Η ταινία Amélie θα αποκτήσει μια πολύ ιδιαίτερη συνέχεια

11.05.2019
Η ταινία Amélie θα αποκτήσει μια πολύ ιδιαίτερη συνέχεια
Τις αποκαλυψεις έκανε ο σκηνοθέτης Jean-Pierre Jeunet

O Jean-Pierre Jeunet, σκηνοθέτης της ρομαντικής κωμωδίας Amélie που το 2001 συγκίνησε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα «mockumentary» που θα καταγράφει τη διαδικασία της παραγωγής της ταινίας. Το mockumentary είναι μια μορφή ταινίας με φανταστικά γεγονότα, που γυρίζεται ως ντοκιμαντέρ για να τα παρουσιάσει ως αληθινά.

Μιλώντας σε μια αναδρομική έκθεση των κινηματογραφικών του έργων, στο Λος Άντζελες, ο Γάλλος σκηνοθέτης αποκάλυψε επίσης την πρόθεσή του να κάνει ένα sci-fi κινούμενο σχέδιο.

«Γράφω ένα fake ντοκιμαντέρ για το πώς γυρίστηκε η Amélie, όπως έκανε και ο Peter Jackson με την ταινία του για την αρχή του κινηματογράφου (Forgotten Silver)», αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο IndieWire, «Θα είναι απλώς μια βλακειούλα, κάτι πολύ αστείο, πολύ φθηνό, ελπίζω».

Ο σκηνοθέτης προσθέτει ότι τον έχουν προσεγγίσει πολλές φορές άνθρωποι που θα ήθελαν να δουν την Amélie σε τηλεοπτική σειρά, κάτι που θεωρεί κακή ιδέα: «Δεν θα ήταν η ίδια ηθοποιός, θα ήταν φθηνή παραγωγή επειδή δεν θα είχε τον ίδιο προϋπολογισμό και στο Παρίσι τώρα είναι τόσο δύσκολο να γυρίσεις σκηνές γιατί υπάρχουν εργοτάξια παντού, οπότε το Παρίσι είναι άσχημο τώρα. Έτσι, όχι, δεν θέλω να κάνω ένα sequel ή ακόμα και μια τηλεοπτική σειρά, απλά θέλω να κάνω ένα fake ντοκιμαντέρ».

Ο Jeunet, εκφράζει επίσης την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι «νέοι άνθρωποι» είναι όλο και περισσότερο κολλημένοι στα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών προβολών. «Ιδανικά, θα προτιμούσα να συνεχίσω να κάνω ταινίες για τις κινηματογραφικές αίθουσες, παρά κάτι που θα μπορούσαμε δούμε σε ένα iPad». Επίσης, προσθέτει ότι έχει στα σκαριά μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για μια συνεργασία με τον Laurent Witz ο οποίος έγραψε το βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας, Mr. Hublot.