Κώστας Βουτσάς: Ο επικήδειος της κόρης του, Νικολέττας, υπήρξε, πραγματικά, συγκλονιστικός [video]

28.02.2020
Κώστας Βουτσάς: Ο επικήδειος της κόρης του, Νικολέττας, υπήρξε, πραγματικά, συγκλονιστικός [video]
Το τελευταίο "αντίο" στον Κώστα Βουτσά είπαν πριν από λίγο συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές που είχαν μαζευτεί από νωρίς στη Μητρόπολη Αθηνών σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα .

Ο Κώστας Βουτσάς άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (26/28/2020) περιτριγυρισμένος από αγαπημένα πρόσωπα, αφήνοντας πίσω του ανεξίτηλο το σημάδι του που θα είναι αιώνια συνώνυμο με τη ζωή και τη ζωντάνια.

Αυτό ήταν και ένα από τα σημεία που υπογράμμισε στον επικήδειό της η κόρη του, Νικολέττα, μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας.

Τα λόγια της Νικολέττας ιδιαίτερα φορτισμένα, ήταν τόσο "ταιριαστά" με τη χειμαρρώδη αυτή προσωπικότητα του Κώστα Βουτσά που, πραγματικά συγκλόνισαν.

"Είμαι η κόρη του. Είμαι μια από τα χιλιάδες παιδιά του. Πιστεύω πως ο λόγος που αποφάσισε, το τονίζω αποφάσισε, να είναι σήμερα εδώ, δηλαδή να φύγει, είναι επειδή κάποιος από πάνω πρέπει να του σφύριξε ότι έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα", ξεκίνησε η Νικολέττα, μιλώντας με πάθος και συγκίνηση.

Κάποια στιγμή καθυσήχασε τους θαυμαστές του εξηγώντας τους ότι "Ο μπαμπάς μας έφυγε μετά από μια οικογενειακή γιορτή, ήμασταν πάνω απ' το κεφάλι του, τραγουδούσαμε, λέγαμε αστεία, γελούσαμε και του δείχναμε βιντεάκια τον εαυτό του".

Είπε πολλά. Με τον δικό της τρόπο. Και κατέληξε με δάκρυα στα μάτια με ένα μήνυμα από όλους (αν μου επιτρέπετε, είπε...) και μια προσφώνηση που θα χρησιμοποιούσε κι εκείνος, όπως εξήγησε:

«Κώστα Βουτσέ, ηθοποιέ, είσαι σπουδαίος και σ' αγαπάμε. Μπαμπά μου. Είσαι ο μπαμπάς μου. Σ’ α-γα-πώ»

Ιδού και το εν λόγω απόσπασμα:

Επικήδειους εκφώνησαν, εκτός από τη Νικολέττα Βουτσά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκ μέρους της λατρεμένης του, ΑΕΚ, αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης, μίλησαν η Μιμή Ντενίση και ο Άνθιμος Ανανιάδης