Η Μίνα Ορφανού σε μοναστήρι: «Βοηθάω όσο μπορώ...»

04.04.2017
Για τη ζωή της μακριά από τα τηλεοπτικά πλατό μετά το άδοξο κόψιμο της σειράς «Βασιλιάδες», μεγάλο μέρος της οποίας το περνάει στη Μονή της Αγίας Σοφίας στην Κάλυμνο μίλησε η Μίνα Ορφανού στην εφημερίδα Espresso.

Η Μονή βρίσκεται κοντά στο πατρικό της σπίτι και η Ορφανού δήλωσε χαρακτηριστικά για τον τρόπο ζωής εκεί:

«Νηστεία και προσευχή είναι το μυστικό για τη γαλήνη της ψυχής, όπως μου έμαθαν οι καλόγριες, γι’αυτό και δεν έχω κακίες ή αντιδικίες. Έτσι με μεγάλωσαν εδώ μέσα».

Και συνεχίζει:

«Η αδερφή της μαμάς μου υπηρετεί στη μονή περισσότερα από 55 χρόνια! Είναι πλέον ηλικιωμένη, όπως οι περισσότερες καλόγριες και δεν αντέχουν τις σκληρές δουλειές. Γι’αυτό περνάω τις ημέρες μου όλες στην Αγία Σοφία. Βοηθάω όσο μπορώ, όπως και η μητέρα μου Σεβαστή, και όλος ο κόσμος του νησιού! Μπάνια στη θάλασσα δεν προλαβαίνω να κάνω τα καλοκαίρια, προτιμώ να «λούζεται» η ψυχή μου από το αγίασμα. Πλένω χαλιά, τρίβω τα μανουάλια από τα κεριά, τα γυαλίζω και καθαρίζω τις εικόνες. Όταν κουράζομαι, ξαποσταίνω για λίγο στο κελί των ξενώνων, όπου καμιά φορά μένω κιόλας τα βράδια, τρώω νόστιμο φαγάκι από τα χεράκια τους και συνεχίζω πιο δυνατά».