Oscar Trivia: Οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και οι ταινίες με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του θεσμού

13.02.2019
Oscar Trivia: Οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και οι ταινίες με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του θεσμού
Ενόψει της φετινής 91ης τελετής των πολυαναμενόμενων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ας μιλήσουμε λίγο για... αριθμούς!

Κι ενώ μετράμε αντίστροφα για την φαντασμαγορική -όπως αναμένεται- τελετή των Oscars στις 24 Φεβρουαρίου, σκεφτόμαστε ότι από την πρώτη, που πραγματοποιήθηκε το1929, έχουν δοθεί άπειρα αγαλματίδια.

Ποιος όμως έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές; Ποιοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες έχουν πάρει τα περισσότερα βραβεία και ποια ταινία κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες; Εδώ θα βρεις όλα όσα θέλεις να ξέρεις ...

Διάβασε επίσης: Ο George Clooney μιλά πρώτη φορά δημόσια για τη Meghan Markle και την... κουμπαριά τους

Ποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ όλων των εποχών;

Το πρόσωπο που έχει θριαμβεύσει περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία στα βραβεία αυτά, είναι ο Walt Disney. Ο πιο εμβληματικός κινηματογραφικός δημιουργός της Αμερικής σταμάτησε στα 26 Oscars, τέσσερα από τα οποία ήταν τιμητικές διακρίσεις και κατέχει επίσης το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες: 59.

Ποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα Oscars στην κατηγορία των καλύτερων ηθοποιών

Η ηθοποιός Katharine Hepburn κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα Oscars ερμηνείας, έχοντας κερδίσει τέσσερα Βραβεία στην καριέρα της ενώ είχε συνολικά 12 υποψηφιότητες

Η Hepburn κέρδισε Oscar στην κατηγορία των καλύτερων ηθοποιών για τους ρόλους της στις ταινίες Morning Glory (1933), Guess Who's Coming to Dinner (1967), The Lion in Winter (1968) και On Golden Pond (1981).

Οι ηθοποιοί Jack Nicholson, Daniel Day-Lewis και Walter Brennan, εν τω μεταξύ, είναι οι τρεις άνδρες με τα περισσότερα Oscars ερμηνείας, έχοντας κερδίσει από τρεις φορές ο καθένας. Βέβαια, ενώ μερικά από τα βραβεία των Brennan και Nicholson ήταν για Β’ Ανδρικό Ρόλο και οι τρεις νίκες του Day-Lewis ήταν για το Oscar Καλύτερου Ηθοποιού δίνοντάς του ξεχωριστή θέση στην κατηγορία αυτή.

Διάβασε επίσης: 4 ηθοποιοί που ξεκίνησαν από reality της τηλεόρασης και έφθασαν στα Όσκαρ [video]

Το πρόσωπο με τις περισσότερες υποψηφιότητες για ερμηνεία, ωσόστο, είναι η Meryl Streep [φωτό κάτω] η οποία 17 φορές ήταν υποψήφια κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Έχει κερδίσει τρεις φορές για τις ταινίες Kramer vs. Kramer (1979), Sophie's Choice (1982) και Iron Lady (2011).

Ποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα Oscars Σκηνοθεσίας;

Ο John Ford δεν κέρδισε κανένα από τα τέσσερα Oscars του για τα διάσημα γουέστερν του. Ωστόσο τιμήθηκε με Oscar Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τα The Informer (1935), The Grapes of Wrath (1940), How Green Was My Valley (1941) και The Quiet Man (1952).

Διάβασε επίσης: Η βιβλική "στροφή" του Αποστόλη Τότσικα εντυπωσιάζει [photos]

Αν και ο Ford έχει κερδίσει τα περισσότερα Oscars από οποιοδήποτε σκηνοθέτη, ο William Wyler κατέχει το ρεκόρ για τους περισσότερες υποψηφιότητες σε αυτήν την κατηγορία, 12 συνολικά, τρεις από τις οποίες του χάρισαν τελικά το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Ο Ford, από την άλλη πλευρά προτάθηκε για πέντε συνολικά, καταφέρνοντας ένα αξιοζήλευτο ποσοστό επιτυχίας.

Ποια ταινία έχει κερδίσει τα περισσότερα Oscars όλων των εποχών;

Τρεις ταινίες κατέχουν τo ρεκόρ για την κατάκτηση των περισσότερων Βραβείων της Ακαδημίας, έχοντας συγκεντρώσει 11 Όσκαρ η κάθε μια: Ben-Hur (1959), Τιτανικός (1997) και Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά (2003). Από αυτές, ο Τιτανικός είχε συνολικά 14 υποψηφιότητες!

Για να δούμε φέτος τι θα γίνει. Μέχρι τότε, κάνε κλικ ΕΔΩ και θυμήσου όλες τις υποψηφιότητες για φέτος μεταξύ των οποίων και οι 10 για την "Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου.