Αποκάλυψη Κουκοδήμου για το έμφραγμα που υπέστη: «Γλίτωσα από θαύμα» [vds]

11.11.2015
Ο πρώην πρωταθλητής στίβου, Oλυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, και νυν βουλευτής μιλά για πρώτη φορά στην εκπομπή My Life και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και τη ζωή του μετά τα 35, όταν αποσύρθηκε από τον αθλητισμό και τον στίβο!

«Ήταν για εμένα απίστευτο αυτό που συνέβη, ήταν απίστευτο και για την κοινωνία, για έναν άνθρωπο που επί 22 χρόνια έκανε πρωταθλητισμό και πριν έξι μήνες είχε κάνει εξετάσεις και δεν είχε φανεί το παραμικρό. Οι γιατροί έλεγαν μάλιστα “έλα στα 90 να ξανακάνεις εξετάσεις”... Το σοκ λοιπόν ήταν μεγάλο και για τους γιατρούς.»

Ο λόγος για τον Κώστα Κουκοδήμο, που υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης συνάντησε στη Βουλή τον πάλαι ποτέ πρωταθλητή, το ξαφνικό έμφραγμα του οποίου σόκαρε την οικογένεια του όσο και την κοινή γνώμη. Ήταν τυχαίο που ο Κώστας Κουκοδήμος σώθηκε από θαύμα, όπως λέει ο ίδιος;

Ο κορυφαίος αθλητής παραδέχεται στην κάμερα ότι η καθημερινότητά του μετά τα 35 και την απόσυρσή του από τον αθλητισμό και τον στίβο ήταν επιβαρυντική για την υγεία του:

«Η ζωή μου δεν άλλαξε απλά προς το χειρότερο. Έγινε ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί ένας άνθρωπος. Από πλευράς διατροφής, πρόχειρο φαγητό και πολύ τσιγάρο. Για το έμφραγμα ευθύνεται το τσιγάρο 100%, με δεύτερο παράγοντα το αλκοόλ και τρίτο το στρες».

Διαβάστε περισσότερα για την εκπομπή του Mega αφιερωμένη στο έμφραγμα:

Η εκπομπή του “My Life” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη ασχολείται στις 14 Νοεμβρίου [και ώρα 16:50 ] με τους νέους, άγνωστους μέχρι σήμερα, παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα. Ο θόρυβος, ο καιρός, η ρύπανση, η κατάθλιψη κάθε άλλο παρά σύμμαχοι αποδεικνύονται για την υγεία της καρδιάς μας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που αναγνωρίστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο του Λονδίνου.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί τα εμφράγματα είναι πλέον συχνότερα σε νέους ανθρώπους, ποια είναι τα προειδοποιητικά τους συμπτώματα όταν υπάρχουν και απαριθμούν τις χρυσές συμβουλές για γερή καρδιά.
Στην ίδια εκπομπή μαθαίνουμε αν τελικά η χειμερινή κολύμβηση είναι καλύτερη κι από τα φάρμακα αλλά και πώς το περιττό λίπος στο σώμα μας μπορεί να διορθώσει ατέλειες σε άλλα σημεία του σώματος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή

www.facebook.com/megatvcom
www.youtube.com/megatv
www.twitter.com/megatvofficial
www.instagram.com/megatvcom