Γιαννιώτης: Ολυμπιονίκης στα 36 - Οι θυσίες, τα τατουάζ και το αντίο! [photos+vds]

17.08.2016
You 'll never swim alone - δηλαδή Δεν θα κολυμπήσεις ποτέ μόνος, είναι η φράση κλειδί του τατουάζ που έχει ο ασημένιος μας Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης και φυσικά σημαίνει πολλά για εκείνον!

Σε ηλικία 36 ετών και μετά από πέντε Ολυμπιάδες, ο Κερκυραίος κολυμβητής κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 με έναν τρόπο αντάξιο της δύσκολης πορείας του όλα αυτά τα χρόνια. Σε έναν από τους επικότερους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων (όχι μόνο του Ρίο) ο Σπύρος Γιαννιώτης, στην τελευταία κούρσα της τεράστιας καριέρας του, πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας ... χάνοντας το χρυσό για μια «χεριά».

Εκφραστικός, ευσυγκίνητος, μόνος στις δυσκολίες από μικρός, ο Σπύρος Γιαννιώτης ξέρει από «βαθιά νερά». Και δίνοντας την πρώτη του συνέντευξη μετά το ασημένιο στι Ρίο, το παραδέχεται - στα τελευταία μέτρα της κούρσας έκλεισε τα μάτια από τον πόνο και την κούραση - έχει αγωνιστεί πέρα από τις δυνάμεις του!

Γεννήθηκε στην Αγγλία, στο Λίβερπουλ, από μητέρα Αγγλίδα. Έζησε στο Λίβερπουλ μέχρι τα τρία του χρόνια και επέστρεψε μόνιμα στην Κέρκυρα. Η πρώτη του επαφή με το νερό έγινε πριν μάθει ακόμη να περπατάει. Μπουσούλαγε στην παραλία, έμπαινε στο νερό και δεν ήθελε να βγει. Η μητέρα του, ως πρώην αθλήτρια και κολυμβήτρια, τον έσπρωξε στην κολύμβηση.

Η σκέψη να δοκιμάσει στο οpen water ήρθε το 2004, μετά την 5η θέση στους Ολυμπιακούς της Αθήνας - όπως λέει ο ίδιος: «Τότε ήμουν 24 ετών κι έβλεπα ότι οι δυνατότητές μου στην πισίνα έφταναν μέχρι ένα σημείο. Το κολύμπι αφορά περισσότερο μικρότερες ηλικίες. Δεν θα μπορούσα να είμαι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο. Οπότε, ξεκίνησε μία συζήτηση με τον προπονητή μου. Tα επόμενα 2-3 χρόνια ήταν μεταβατικά. Πήραμε την απόφαση μόλις μάθαμε ότι θα γινόταν ολυμπιακό άθλημα και το βάπτισμα του πυρός ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης το 2007. Το open water είναι πολύ διαφορετικό από την πισίνα. Έχει τη σωματική επαφή, «πέφτει» ξύλο. Επηρεάζεσαι από τη θερμοκρασία του νερού, από τα ρεύματα που μπορεί ν' αλλάξουν ξαφνικά.».

Έμαθε πολλά από το να χάνει ... έμαθε να κερδίζει!
«Το σώμα πονάει και προσπαθείς να κοροϊδέψεις το μυαλό σου για να σπρώξεις το σώμα ακόμα περισσότερο»...

Δείτε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα αυτού του μεγάλου Έλληνα αθλητή και το φοβερό αυτοβιογραφικό βίντεο του «Παγκόσμιου» Σπύρου:

Επιβραβεύοντας όσους επέλεξαν τη νίκη του μεγάλου Έλληνα αθλητή, ο Stoiximan διευθέτησε ως κερδισμένη την επιλογή κατάκτησης χρυσού μεταλλίου στον τελικό από τον Γιαννιώτη σε απόδοση 7,50! Συνεπώς αν είχατε στηρίξει στοιχηματικά τον Έλληνα αθλητή, η επιλογή σας θεωρήθηκε κερδισμένη στην κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία στο διαδίκτυο!

Χ.Τ.