Άγριο κράξιμο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision

10.02.2016
Με το συγκρότημα “Argo” θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Το συγκρότημα “Argo” αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του. Η επιλογή έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή ενώ το εν λόγω συγκρότημα μετονομάστηκε από Europond σε Argo.

Η απευθείας αυτή ανάθεση από τον Τσακνή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Το πρώτο κράξιμο για την επιλογή του συγκροτήματος ήρθε από την Ντέπυ Γκολεμά η οποία επικρίνει τόσο τις γνώσεις του Τσακνή στα θέματα της Γιουροβίζιον όσο και το συγκεκριμένο συγκρότημα και γράφει:

«Και ερχόμαστε στο σοβαρό, σοβαρότατο θέμα που λέγεται εκπροσώπηση τραγουδιού στη Eurovision, που θα πάει σε απευθείας ανάθεση. Το θέμα το έχει αναλάβει ο Διονύσης Τσακνής –ειδικός, αν μη τι άλλο- αλλά τη βλέπω την πατάτα να έρχεται. Από αυτά που ακούω, δηλαδή. Και ευτυχώς που οι γιαγιάδες της Λέσβου δεν είναι σε ηλικία να τραγουδήσουν. Διότι, ικανοί είμαστε…
Το έχουμε αποφασίσει. Δεν θα λείψουμε. Ο ήχος του τραγουδιού θα είναι βαλκανικός αλλά δεν θα έχει κλαρίνα! Σκοπός τους δεν είναι να πάμε στον διαγωνισμό με τραγούδι… ξενόφερτου ακούσματος, αλλά με δικό μας στιλ και ταυτότητα…
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, ο Διονύσης Τσακνής είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος. Το να λέει «εργάζομαι με σεβασμό και πίστη στο θεσμό της Γιουροβίζιον…» υποψιάζεσαι. Διονύση, δεν το κοιτάς;»