Αυτοκτόνησε η δημοσιογράφος του Spider Man

21.05.2009
Μια από τις πoλλά υποσχόμενες βρετανίδες ηθοποιούς της νέας γενιάς, η Λούσι Γκόρντον (Lucy Gordon) βρέθηκε απαγχονισμένη στο διαμέρισμα της στο Παρίσι, δύο μέρες πριν τα 29α γενέθλια της και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία πρόκειται για αυτοκτονία.

Μια από τις πoλλά υποσχόμενες βρετανίδες ηθοποιούς της νέας γενιάς, η Λούσι Γκόρντον (Lucy Gordon) βρέθηκε απαγχονισμένη στο διαμέρισμα της στο Παρίσι, δύο μέρες πριν τα 29α γενέθλια της και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία πρόκειται για αυτοκτονία.

Το σώμα της Γκόρντον, που μεταξύ άλλων είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Spider-Man 3" στο ρόλο της δημοσιογράφου Τζένιφερ Ντάγκαν, βρήκε σήμερα το πρωί ο φίλος της, που κοιμόταν στο κρεβάτι όταν συνέβη το μοιραίο.

Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να βγαίνει τρέχοντας απεγνωσμένος στο δρόμο φωνάζοντας για βοήθεια! Ένας μαγαζάτορας από την γειτονιά, επέστρεψε μαζί του στο διαμέρισμα, για να διαπιστώσει κι εκείνος ότι πλέον ήταν πολύ αργά.

"Ηταν τρομακτική σκηνή", είπε ένας από τους αστυνομικούς που έφτασε επί τόπου: "Η νεαρή κοπέλα έδωσε τέλος στην ζωή της με πολύ άσχημο τρόπο. Το μόνο που κάναμε ήταν να επιβεβαιώσουμε τον θάνατό της. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας".

Καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας που θα γίνει απόψε, τα κίνητρα της αυτοκτονίας παραμένουν άγνωστα. Ένας από τους γείτονες που γνώριζε την ηθοποιό, είπε στο περιοδικό "Gala" ότι δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα: "Ηταν αξιολάτρευτη και πάντα ευδιάθετη. Πριν δύο μέρες πιάσαμε ψιλοκουβέντα στο δρόμο και έδειχνε ευχαριστημένη από τον εαυτό της".

Ωστόσο ένας φίλος της λέει ότι ήταν επηρεασμένη πολύ από την πρόσφατη αυτοκτονία ενός άλλου φίλου τους στην Αγγλία.

Η Γκόρντον που είχε δουλέψει και ως μοντέλο, υποδύθηκε την ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζέιν Μπέρκιν (Jane Birkin), στη βιογραφική ταινία για τον γάλλο τραγουδιστή και συνθέτη, Σερζ Γκενσμπούργκ (Serge Gainsbourg) που παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

"Η είδηση του θανάτου της μας έχει σοκάρει. Όσοι παρακολούθησαν την δουλειά της στο Κάννες εντυπωσιάστηκαν από τη Λούσι. Είχε όλα τα προσόντα για να γίνει σταρ", δήλωσε ένας από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Σε μια συνέντευξη στις αρχές του χρόνου η Λούσι είχε πει για την καριέρα της: "Προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα". Πρόσφατα είχε μετακομίσει από την Νέα Υόρκη στο Παρίσι, που ήταν η αγαπημένη της πόλη και φαινόταν να μην της λείπει τίποτα.

Ο 60χρονος πατέρας της, Ρίτσαρντ είναι κατακεραυνωμένος από τα νέα του θανάτου της μεγαλύτερης κόρης του: "Η Λούσι ήταν το φως της ζωής μας. Γι' αυτό τη ονομάσαμε έτσι. Την αγαπούσαμε όλοι πάρα πολύ πάντα. Ήταν αξιαγάπητη, γενναιόδωρη, συμπονετική και έβαζε πάντα τους άλλους πάνω από τον εαυτό της. Είμαστε συγκλονισμένοι από το θάνατό της".

Η 58χρονη μητέρα της, Σούζαν βρισκόταν σε διακοπές εκτός Αγγλίας και θα επέστρεφε σήμερα, ενώ η 27χρονη αδερφή της ήταν τόσο αναστατωμένη που δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Η Λούσι Γκόρντον γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1980, στην Οξφόρδη. Της άρεσε να υποδύεται διάφορους ρόλους από την εποχή που έμαθε να περπατάει. Από το 2001, είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από δέκα μεγάλες παραγωγές ανάμεσα στις οποίες το Serendipity και το Frost. Όμως από τους πιο σημαντικούς ρόλους της θεωρείται εκείνος της Σίλια Σέλμπουρν στην ταινία του 2005, "Ρώσικες Κούκλες" (The Russian Dolls) του Σέντρικ Κλάπις (Cedric Klapish).