Eagles of Death Metal: Τα δάκρυα πάνω από τα λουλούδια στο Μπατακλάν [photos+vds]

08.12.2015
Οι Eagles of Death Metal, το συγκρότημα που έπαιζε live στο θέατρο Bataclan τη στιγμή της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης επέστρεψε στον... τόπο του εγκλήματος!

Ένα περίπου μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή δεκάδων πολιτών κατάφεραν οι EODM να πατήσουν το πόδι τους στο σημείο της τραγωδίας.

Η μπάντα μόλις σήμερα (8/12) κατόρθωσε- κυρίως λόγω ψυχολογικών λόγων - να επισκεφθεί το μέρος που έζησε την τραγικότερη στιγμή της καριέρας του. Έξω από το Bataclan ο χώρος είναι γεμάτος από λουλούδια, κεριά και σημειώματα, που έχουν αφήσει όλοι όσοι επιθυμούσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για την τραγωδία και τη συμπαράστασή τους στους συγγενείς των θυμάτων.

Οι Καλιφορνέζοι ρόκερς έπαιζαν στο θέατρο Bataclan, τη βραδιά που σκοτώθηκαν 90 θεατές μαζί με τον 36χρονο μάνατζέρ τους, Nick Alexander. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Jesse Hughes έκλαψε σαν μωρό παιδί μπροστά στο venue, με τα χέρια στις τσέπες ή κρατώντας το κεφάλι του από συγκίνηση.

Κατόπιν, τα μέλη τους συγκροτήματος διάβασαν κάρτες και σημειώματα που ήταν τοποθετημένα στο χώρο, αψηφώντας τη βροχή. Ο Jesse Hughes έβαλε ένα και μοναδικό λουλούδι μέσα στη θάλασσα μπουκέτων που απλώνεται έξω από το Bataclan.

Το συγκρότημα που εμφανίστηκε χθες (7/12) μαζί με τους U2 σε συναυλία αφιερωμένη στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει για live στο Παρίσι τον επόμενο Φεβρουάριο: «Ευχαριστούμε τη Γαλλία και όλο τον κόσμο που αποδεικνύει ότι η αγάπη, η χαρά και η μουσική θα νικούν πάντα τον τρόμο και το κακό».