Λαοθάλασσα στην κηδεία του Παντελίδη: Όλες οι συγκινητικές στιγμές

20.02.2016
Το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη, είπαν οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και απλός κόσμος που αγαπούσε και θαύμαζε τον τραγουδιστή.

Η ταφή του μόλις 32 ετών Παντελίδη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου 2016 και πλήθος κόσμου παρακολούθησε από κοντά την τελευταία παράσταση του Παντελή Παντελίδη.

Oι θαυμαστές του Παντελίδη, δεν σταμάτησαν να αναπαράγουν τραγούδια του Παντελή σε όλη τη διάρκεια της κηδείας. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως στην κηδεία του Παντελή βρέθηκαν πάνω από 20.000 άνθρωποι.

Το παρόν έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου μερικοί από τους οποίους ήταν: Αντώνης Ρέμος, Γιώργος Σαμπάνης, Βασίλης Καρράς, Πάολα Φωκά, Βασίλης Τερλέγκας, Γιάννης Φλωρινιώτης, Αντζελα Δημητρίου, Ελένη Φουρέιρα, Ελένη Χατζίδου, Γιώργος Τσαλίκης, Δέσποινα Βανδή, Κώστας Μαρτάκης, Πάνος Κιάμος, Γιώργος Μαζωνάκης, Αγγελική Ηλιάδη, Γιώργος Μαργαρίτης, Νατάσσα Θεοδωρίδου και πολλοί ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

16.09 Πλήθος κόσμου κατάφερε να μπει στο κοιμητήριο για να παρακολουθήσει από κοντά την ταφή του Παντελή Παντελίδη. Μετά από παράκκληση της οικογένειας, δεν έχουν μπει κάμερες στο σημείο της ταφής.

15.44: Το φέρετρο του Παντελίδη καλυμμένο από τη γαλανόλευκη μπαίνει στο κοιμητήριο. Πλήθος κόσμου έχει κλείσει την Λεωφόρο Τατοΐου.

15.24: Πλήθος κόσμου αναμένει το λευκό φέρετρο με τη σορό του Παντελή Παντελίδη στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Φυσικά, ακόμα περισσότερο είναι ο κόσμος που συνοδεύει τη σορό ακριβώς πίσω από τη μητέρα του Παντελίδη.

15.12 Η σορός του Παντελή συνεχίζει την πορεία της προς το κοιμητήριο. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του Παντελίδη.

14.50: Λύγισε ο πατέρας του Παντελίδη. Οικείοι προσπαθούν να τον συνεφέρουν για να μεταφερθεί με αυτοκίνητο πια στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

14.45 Πλήθος κόσμου ξεκίνησε την πορεία 1,5 χιλιομέτρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, προς το κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Ο κόσμος δεν σταματά να χειροκροτεί όσο η σορός του Παντελή οδεύει προς την τελευταία του κατοικία.

Η μητέρα του Παντελίδη περπατά πίσω από τη νεκροφόρα και οι συγγενείς του Παντελίδη προσπαθούν να της κάνουν αέρα.

14. 40 Το δρόμο προς το κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης πήρε η νεκροφόρα που μεταφέρει τη σορό του Παντελή Παντελίδη.

14.00 Συνεχίζεται κανονικά το λαικό προσκήνυμα στη σορό του Παντελή Παντελίδη και ο κόσμος αυξάνεται λεπτό με το λεπτό ενώ ξεκίνησε και η εξόδιο ακολουθία.

Οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία - και η Ελευθερίου Βενιζέλου - έχουν κλείσει και μιλάμε για πραγματική λαοθάλασσα στο τελευταίο «αντίο» στον Παντελή όλης της Ελλάδας.

Ανάμεσα στους τραγουδιστές που έχουν ήδη περάσει από την εκκλησία για το ύστατο χαίρε στον Παντελή, είναι: Ο Αντώνης Ρέμος με την Υβόννη Μπόσνιακ, η Δέσποινα Βανδή, ο Κώστας Μαρτάκης, η Ελένη Χατζίδου, ο Αντύπας, ο Γιώργος Σαμπάνης με τη σύντροφό του Άννα Πρέλεβιτς αλλά και ο Γιώργος Τσαλίκης με τη σύζυγό του Δώρα.

Τα λουλούδια και τα στεφάνια είναι αμέτρητα προς τιμήν του Παντελή και αναμένουμε τη μεταφορά της σορού του διάσημου τραγουδιστή από το Ναό Αγίου Σπυρίδωνα προς το κοιμητήριο Μεταμόρφωσης, διαδρομή που απέχει 1,5 χιλιόμετρο περίπου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εψιλον και εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ γύρω από το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα έχει συγκεντρωθεί πλήθος τουλάχιστον 20.000 ατόμων για να συνοδεύσουν τον Παντελίδη στην τελευταία του κατοικία.