Αποκαλύφθηκε η ασθένεια που χτύπησε τον "Δρ. Ζιβάγκο" Ομάρ Σαρίφ

25.05.2015
Ο γιος του θρυλικού Αιγύπτιου ηθοποιού αποκαλήπτει την αλήθεια για την υγεία το πατέρα του.

Ο Ομάρ Σαρίφ (Omar Sharif) έχει αφήσει ιστορία στον κινηματογράφο ως "Δόκτωρ Ζιβάγκο" -μεγαξύ άλλων. Σήμερα ο γιος του, Ταρέκ, αποκαλύπτει την ασθένεια που τον έχει χτυπήσει εδώ και τρία χρόνια.

82 ετών σήμερα ο Ομάρ Σαρίφ και, όπως υποστηρίζει μιλώντας στην εφημερίδα "El Mundo" ο γιος του, πριν από το τρία χρόνια διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ.

"Ο πατέρας μου έχει Αλτσχάιμερ. Είναι δύσκολο να πούμε με σαφήνεια σε ποιο στάδιο βρίσκεται όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα βελτιωθεί ποτέ. Αντίθετα, θα χειροτερέψει σίγουρα".

Ο Σαρίφ εκτοξεύθηκε στη φήμη με τον ρόλο του στην επική ταινία του 1962 "Λόρενς της Αραβίας" δίπλα στο Πίτερ Ο' Τουλ και στο πέρασμα του χρόνου διέπρεψε μεταξύ άλλων και στο... μπριτζ.

Μία από τις επιτυχημένες ταινίες του συμπαθέστατου ηθοποιού ήταν και το "Funny Girl" στο πλευρό της Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

"Ξέρει ποιος είναι όμως δεν αντιλαμβάνεται γιατί ο κόσμος τον χαιρετά. Γνωρίζει ότι είναι ένας διάσημος ηθοποιός όμως η απώλεια μνήμης έχει επηρεάσει συγκεκριμένα κομμάτια, όπως λεπτομέρειες ταινιών. Ξέρει ότι υπήρξε ο "Δρ. Ζιβάγκο" όμως δεν θυμάται πότε γυρίστηκε η ταινία ή άλλες λεπτομέριες. Ο κόσμος τον χαιρετά στον κόσμο και εκείνος προσπαθεί να θυμηθεί από που τους γνωρίζει. Δεν μπορεί να φανταστεί κάτι διαφορετικό".

Περαστικά.