Πέθανε στα 70 του χρόνια ο Τζο Κόκερ

23.12.2014
Ο θρυλικός τραγουδιστής έχασε τη μάχη με τον καρκίνο κάνοντας την παγκόσμια μουσική σκηνή φτωχότερη.

Όπως μεταδίδουν εδώ και λίγες ώρες τα παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Τζο Κόκερ (Joe Cocker) πέθανε σήμερα, Δευτέρα 11/12/2014, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Την είδηση ανακοίνωσε ο μάνατζερ του θρυλικού μουσικο, Μπάρι Μάρσαλ (Barrie Marshall), ο οποίος συμπλήρωσε πως ο Κόκερ "έφυγε" από το σπίτι του στο Κολοράντο, όπου ζούσε τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Εξαιρετικά ταλαντούχος και πολυβραβευμένος ο Τζο Κόκερ, με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό, όπως ομολογούν συγκλονισμένοι φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές αμέσως μετά το άκουσμα του θανάτου του.

Ο Κόκερ έγινε διάσημος αρχικά από την εκτέλεση της επιτυχίας "With a little help from my friends" των Beatles αλλά από εκεί και πέρα, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; "You are so beautiful", "Up wher we belong", "Unchain my heart", "You can leave your hat on" και τόσα άλλα...

Αποχαιρετώντας τον διάσημο τραγουδιστή, τον θυμόμαστε στη θρυλική του ερμηνεία του τραγουδιού των Beatles στη σκηνή του Woodstock το 1969