Τζένιφερ Άνιστον: Το οργισμένο ξέσπασμα "φωτιά" για την εγκυμοσύνη

13.07.2016
Η διάσημη ελληνικής καταγωγής ηθοποιός άνοιξε το στόμα της και... "όποιον πάρει ο Χάρος". Μην αντέχοντας άλλο αυτό το "παραμύθι" με τις απανωτές εγκυμοσύνες της η 47χρονη σταρ αποφασίζει να βάλει τα πράγματα τη θέση τους απαντώντας σε όλους τους "καλοθελητές" με τρόπο που, πραγματικά, ξαφνιάζει.

Η Τζένιφερ Άνιστον κρατά γενικά πολύ χαμηλό προφίλ στα προσωπικά της και μιλά γι' αυτά πολύ μετρημένα. "Έσκασε" όμως η κοπέλα και αποφάσισε να μιλήσει... αλλιώς.

Μετά τον τελευταίο τεράστιο σάλο που δημιουργήθηκε από τις πιο πρόσφατες φήμες που ήθελαν την 47χρονη σταρ έγκυο -για 300ή φορά- η Τζεν έγραψε ένα άρθρο στη Huffington Post απαντώντας σε όλους μια και καλή. Και το τι είπε το στόμα της, δε φαντάζεσαι...

"Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας πως το να απαντάω σε κουτσομπολιά είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ. Δεν θέλω να δίνω ενέργεια στη βιομηχανία του ψέματος, αλλά ήθελα να συμμετάσχω σε μια μεγαλύτερη συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει και χρειάζεται να συνεχίσει. Και αφού δεν είμαι στα social media, αποφάσισα να γράψω τις σκέψεις μου.

Για την ιστορία, δεν είμαι έγκυος. Αυτό που είμαι είναι μπουχτισμένη. Εχω βαρεθεί με την εξονυχιστική και ντροπιαστική αδιακρισία που συμβαίνει καθημερινά κάτω από την ταμπέλα της "δημοσιογραφίας", της "ελευθερίας του λόγου" και των "celebrity news".

Καθημερινά εγώ και ο συζυγός μου παρενοχλούμαστε από ντουζίνες αγριεμένων φωτογράφων που στέκονται έξω από το σπίτι μας και θα έφταναν σε σοκαριστικά άκρα προκειμένου να αποκτήσουν οποιαδήποτε φωτογραφία, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να βάλουν σε κίνδυνο εμάς ή τους άτυχους πεζούς που θα τύχει να περνάνε από εκεί. Αλλά αφήνοντας στην άκρη τη δημόσια ασφάλεια, θα ήθελα να συγκεντρωθώ στη μεγαλύτερη εικόνα του τι αντιπροσωπεύει για όλους μας αυτή η παρανοϊκή κουλτούρα των ταμπλόιντ"

Στο μεταξύ, θυμήσου τις 26 φορές που έμεινε έγκυος η Τζένιφερ Άνιστον

Έξαλλη η Τζένιφερ Άνιστον συνοψίζει την οργή της ως προς τη λειτουργία των ταμπλόιντ σε μια φράση: "Η αντικειμενοποίηση και έλεγχο βάζουμε γυναικών μέσω είναι παράλογη και ενοχλητική" και συνεχίζει.

"Συνήθιζα να λέω στον εαυτό μου πως τα ταμπλόιντ είναι σαν τα κόμικ: δεν χρειάζεται να τα παίρνεις στα σοβαρά. Είναι η σαπουνόπερα που χρειάζεται ο κόσμος όταν θέλει να ξεχαστεί. Αλλά δεν μπορώ πια να το λέω αυτό γιατί η πραγματικότητα είναι η αδιακρισία και η αντικειμενικοποίηση που έχω βιώσει από πρώτο χέρι, εδώ και δεκαετίες, και η οποία αντανακλά στον κεκαλυμμένο τρόπο με τον οποίο υπολογίζουμε την αξία μιας γυναίκας.

Ο τελευταίος αυτός μήνας ειδικά ήταν διαφωτιστικός για το πόσο ορίζουμε την αξία μιας γυναίκας βασισμένοι στη συζυγική ή μητρική της κατάσταση. Η καθαρή ποσότητα των υλών που ξοδεύονται αυτή τη στιγμή από τον Τύπο μόνο και μόνο για να ξεσκεπάσουν αν είμαι ή όχι έγκυος (για την εκατομμυριοστή φορά... αλλά ποιος μετράει;), δείχνει προς την κατεύθυνση της πεποίθησης που οι γυναίκες είναι με κάποιον τρόπο ατελείς, αποτυχημένες ή δυστυχισμένες αν δεν είναι παντρεμένες με παιδιά. Στον τελευταίο αυτό βαρετό κύκλο νένων γύρω από την προσωπική μου ζωή συνέβησαν μαζικές ένοπλες φονικές επιθέσεις, καταστρεπτικές φωτιές, σημαντικές αποφάσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι επερχόμενες εκλογές και μια σειρά νέων που αξίζουν περισσότερο την ενέργεια και το χρόνο των "δημοσιογράφων"».

Από το μακροσκελέστατο άρθρο που μπορείτε να διαβάσετε όλο ΕΔΩ, ξεχωρίζουμε επίσης το βασικό μοτό της Άνιστον που δεν είναι άλλο από το εξής:

"Είμαστε πλήρης, με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς ένα παιδί. Έχουμε την ευκαιρία να αποφασίσουμε εμείς για τον εαυτό μας, τι είναι όμορφο, όταν πρόκειται για το σώμα μας.

Όσο για την εγκυμοσυνη; Μιλά ξεκάθαρα και γι' αυτή

"... Ναι, μπορεί να γίνω μια μητέρα κάποια μέρα, και εφόσον τα λέμε όλα εδώ τώρα, αν ποτέ συμβεί θα είμαι η πρώτη που θα σας ενημερώσω. Αλλά δεν επιδιώκω τη μητρότητα, επειδή αισθάνομαι ατελής κατά κάποιο τρόπο, όπως η κουλτούρα του γκόσιπ μας οδηγεί να πιστεύουμε ολους..."

Πες τα Τζένιφερ...