Ο Μπιλ Κόσμπι παραδέχεται ότι νάρκωνε γυναίκες για σεξ

07.07.2015
Σοκάρει η παραδοχή του διάσημου ηθοποιού ότι όντως έδωσε ισχυρό ηρεμιστικό σε γυναίκα για να έχει σεξουαλική επαφή μαζί της.

Μέγα σκάνδαλο ξέσπασε πριν από μερικούς μήνες όταν η μία μετά την άλλη, 20 γυναίκες εμφανίστηκαν κατηγορώντας τον Μπιλ Κόσμπι (Bill Cosby) ότι τις βίασε αφού πρώτα τις είχε ναρκώσει και δεν ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο έφτανε στα δικαστήρια για τον πάλαι ποτέ δημοφιλή κωμικό. Σήμερα, όμως, ακούγεται, και η δική του πλευρά/παραδοχή και σοκάρει.

Σε κατάθεσή του το 2005 που δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες από τις αμερικανικές αρχές στον ιστότοπο pacer.gov, ο Μπιλ Κόσμπι παραδέχεται ότι έδωσε Quaalude, ένα ηρεμιστικό και υπνωτικό φάρμακο, σε τουλάχιστον μία νεαρή γυναίκα το 1976.

Ο Κόσμπι είχε απαντήσει τον Σεπτέμβριο του 2005 σε ερωτήσεις της Ντολόρες Τροϊάνι, δικηγόρου της Άντρεα Κόνσταντ, πρώην επικεφαλής της λέσχης καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημίου Temple, όπου ο Κόσμπι φοίτησε και ήταν μέλος του διοικητικού του συμβουλίου. Την θέση αυτή εγκατέλειψε τον περσινό Δεκέμβριο, καθώς πολλαπλασιάζονταν οι κατηγορίες εναντίον του για βιασμό.

Η Κόνσταντ είχε προσφύγει εναντίον του για βιασμό το 2005 αλλά δεν είχαν ασκηθεί διώξεις καθώς είχε επιτευχθεί συμβιβασμός το 2006 έναντι αδιευκρίνιστου ποσού.

Οι δικηγόροι του Κόσμπι προσπαθούσαν για καιρό να εμποδίσουν την αποκάλυψη των ντοκουμέντων αυτών, αλλά αυτά δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα κατόπιν προσφυγής του Associated Press σε δικαστήριο, όμως σήμερα μαθαίνουμε, μεταξύ άλλων, ότι σε ερώτηση αν "έδωσε σε άλλους ανθρώπους", εκείνος απάντησε "ναι".

"Γνώρισα την ... (το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιείται για να προστατευτεί η ανωνυμία του φερόμενου ως θύματος) στο Λας Βέγκας (το 1976). Είχε έρθει να με δει στα παρασκήνια. Της έδωσα Quaalude. Είχαμε μια σεξουαλική επαφή".

Θετικά απάντησε ο διάσημος ηθοποιός στην ερώτηση της Τροϊάνι αν όταν κατάφερε "να πάρει τα Quaalude, είχε στο μυαλό του να τα χρησιμοποιήσει με νεαρές γυναίκες με τις οποίες ήθελε να έχει σεξουαλική επαφή".

Ωστόσο στην συνέχεια λέει ότι δεν άκουσε καλά την λέξη "γυναίκες" και νόμιζε ότι είχε ακούσει "γυναίκα" και διευκρινίζει ότι "μιλούσα μόνο για την ...", μια συγκεκριμένη γυναίκα, κι όχι για "γυναίκες" στον πληθυντικό.