20 Ελληνες και ξένοι celebrities που τρέμουν τα αεροπλάνα [photos]

30.03.2016
Έρευνες υπολογίζουν ότι ένας στους δέκα ανθρώπους τρέμουν στην ιδέα ότι θα πετάξουν με αεροπλάνο. Καριέρα, δόξα, χρήματα δεν φτάνουν για να θεραπεύσουν την πετοφοβία αυτών των celebrities!

Όταν κλείνει η πόρτα του αεροπλάνου νιώθουν παγιδευμένοι. Ιδρώτας, ταχυκαρδία, πανικός. Η φοβία για τα αεροπλάνα δεν είναι αστεία υπόθεση και δεν κάνει διακρίσεις.

Μπορεί το αεροπλάνο να είναι το γρηγορότερο και - αποδεδειγμένα - το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο, και όμως ένας στους τρεις επιβάτες που καταφέρνουν να ... μπουν μέσα για να ταξιδέψουν υποφέρει από πετοφοβία. Ένας στους πέντε τακτικούς επιβάτες αεροπορικών πτήσεων πίνει αλκοόλ ή παίρνει χάπια για να αντέξει το ταξίδι. H φοβία αυτή εξαπλώνεται σαν «επιδημία», ειδικά έπειτα από μεγάλα αεροπορικά δυστυχήματα ή τρομοκρατικές ενέργειες σε αεροσκάφη.

20 διάσημοι που δεν φαντάζεσαι είχαν ή έχουν φοβία με τα αεροπλάνα. Κάποιοι, όπως ο Μπεν Άφλεκ είχαν μια τραγική εμπειρία όταν ήταν σε νεαρή ηλικία και γλίτωσαν, ενώ άλλοι πίνουν ένα ποτηράκι για να κατευνάσουν τον φόβο τους που σωματικοποιείται.

Χ.Τ.