Γιούρι Γκέλερ: Ψάχνει το «διάδοχό» του στην Ελλάδα

16.07.2009
Ο ΑNT1 θα φέρει το διεθνούς φήμης «θαυματοποιό» Γιούρι Γκέλερ από την ερχόμενη σεζόν κοντά μας, αλλά το ΛΟΙΠΟΝ και το «Astra & Όραμα» τον είχαν ανακαλύψει από το 2000, όταν ήρθε στην Ελλάδα και έδωσε τις πρώτες διαλέξεις του εντυπωσιάζοντας το κοινό με τη δύναμη του νου του, που λυγίζει μέχρι και σίδερα!

Ο ΑNT1 θα φέρει το διεθνούς φήμης «θαυματοποιό» Γιούρι Γκέλερ από την ερχόμενη σεζόν κοντά μας, αλλά το ΛΟΙΠΟΝ και το «Astra & Όραμα» τον είχαν ανακαλύψει από το 2000, όταν ήρθε στην Ελλάδα και έδωσε τις πρώτες διαλέξεις του εντυπωσιάζοντας το κοινό με τη δύναμη του νου του, που λυγίζει μέχρι και σίδερα! Ο ίδιος λέει ότι μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα με τη δύναμη του νου και άλλωστε το έχει αποδείξει ότι με τη σκέψη του μπορεί να λυγίζει κουτάλια και να σταματάει τα ρολόγια. Τώρα ετοιμάζεται να κατακτήσει και την ελληνική TV, αφού κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπου προβάλλεται το σόου του. Μάλιστα, θέλουν να τον κλείσουν και άλλα ευρωπαϊκά κανάλια. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν θα τον βλέπουμε στο κανάλι του Αμαρουσίου. Ήδη προετοιμάζεται ένα λαμπερό δεκαπενθήμερο talent show, όπου ο Γιούρι Γκέλερ, όχι μόνο θα μας δείχνει τις απίστευτες ικανότητές του και θα βοηθάει τους ανθρώπους να βλέπουν τη ζωή θετικά με τη δύναμη του νου, αλλά θα ψάχνει και για τον Έλληνα «διάδοχό» του.

«Διάδοχος» θα είναι και ο τίτλος της εκπομπής, που θα μεταδίδεται κάθε δεκαπέντε μέρες ?η ώρα και η ημέρα δεν έχουν ακόμα οριστεί? και από την οποία θα περνάνε υποψήφιοι και υποψήφιες που θεωρούν ότι έχουν παραψυχολογικές ικανότητες και τηλεπάθεια. Όχι επίδοξοι μάγοι, αλλά άτομα που έχουν γεννηθεί ή έχουν αναπτύξει στην πορεία της ζωής τους ιδιαίτερες ικανότητες. Ο ίδιος ο Γιούρι Γκέλερ θα έρχεται μία φορά την εβδομάδα στην Ελλάδα, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν το σόου θα είναι ζωντανό ή μαγνητοσκοπημένο, καθώς δεν είναι μόνο δύσκολο, αλλά θα προβληθεί και για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Εντυπωσιακή  παραγωγή
Ο ίδιος υπόσχεται ότι θα κάνει τα πιο θεαματικά... κόλπα του νου του, για να καταφέρει να κερδίσει μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης, κάτι άλλωστε που το έχει πετύχει με το σόου «Success», μία από τις πλέον περιζήτητες παραγωγές που παρουσιάστηκαν στις Κάνες και το οποίο αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του ANT1 να προσαρμόσουν στα ελληνικά δεδομένα. Μετά το κόψιμο της «Στιγμής της αλήθειας» έψαχναν να βρουν κάτι εντυπωσιακό, διαφορετικό, που θα κινούσε την περιέργεια του κοινού. Και αυτό το βρήκαν στο σόου του Γιούρι Γκέλερ, τον οποίο γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι επώνυμοι διεθνείς celebrities. Άλλωστε, το βιβλίο του «Οι εξομολογήσεις του Γιούρι Γκέλερ» έχει γίνει best seller και πολλοί είναι οι επώνυμοι που έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για να τον γνωρίσουν.

Μάλιστα, πριν από χρόνια, που το ΛΟΙΠΟΝ και το «Astra & Όραμα» τον γνώρισαν στο κοινό, είχε δημιουργηθεί πανικός. Το βιβλίο του «Η θεραπευτική δύναμη του νου» έγινε ανάρπαστο, επειδή σ’ αυτό μιλάει για την κλασική και εναλλακτική θεραπευτική, την αυτοθεραπεία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αλλά και για τη συναισθηματική πλευρά μας, το ψυχολογικό πρίσμα μέσα από το οποίο αντιμετωπίζει ο καθένας μας τον κόσμο. Για τον Γιούρι Γκέλερ δεν υπάρχει αρνητική πλευρά της ζωής και όλα αντιμετωπίζονται με θετική στάση.

Όλα αυτά θα κληθεί να τα αναλύσει μόλις πάρει τα? ηνία της ελληνικής εκπομπής, όπως επίσης να μας δείξει τα πιο θεαματικά του κόλπα, με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να καραδοκεί, για να μη γίνουν ακρότητες που θα οδηγούσαν πιθανώς σε ακραίες συμπεριφορές μιμητών του «μάγου». Αυτόν τον καιρό η παραγωγή αναζητεί ένα χώρο που να πληροί όλες τις προδιαγραφές προκειμένου ο Γιούρι να αισθάνεται σαν στο σπίτι του και να χαλαρώνει το πνεύμα του, ώστε να είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τρόπο τις δυνάμεις που, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, διαθέτει και ελπίζει πως θα τις αναγνωρίσει και σε κάποιον Έλληνα ή κάποια Ελληνίδα για να τον/τη χρίσει διάδοχό του.