Πέθανε ο διάσημος dj Avicii

21.04.2018
Πέθανε ο διάσημος dj Avicii
O γνωστός μουσικός παραγωγός βρέθηκε νεκρός στα 28 του χρόνια

Ο Σουηδός μουσικός παραγωγός DJ Avicii, βρέθηκε νεκρός στο Ομάν.

Η μάνατζέρ του, Diana Baron, δήλωσε ότι ο 28χρονος DJ, του οποίου το κανονικό όνομα ήταν Tim Bergling, ήταν στο Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του Ομάν. «Η οικογένεια είναι συντετριμμένη και ζητά από όλους να σεβαστούν την ανάγκη τους για ιδιωτικότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» ανέφερε η δήλωση της.

Ο Avicii είχε κερδίσει δύο MTV Music Awards, ένα Βραβείο Billboard και είχε δύο υποψηφιότητες για Grammy στο βιογραφικό του. Τα διασημότερα κομμάτια του, «Wake Me Up» και «Levels», είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία φτάνοντας στο No 1 της λίστας του Billboard με τα top dance club songs. Ο Σουηδός dj είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως η Madonna, o Lenny Kravitz και ο Enrique Inglesias, διασκευάζοντας επιτυχίες τους.

Στο παρελθόν, ο Avicii είχε υποστεί οξεία παγκρεατίτιδα, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Αφότου αφαίρεσε τη χοληδόχο κύστη του το 2014, είχε ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις του στην προσπάθειά του να αναρρώσει. Σταμάτησε τις περιοδείες το 2016 αλλά συνέχισε να φτιάχνει μουσική στο στούντιο.

Aναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του.