Light Up: Ένα τραγούδι που γράφτηκε με καλό σκοπό και συγκινεί [video]

22.12.2018
Light Up: Ένα τραγούδι που γράφτηκε με καλό σκοπό και συγκινεί [video]
Μαθητές βρετανικού σχολείου έγραψαν χριστουγεννιάτικο τραγούδι για φιλανθρωπικό σκοπό και διεκδικούν την πρώτη θέση στα charts

Το τραγούδι που θα βρεθεί στην πρώτη θέση των βρετανικών charts την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα πάρει τον τίτλο Christmas Number One. Πρόκειται για μια πολυπόθητη διάκριση, που μέσα στα χρόνια κατείχαν μεγάλα ονόματα όπως ο Elvis Presley, οι Beatles και αργότερα oι Spice Girls.

Τώρα, οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στο Fleetwood, του Lancashire φιλοδοξούν να διεκδικήσουν την πρώτη αυτή θέση, κυκλοφορώντας ένα πολύ όμορφο δικό τους χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

Tο τραγούδι του σχολείου με τίτλο Light Up, δημιουργήθηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα Alzheimer's Society ενώ πίσω από αυτή την ενέργεια βοηθάνε πολλοί celebrities σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Διάβασε επίσης: Ψάχνεις ιδέες για εορταστικά σχέδια στα νύχια; Σου έχουμε 8 τέλειες προτάσεις!

Ο Stephen Fry είναι ένας από τους celebrities που έχει επαινέσει το σχολείο για το έργο του και έδειξε το ενδιαφέρον του για το φιλανθρωπικό αυτό single.

O τραγουδιστής Alfie Boe που κατάγεται από το Fleetwood είναι ένα άλλο διάσημο πρόσωπο πίσω από το single, ο οποίος μαζί με τους Fearne Cotton, Chris Evans, Andrew Marr και τον Alan Sugar, φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί με τα παιδιά.

Ο Chris Evans έπαιξε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση του τραγουδιού. Μετά την εμφάνιση του διευθυντή του σχολείου Dave McPartlin και των παιδιών στο στούντιο του BBC Radio 2, τους προσκάλεσε στην πρωινή του ραδιοφωνική εκπομπή που είναι από τις πιο δημοφιλείς στη Μεγάλη Βρετανία.

Το τραγούδι γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τους μαθητές του σχολείου, ενώ το βίντεο γύρισε ο διευθυντής του σχολείου με το κινητό του τηλέφωνο.

Αν και η Ariana Grande κατέχει την πρώτη θέση με το τραγούδι, thank u, next, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για το τραγούδι του σχολείου για να βρεθεί στις πρώτες θέσεις και γιατί όχι στην πρώτη.

Διάβασε κι αυτό: Ο Macaulay Culkin μένει ξανά Home Alone, 28 χρόνια μετά [video]

Το τραγούδι βρίσκεται σήμερα στον αριθμό 15 στο επίσημο εβδομαδιαίο Chart, ενώ σε μερικές μέρες θα ανακοινωθεί το Christmas Number One τραγούδι. Μάλιστα μπορεί κάποιος να το κατεβάσει από την Amazon Music και το iTunes με τα έσοδα να πηγαίνουν στο αγαπημένο τους φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Εμείς, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο τους.

Νικολέτα Μακρή