Αγγέλου: "Δοκιμάζομαι στο δράμα"

20.04.2015
Ο Αργύρης Αγγέλου μιλά για την παράσταση «Vincent River» στο Θέατρο Αθηνών, αλλά και για την απουσία του από τα φετινά τηλεοπτικά σίριαλ.

Mια μάνα κι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του μοναχογιού της. Αυτός θέλει να εξιλεωθεί απ' αυτό που έζησε. Αυτή να μάθει ποιος εκτέλεσε το παιδί της. Μέσα σ' ένα βράδυ, όσο σκληρό και αν αποδειχτεί και για τους δυο, θα αναμετρηθούν στο κυνήγι της αλήθειας.

Στο «Vincent River» του Φίλιπ Ρίντλεϊ οι δύο ήρωες έρχονται κοντά μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη. Πρόκειται για έργο «βαθιά ανθρώπινο αλλά και ταυτόχρονα πολιτικό, αφού τολμά να θίξει «ευαίσθητα» θέματα και καταστάσεις που βλέπουμε να συμβαίνουν καθημερινά πια δίπλα μας» σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή της παράστασης Αργύρη Αγγέλου.

Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον ηθοποιό σε δραματικό ρόλο. Μήπως επιχειρεί μια «στροφή» σε άλλους υποκριτικούς δρόμους; «Καθόλου. Αγαπώ πολύ την κωμωδία και το μιούζικαλ και θα συνεχίσω να τα υπηρετώ. Ηθελα να δοκιμαστώ σε άλλα πράγματα, όχι μόνο υποκριτικά αλλά και στον τομέα της παραγωγής, ο οποίος με ενδιαφέρει πολύ» απαντά. Ο Αργ. Αγγέλου δεν «επαναπαύεται», δηλώνει «ανοιχτός σε νέες θεατρικές προτάσεις», διεκδικεί τα θέλω του («όταν θέλεις κάτι πολύ πρέπει να το ζητάς») και επιδιώκει «συνεργασίες με ανθρώπους που σέβομαι κι εκτιμώ».

Η τηλεόραση, την οποία «αγαπά πολύ», υπάρχει αυτόν τον καιρό στη ζωή του μέσω του τηλεπαιχνιδιού του ANT1 «TV Quiz», που, όπως μας λέει, έκανε πολλές πρόβες για να βγει στον αέρα και ότι είναι μια δουλειά που την έχει αγαπήσει. Θα ήθελε, ωστόσο, να συμμετάσχει σε μια σειρά μυθοπλασίας. «Δεν είναι επιλογή μου να μην κάνω σίριαλ. Θα ήθελα πολύ να μου τύχει μια ωραία δουλειά... Φέτος, πάντως, λόγω θεατρικών υποχρεώσεων, θα ζοριζόμουν εάν είχα (και) γυρίσματα». Πώς βλέπει το τηλεοπτικό τοπίο; «Καλή τηλεόραση με πολύ μεράκι, όρεξη κι αγάπη θεωρώ ότι η είναι η δουλειά του Γιώργου Καπουτζίδη, Εθνική Ελλάδος. Είναι παρήγορο να υπάρχουν τέτοιες σειρές». Θα ήθελε να συμμετάσχει στην ομάδα της Εθνικής Ελλάδος; «Αισθάνομαι για τον Γιώργο Καπουτζίδη αγάπη και φροντίδα. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει. Ο Γιώργος μου έχει δώσει τεράστια δώρα, το «Παρά πέντε» και τις «Σαββατογεννημένες» και θα ήμουν αχάριστος εάν δεν το αναγνώριζα...».

  • Ο Αργύρης Αγγέλου πρωταγωνιστεί (μαζί με την Πέγκυ Σταθακοπούλου) στο «Vincent River» του Φίλιπ Ρίντλεϊ, ένα έργο το οποίο «ονειρευόταν να ανεβάσει εδώ και χρόνια», ενώ υπογράφει και την παραγωγή της παράστασης που κάνει πρεμιέρα στις 24 Απριλίου στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγεώργου.

Αντιγόνη Καράλη