Ο Bill Cosby σε δίκη: Θα «πληρώσει» ακριβά για τόσους βιασμούς! [photos+vds]

25.05.2016
Μετά από πολλές αποκαλύψεις, καταγγελίες, καταθέσεις και μηνύσεις, η υπόθεση του «υπεράνω υποψίας» 78χρονου κωμικού ηθοποιού, Bill Cosby θα πάει επιτέλους στο δικαστήριο.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός, που έγινε γνωστός μέσα από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές παίζοντας συνήθως τον στοργικό πατέρα, αντιμετωπίζει φυλάκιση δέκα ετών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Cosby, αντιμετωπίζει στην Πενσιλβανία των Η.Π.Α το κακούργημα της άσεμνης σεξουαλικής επίθεσης κατά της Andrea Constand το 2005. Ο 78χρονος ηθοποιός έφθασε στην αίθουσα του δικαστή συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του Andrew Wyatt, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του, και τελευταία κυκλοφορεί με μπαστούνι.

Μετά το τέλος της προδικαστικής ακρόασης ο δικαστής έκρινε ότι οι κατηγορίες εις βάρος του ηθοποιού ευσταθούν και τον παραπέμπει σε δίκη στις 20 Ιουλίου.

Η Andrea Constand, η οποία είχε υποβάλει μήνυση κατά του ηθοποιού το 2005 είχε καταλήξει σε συμβιβασμό με τον ηθοποιό και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Η υπόθεση,όμως, άνοιξε ξανά μετά τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών που ισχυρίζονταν ότι ο ηθοποιός τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά. Έχουν μάλιστα φωτογραφηθεί και καταθέσει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα τραβηξαν «ναρκωμένες» στα χέρια του ηθοποιού.

Αν και σήμερα ο Bill Cosby, στα 78 του χρόνια, μοιάζει άκακος, οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές του ορέξεις σοκάρουν! Ο Cosby είχε παραδεχθεί ότι έδινε φάρμακα και αλκοόλ σε γυναίκες, τις ακινητοποιούσε και μετά έκανε σεξ μαζί τους.

Μιλώντας στην δικηγόρο της Andrea Constand, ο Cosby είχε δηλώσει τότε: «Η Andrea ήρθε στο σπίτι. Εγώ την κάλεσα. Μιλήσαμε για το Πανεπιστήμιο Τρεμπλ, όπου την είχα γνωρίσει. Και μετά, πήγα πάνω και πήρα τρία χάπια. Τα έφερα κάτω. Αντιστοιχούσαν σε μιάμιση δόση. Ο λόγος που τα έδωσα και τα προσέφερα στην Andrea, η οποία τα πήρε αφού τα έλεγξε, ήταν ότι η ίδια έλεγε ότι είχε άγχος».

Η μία μετά την άλλη περίπου 20 γυναίκες έχουν εμφανιστεί κατηγορώντας τον Cosby ότι τις βίασε αφού πρώτα τις είχε ναρκώσει και δεν ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο έφτανε στα δικαστήρια για τον πάλαι ποτέ δημοφιλή κωμικό. Οι περιπτώσεις γυναικών αγγίζουν τις 50, αλλά δεν έχουν προσφύγει όλες σε δικηγόρο.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού προσπαθούσαν για καιρό να εμποδίσουν την αποκάλυψη των ντοκουμέντων αυτών, αλλά αυτά δόθηκαν στην δημοσιότητα κατόπιν προσφυγής του Associated Press σε δικαστήριο.