Φάσιον week(end?)

03.04.2009
Ελληνική Εβδομάδα Μόδας... ο καθένας μόνος του και μαλλιοτραβήγματα τύπου «αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια!».

Ελληνική Εβδομάδα Μόδας... ο καθένας μόνος του και μαλλιοτραβήγματα τύπου «αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια!». Το «αδερφές» κατά το «Στη Μόσχα, αδερφές μου, στη Μόσχα» ή μάλλον στην «Τεχνόπολη», εκεί στα στενά στο τιμημένο Γκάζι! Τι γράφω πάλι ε; Έτσι όπως τα κάνανε μεταξύ τους οι σχεδιαστές και η διοργάνωση, τι να πω; Ένα θεσμό "μια γιορτή της μόδας" πήγαν να στήσουν κι εκεί που είχαν εντυπωσιάσει ξύπνησε ο Ελληνάρας μέσα τους, τον κατέστρεψαν και συμμετείχαν λιγότεροι από τους μισούς.

Εμ, αν τα θεμέλια είναι σαθρά, λογικό δεν είναι αργά ή γρήγορα το Fashion Week να καταρρεύσει; Και πες πως έμπαιναν σε μια σειρά... με τι μοντέλα να τα έδειχναν; Που τους χρωστάνε ακόμα από πέρσι (όχι οι σχεδιαστές, αλλά η διοργάνωση, απ’ ό,τι ακούω) και όποια δούλευε θα είχε εμπάργκο από τα πρακτορεία τους; Οπότε η λύση ήρθε από το Βορρά, με καραβάνι από τη Σερβία με μοντέλα κοψοχρονιά. Βέβαια, πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους διοργανωτές, ότι στο τέλος τα κατάφεραν. Από κοσμικό, τι να πω, μέτρια πράγματα.

Το μεγαλύτερο κοσμικό ενδιαφέρον έδειξε ο Χριστόφορος Κοτέντος, ο οποίος έπειτα από κάποια χρόνια έδειξε δημιουργίες του και πάλι στην Ελλάδα. Βέβαια, όλοι περιμέναμε κάποιο ιδιαίτερο styling ή show, όπως μας έχει συνηθίσει ο εκκεντρικός σχεδιαστής. Οι MI-RO, αδυναμία των celebrities, ο Βασίλης Ζούλιας, αγαπητός στους κύκλους της high society, και ο Μάκης Τσέλιος, leader του Fashion Week, ο οποίος είχε πάνω από 1.200 καλεσμένους (αν και όχι τόσα ονόματα όπως πάντα). Η Kathy Heyndels, πάλι, είχε κάνει το δικό της show τη Δευτέρα και δεύτερο την Παρασκευή στο πλαίσιο του Fashion Week. Σε πόσα θα πάει η άμοιρη η κοσμικιά;

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο Σπύρος Πώρος ήρθε από την Αμερική μαζί με τη γοητευτική γυναίκα του και παρέθεσε έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας με στιγμές από την Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Κούβας και το κλαμπ κουβανέζικης πυγμαχίας. Moment που αξίζει να αναφερθεί ήταν ότι κατά την Ώρα της Γης η «Τεχνόπολις» φωτίστηκε με κεράκια!