θεωρούν ότι έχει "υπερβολικά σεξουαλικά υπονοούμενα" για να την παρακολουθήσουν μικρά παιδιά.

Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε όταν η διαφήμιση παίχτηκε σε διάλλειμα της παιδικής ταινίας "Η εποχή των παγετώνων 2" και ήταν άπειρες οι αντιδράσεις έξαλλων γονέων που ανησυχούσαν για τα "μηνύματα" που φτάνουν στα παιδιά τους.

Από την πλευρά της η Chanel προσπαθεί να δικαιολογήσει την όλη κατάσταση υποστηρίζοντας ότι δεν τρέχει τίποτα ανάμεσα στον χαρακτήρα του μοντέλου που υποδύεται η ηθοποιός και σε αυτόν του φωτογράφου που τη φωτογραφίζει. Μάλιστα υποστηρίζει ότι εκείνος "απλά τη βοηθά να ξεκουμπώσει τις μπότες της".

Μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Ζ. Κ.