Τόμας: Ο ξανθός "άγγελος" που μας άφησε νωρίς

22.05.2013
Πέρυσι, στην τηλεοπτική μας ζωή μπήκαν οι "Βασιλιάδες" κι αμέσως από το υπέροχο καστ ξεχώρισε ένας νεαρός ξανθός με έντονο βλέμμα και ζεστό χαμόγελο.

Το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο της σειράς κατέκτησε αμέσως τις κοριτσίστικες καρδιές και ο Τόμας Πρωτόπαπας μεμιάς "αποκαθήλωσε" τις αφίσες του Ρόμπερτ Πάτινσον από τους τοίχους των δωματίων τους. Ηταν πια το δικό μας εγχώριο νεανικό "είδωλο". Κι αν στους "Βασιλιάδες" ο Τόμας ήταν ένας κακομαθημένος, στην πραγματικότητα ήταν το καλύτερο παιδί. Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα, ενώ μετρούσε μόνο φίλους. Και όλοι αυτοί, μαζί με τον κόσμο που δεν τον γνώριζε προσωπικά, σήμερα θρηνούν για τον άδοξο και τόσο πρόωρο χαμό του. Μόλις στα 25 του χρόνια. Κι ενώ είχε μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον, στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο Τόμας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1988 και ήταν ο δευτερότοκος γιος του Γιάννη Πρωτόπαπα και της Άλισον. Μαζί με τον αδελφό του είναι οι καρποί ενός μεγάλου κεραυνοβόλου έρωτα που άνθισε στο Λονδίνο. Ο πατέρας του βρισκόταν για σπουδές κι εκεί γνώρισε τη σύζυγό του. Τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση του Τόμας, η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα.

Η μητέρα του εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών στο ιδιωτικό σχολείο Αρσάκειο – Τοσίτσειο της Εκάλης, ενώ ο πατέρας του εργάζεται στα ναυπηγεία. Ο νεαρός ηθοποιός σπούδασε στο Λονδίνο Μάρκετινγκ, όπου επέστρεψε στην Ελλάδα χωρίς όμως να έχει στο μυαλό του την υποκριτική. Η αρχή έγνε με τη συμμετοχή του σε διαφήμιση, ανοίγοντας του διάπλατα το δρόμο για μια καριέρα στο μόντελινγκ.

Εξάλλου, είχε όλα τα φόντα. Η εξωτερική του εμφάνιση και το καλογυμνασμένο κορμί του τον έκαναν περιζήτητο και οι δουλειές διαδέχονταν η μια την άλλη. Στη συνέχεια, έγινε παρουσιαστής στο μουσικό κανάλι MAD. Λίγο αργότερα, τον είδε ο υπεύθυνος για το κάστινγκ του remake της ταινίας «Ρόδα, Τσάντα Και Κοπάνα», δίνοντας του έναν ρόλο στην ταινία.

Και κάπου εκεί, μπαίνει στη ζωή του το μικρόβιο της υποκριτικής. Μετά την ταινία μετακομίζει στο Λος Άντζελες, όπου παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής. Η επιστροφή του στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2011 τού επεφύλασσε το καλύτερο δώρο. Μετά από 16 οντισιόν κατάφερε και πήρε το ρόλο του Αλέξη στους Βασιλιάδες. Τη μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία της περσινής χρονιάς, που όμως τελείωσε άδοξα.
Ωστόσο, ο Τόμας είχε κάνει το γκελ. Οι μετοχές του είχαν "χτυπήσει" Limit up κι ενώ θα περιμενε κανείς ότι το νέο "είδωλο" της νεολαίας θα συνόδευαν χρήματα, γυναίκες και άστατη ζωή, εκείνος κάνει τη μεγάλη διαφορά. Από το σήριαλ δεν πληρώνεται κι έτσι επιστρέφει στο πατρικό του. Ήταν άνθρωπος της υγιεινής ζωής και αθλητής (άλλωστε αυτό ήταν και το "όπλο" του στη δύσκολη και άνιση μάχη για τη ζωή), ενώ στη ζωή του υπήρχε μόνο μία γυναίκα.... η Ιωάννα του.
Παιγνίδι της μοίρας; Γραφτό; Ο Τόμας ήταν να φύγει για το Λονδίνο, όπου εκεί θα έπαιζε σε σαπουνόπερα, αλλά η πρόταση από την παραγωγή του Dr. Cook τον κράτησε στην Ελλάδα. Όχι, όμως και κοντά μας. Αφού ο 25χρονος ηθοποιός το πρωί της μοιραίας εκείνης Κυριακής οδηγούσε στην Αττική οδό με κατέυθυνση το στούντιο για το πρώτο γύρισμα της εκπομπής.