Αθηνά Ωνάση: Το ατύχημα & ο θάνατος του αλόγου της

12.12.2014
Τραγικές στιγμές ζει η διάσημη κληρονόμος καθώς η πτώση που είχε χθες σε ιππικούς αγώνες οδήγησε στη θανάτωση του αγαπημένου της αλόγου.

Η αγάπη της Αθηνάς Ωνάση για την ιππασία είναι γνωστή ενώ τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο (Alvaro de Miranda Neto) συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες μπορούν.

Ο τελευταίος, όμως αγώνας της 29χρονης κόρης της Χριστίνας Ωνάση και του Τιερί Ρουσέλ στο πλαίσιο του 54ου διεθνούς τουρνουά αλμάτων CHI στη Γενεύη έμελλε να είναι μοιραίος.

Μια πτώση που είχε η ίδια και άλογό της, Ad Camille Z-Zang, αφενός τους έβγαλε από τον συναγωνισμό, αφετέρου είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά η 11χρονη λευκή φοράδα, παρότι η αναβάτης της τη γλίτωσε φτηνά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο worldofshowjumping.com το άλογο χρειάστηκε να μεταφερθεί εκτός του αγωνιστικού χώρου με ειδικό φορείο, όμως λίγο αργότερα και καθώς οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι για να σωθεί, πάρθηκε η δύσκολη απόφαση να θανατωθεί.

"Οι σκέψεις μας πάνε στην Αθηνά και την ομάδα της για την φρικτή απώλειά τους", καταλήγει το άρθρο εστιάζοντας στη βέβαιη άσχημη κατάσταση της Ωνάση που, ήταν γνωστό ότι λάτρευε το άλογό της.

Για την ιστορία, να συμπληρώσουμε ότι ο 41χρονος σύζυγος της Αθηνάς, συμμετείχε επίσης στου σόου με το δικό του άλογο, ονόματι AD Nouvelle Europe Z και τερμάτισε στην 24η θέση.