Τζένιφερ Άνιστον: "Δεν έχω την τέλεια σχέση"

11.03.2009
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Λονδίνο για την πρεμιέρα του "Μάρλεϊ, ένας μεγάλος μπελάς" που προβάλλεται αυτές τις ημέρες και στην πατρίδα μας, η Τζένιφερ Άνιστον μιλάει στην βρετανική Daily Mail για την αγάπη και για το ότι τον προηγούμενο μήνα έκλεισε τα σαράντα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Λονδίνο για την πρεμιέρα του "Μάρλεϊ, ένας μεγάλος μπελάς" που προβάλλεται αυτές τις ημέρες και στην πατρίδα μας, η Τζένιφερ Άνιστον μίλησε στην βρετανική Daily Mail για την αγάπη και για το ότι τον προηγούμενο μήνα έκλεισε τα σαράντα.

"Θα έλεγα ότι διανύω μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου", λέει. "Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο! Είμαι πολύ τυχερή γυναίκα".

Στον τομέα των σχέσεων είναι πολύ προσγειωμένη: "Δεν έχω εξιδανικευμένες προσδοκίες από μια σχέση", τονίζει χαρακτηριστικά. "Η σχέση μου δεν είναι τέλεια, αλλά δεν υπάρχει τέλεια σχέση. Απλώς κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όταν πιστεύουμε κάτι τέτοιο.

Ποιος είπε ότι κάθε σχέση πρέπει να διαρκεί για πάντα;", συνεχίζει: "Αυτό σημαίνει υπερβολικές ελπίδες. Νομίζω ότι κάθε σχέση είναι από μόνη της ένας ολόκληρος κόσμος".

Παρά την προσγειωμένη στάση της ωστόσο, η αμερικανίδα πρωταγωνίστρια έχει και μια ευαίσθητη πλευρά: "Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ρομαντική. Είναι κρίμα που οι περισσότεροι παύουν να είναι ρομαντικοί από τεμπελιά. Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας. Συχνά, οι άνθρωποι περιμένουν από τον σύντροφό τους να διαβάζει τη σκέψη τους και όταν αυτό δεν συμβαίνει, αναστατώνονται, με αποτέλεσμα ο άλλος ν' αναστατώνεται ακόμα περισσότερο κι αυτό γιατί δεν μπόρεσαν να μιλήσουν ανοιχτά μεταξύ τους από την αρχή".

Η εμπειρία της ταινίας δεν της δημιούργησε την διάθεση για να κάνει οικογένεια: "Φυσικά θα ήθελα να γίνω μητέρα κάποια μέρα και αγαπώ τα παιδιά. Αλλά ταινίες σαν κι αυτή σου θυμίζουν ότι αρχίζεις τη ζωή σου με όνειρα και προσδοκίες και καθώς η ζωή προχωράει δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που φανταζόσουν.

Η ζωή είναι αυτή που είναι. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για μας", συνεχίζει. "Προσωπικά δεν μοιάζω με την πρωταγωνίστρια του 'Μάρλεϊ'. Δεν κάνω σχέδια. Όταν ήμουν μικρή, το μόνο που ήθελα ήταν να βγω έξω απ' το σπίτι, να επιβιώσω και να έχω το δικό μου διαμέρισμα".

Πράγματι, σήμερα η Άνιστον απολαμβάνει τη ζωή στο σπίτι της: "Μ' αρέσει να είμαι σπίτι. Έκανα διάφορες εργασίες στο σπίτι μου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και ήταν πολύ ικανοποιητικό. Μ' αρέσει να μαγειρεύω και να βγαίνω για φαγητό. Μ' αρέσει να βλέπω ταινίες. Μ' αρέσει επίσης να περπατάω και να πηγαίνω βόλτες με το αυτοκίνητο".

"Αυτό που με κάνει ευτυχισμένη", συνεχίζει "είναι να βγαίνω έξω. Τα ηλιοβασιλέματα με κάνουν ευτυχισμένη, απλά πράγματα. Ένα μπουκάλι κρασί με λίγο καλό τυρί, το να είμαι ερωτευμένη...".

Το μέλλον της με τον Μάγιερ δεν την απασχολεί πολύ: "Δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα. Ποτέ δεν υπήρξα το είδος της γυναίκας που ονειρεύεται να παντρευτεί, να κάνει παιδιά και να έχει ένα σπίτι στα πλούσια προάστια", εξηγεί. "Αντίθετα, πάντα πήγαινα με το ρεύμα.

Απολαμβάνω την κάθε στιγμή γιατί η ζωή συνεχίζεται όσο προσπαθείς να κάνεις σχέδια. Αξίζει πολύ περισσότερο να παίρνεις το καλύτερο από κάθε λεπτό. Έτσι, προσπαθώ να ζω στο παρόν", λέει.