Δεν σταματούν να πεθαίνουν! 21 διάσημα ονόματα της μουσικής που έφυγαν το 2016 [photos]

26.12.2016
Οι διάσημοι θάνατοι του 2016 είναι αριθμός ρεκόρ. Όλοι φέτος πιάσαμε τον εαυτό μας να αναρωτιόμαστε «γιατί τόσοι μαζεμένοι θάνατοι ξαφνικά»; Στο χώρο της μουσικής η αρχή έγινε με την Νάταλι Κολ λίγες ώρες πριν μπει το 2016, συνεχίστηκε με τον Ντέιβιντ Μπάουι και τον Πρινς, ενώ λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Λέοναρντ Κοέν και ανήμερα των Χριστουγέννων ο Τζορτζ Μάικλ στα 53του.

Και φυσικά δεν είναι μόνο οι θάνατοι στον χώρο της μουσικής, που έχουν κάνει τη φετινή χρονιά παράξενη. Πεθαίνουν διάσημα ονόματα από όλους τους τομείς. Συντάκτης του BBC πήγε τα στοιχεία ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας κάποιες λογικές εξηγήσεις για το μυστήριο «θανατικό» που σημαδεύει το 2016.

Ο ειδικός στις νεκρολογίες Νικ Σέρπελ του BBC - που φέτος παραδέχεται ότι είχε τριπλάσια δουλειά από άλλες χρονιές - δίνει την απάντηση μέσα από μια πολύ λογική εξήγηση, την οποία θα βρούμε μπροστά μας και την επόμενη και τη μεθεπόμενη χρονιά.

Και αυτή είναι η ηλικία. Οι καλλιτέχνες που έγιναν διάσημοι το 1960 αυτή τη στιγμή μπαίνουν στα 70 και όσο να πεις δεν έκαναν και την πιο υγιεινή ζωή. Την ίδια στιγμή, ο συντάκτης θέτει στο τραπέζι και τον παράγοντα social media. Ο αριθμός των διάσημων καλλιτεχνών είναι πλέον τεράστιος και ο θάνατός τους γίνεται μεγάλη είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, οι περισσότεροι pop και rock stars ακόμα και αν διόρθωσαν αργότερα τον τρόπο ζωής τους, τα χρόνια καταχρήσεων μπορεί να τους έχουν κάνει πιο ευάλωτους στον θάνατο. Σε αυτή τη θεωρία φαίνεται ότι συνηγορεί και πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, η οποία έδειξε ότι οι αστέρες της ροκ και της ποπ πεθαίνουν κατά μέσο όρο 25 χρόνια νωρίτερα από τον μέσο άνθρωπο.

Τα κακά μαντάτα είναι ότι το γκραν γκινιόλ σερί πιθανώς θα συνεχιστεί. Για τα επόμενα 10 χρόνια, οι πετυχημένοι άνθρωποι του θεάματος θα μπαίνουν στα 80 τους και φυσιολογικά θα έχουμε κι άλλες απώλειες. Και αυτό δεν συμπεριλαμβάνει τους θανάτους έκπληξη!

Ιδού 21 ονόματα της μουσικής που έφυγαν μέσα στο 2016 - ανάμεσά τους και ο δικός μας Θάνος Ανεστόπουλος (Διάφανα Κρίνα), που πάλεψε με τον καρκίνο και νικήθηκε.

Χ.Τ.