Απάντηση Κοκκινόπουλου για τα ασφαλιστικά μέτρα στη «10η Εντολή»

11.03.2015
Την δική του απάντηση έδωσε ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος στην οικογένεια της 24χρονης δασκάλας, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν ο σύζυγος της την αποκεφάλισε στη Σαντορίνη, και οι οποίοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να απαγορευτεί η προβολή επεισοδίου της σειράς «10η Εντολή» με σχετική -όπως νόμιζαν- θεματολογία.

Η οικογένεια θορυβήθηκε βλέποντας φωτογραφία από τα γυρίσματα του επεισοδίου, όπου ο πρωταγωνιστής στέκει στο δρόμο κρατώντας το κεφάλι, και δίπλα του είναι ένα περιπολικό - θυμίζοντας το περιπολικό με το οποίο είχε διαφύγει ο δράστης στο ειδεχθές έγκλημα της Σαντορίνης. Η εν λόγω φωτογραφία που ανέβηκε στο site του Alpha προκάλεσε τις αντιδράσεις της οικογένειας και στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Ο σκηνοθέτης μίλησε στην εκπομπή ΜΙΑ, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι το επεισόδιο δεν σχετίζεται με την υπόθεση της Σαντορίνης, αλλά με μία ιστορία μητροκτονίας στην Ιρλανδία και με στοιχεία ενός μυθιστορήματος που λέγεται «Συλλέκτης».

«Είναι ένας παρανοϊκός που συλλέγει κομμάτια γυναικών για να κάνει την ιδανική γυναίκα... Κάποιος πήρε μια φωτογραφία και αυτοί νόμιζαν πως κάνουμε την υπόθεση της Σαντορίνης. Αυτό είναι όλο. Ασφαλιστικά μέτρα για ανύπαρκτο πράγμα, δεν υπάρχει τέτοιο επεισόδιο. Το θεωρώ χαζό, μια παραπληροφόρηση» ήταν η απάντηση Κοκκινόπουλου.