Κουντουρά: Ο άγνωστος γάμος με διάσημο ποδοσφαιριστή

04.02.2015
Εδώ και μία εβδομάδα η Έλενα Κουντουρά είναι η νέα υπουργός Τουρισμού και καλείται να συνεχίσει άξια το πετυχημένο έργο της προκατόχου της, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Εξάλλου, η γυναίκα που στο παρελθόν διαφήμιζε τη χώρα μας στο εξωτερικό με την ομορφιά της, τώρα καλείται να πράξει το ίδιο, αλλά από άλλο πόστο, αυτό της κυρίας υπουργού. Η ανάληψη των καθηκόντων της σε αυτό το νευραλγικό πόστο έφεραν και πάλι στο προσκήνιο την χαμηλών τόνων, Κουντουρά και τα αφιερώματα για τη ζωή της – κυρίως τότε που ήταν ένα από τα καλύτερα μοντέλα του κόσμου – διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Σε ένα, λοιπόν, από τα κάμποσα αφιερώματα για τη ζωή της μάθαμε για τον άγνωστο πρώτο γάμο της με διάσημο ποδοσφαιριστή της εποχής. Το 1986, σε κάποια πτήση για ευρωπαϊκό προορισμό, γνωρίστηκε με τον άνδρα που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της.

«Δεν ήξερα ποιος είναι, αλλά ούτε εκείνος ποια είμαι εγώ. Προερχόμασταν από δύο διαφορετικούς κόσμους. Συμπαθηθήκαμε, ανταλλάξαμε τηλέφωνα, βρεθήκαμε μετά από καιρό και ερωτευτήκαμε» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της για τον πρώτο της σύζυγο, Μισέλ Πινέντα.

Ο Ισπανός σταρ της μπάλας ήταν καταγοητευμένος από την Ελληνίδα καλλονή. Μετά από έναν χρόνο, στις 28 Ιουνίου 1987, παντρεύτηκαν στο Καβούρι με σύσσωμη την ομάδα της Εσπανιόλ να δίνει το «παρών» στο γάμο. Κουμπάροι τους ήταν ο Βασίλειος Κωστέτσος και η παιδική φίλη της Κουντουρά, Αγάπη Κούτα.

Ο γάμος τους, όμως, δεν έμελλε να κρατήσει πολύ. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι μεγάλες απαιτήσεις καριέρας και των δύο, αλλά και η απόσταση έφερε μετά από 2,5 χρόνια τον χωρισμό. Το διαζύγιο τους βγήκε αθόρυβα, έστω και αν ο διεθνής Τύπος «διψούσε» για κουτσομπολιό και πιπεράτες λεπτομέρειες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα