Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός συγκλονίζει: «Ήρθα με τα πόδια στην Ελλάδα, ζούσα σε λάκκο ένα μήνα» [photo]

08.03.2016
Η γνωστή ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τον γολγοθά που έζησε ως πρόσφυγας του πολέμου Αμπχαζίας-Γεωργίας στην πρώην Σοβιετική Ένωση και πως κατάφερε μαζί με την οικογένειά της να φτάσει στην Ελλάδα.

Ο λόγος για την Σοφία Αλεξανιάν, η οποία συμμετέχει στην σειρά του Mega «Μάλιστα Σεφ» όπου υποδύεται την λαντζέρισσα.

Η γνωστή ηθοποιός στην συνέντευξη που έδωσε στην Real News, με αφορμή το βιβλίο της «Ο Πόλεμος Δεν Τελειώνει Ποτέ» περιέγραψε όσα έζησε: «Πήραμε την απόφαση να έρθουμε στην Ελλάδα το 1995, όταν ήρθαν στο χωριό μας, που ήταν γεμάτο από Έλληνες Πόντιους, οι Γεωργιανοί και απαίτησαν από όλους τους άντρες να τους ακολουθήσουν. Και δεν έκαναν μόνο… Έκλεψαν ό,τι βρήκαν στα σπίτια μας, βίασαν ανήλικα κορίτσια, βασάνισαν όλους όσοι αντιστάθηκαν και αρνήθηκαν να τους ακολουθήσουν».

Και συνέχισε: «Τρέχαμε μέσα στη νύχτα για να σωθούμε, μέχρι που κάποια στιγμή έπεσα τυχαία σε έναν τεράστιο λάκκο, βάθους περίπου τριών μέτρων. Αμέσως πήδηξαν και οι υπόλοιποι μέσα, καθώς κατάλαβαν ότι αυτή ήταν η σωτηρία μας, θα μας προσέφερε μια καλή κάλυψη από τους διώκτες μας μια ολόκληρη οικογένεια. Ζούσαμε επί ένα μήνα, μέσα σε έναν τεράστιο λάκκο που είχε δημιουργηθεί από έκρηξη βόμβας».

Η Σοφία Αλεξανιάν έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο ΤΕΙ Ενδυματολογίας. Κάποια στιγμή βρήκε δουλειά ως βοηθός ενδυματολόγου στη σειρά «Η Πολυκατοικία» και στη συνέχεια μπήκαν στη ζωή της οι σπουδές υποκριτικής.