Δημήτρης Βλάχος: "Μ’ αρέσει να κάνω φάρσες"

28.07.2010
Πρωταθλητής στο στίβο, ανερχόμενος ηθοποιός, επίδοξος χορευτής, τώρα και φαρσέρ. Ο Δημήτρης Βλάχος μιλάει για την εμπειρία του στο «Dancing With the Stars», για την εκπομπή με φάρσες που θα παρουσιάζει του χρόνου αλλά και το σίριαλ στο οποίο θα συμμετέχει.

Από την Κατερίνα Σταυρίδου

Πρωταθλητής στο στίβο, ανερχόμενος ηθοποιός, επίδοξος χορευτής, τώρα και φαρσέρ. Ο Δημήτρης Βλάχος μιλάει για την εμπειρία του στο «Dancing With the Stars», για την εκπομπή με φάρσες που θα παρουσιάζει του χρόνου αλλά και το σίριαλ στο οποίο θα συμμετέχει. Μιλάει όμως και για τον έρωτα, τον οποίο μάλλον θα αναζητήσει στις καλοκαιρινές του διακοπές!

Πώς περνάς τώρα που τελείωσε το «Dancing With the Stars»;

«Από τη στιγμή που τελείωσε δεν είχα καμία επαφή με το χορό. Ήθελα να κάνω... αποτοξίνωση, γιατί ύστερα από δύο μήνες εντατικών προβών το μυαλό και το σώμα χρειάζονταν ξεκούραση».

Κάποιοι είπαν ότι στη Μανωλίδου κόστισε το γεγονός ότι έκλεισε με το Mega... Πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν την ψήφισε γι’ αυτό το λόγο;

«Δεν νομίζω ότι το κοινό μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί έτσι. Θεωρώ ότι ο κόσμος δεν ασχολείται με αυτά, άλλωστε δεν έχει και κανένα λόγο να το κάνει. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι η ψηφοφορία είναι απρόβλεπτη. Κάποιες φορές οι τηλεθεατές δεν ψηφίζουν αυτούς που προτιμούν, επειδή είναι σίγουροι ότι θα παραμείνουν στο παιχνίδι. Και στη δική μας περίπτωση βρέθηκαν άνθρωποι που μας είπαν ότι, ενώ μας ψήφιζαν κάθε εβδομάδα, τη συγκεκριμένη, επειδή χορέψαμε πολύ καλά, θεώρησαν σίγουρο ότι θα παραμείνουμε στο παιχνίδι και δεν υπήρχε λόγος να μας ψηφίσουν».

Την άξιζε τη νίκη η Έρρικα Πρεζεράκου;

«Και η Έρρικα και η Ματθίλδη ήταν πάρα πολύ καλές και πιστεύω ότι όποια κι αν κέρδιζε θα την άξιζε τη νίκη. Σίγουρα χάρηκα πολύ τη νίκη της Έρρικας, γιατί προέρχεται από το χώρο του αθλητισμού, κι ένιωσα ότι το κύπελλο ήρθε στο "σπίτι" μας (στο σπίτι του στίβου). Επίσης, είναι ένα πολύ θετικό άτομο και της αξίζουν τα καλύτερα».

Την επόμενη σεζόν θα σε δούμε σε σειρά;

«Ναι, στην καινούργια σειρά του ΑΝΤ1 "Ελεύθερος κι ωραίος", το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Πάνος Αμαραντίδης. Μόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, περάσαμε πολύ όμορφα και πιστεύω ότι θα αρέσει και στον κόσμο».

Ο Πάνος Αμαραντίδης είναι από τους ανθρώπους που σε έχουν πιστέψει πολύ;

«Με τον Πάνο έχουμε κάνει μαζί την "Ώρα την καλή", τους "Λατρεμένους γείτονες", το διαδικτυακό σίριαλ «Σ’ αγαπάω, πάρκαρε? και τώρα το "Ελεύθερος κι ωραίος". Οφείλω πολλά στον Πάνο, με έχει βοηθήσει πολύ και μπορώ να πω ότι είναι ο μέντοράς μου».

Ακούστηκε κάποια στιγμή ότι σου έγινε πρόταση να συμμετέχεις σε πρωινή εκπομπή. Ισχύει αυτό;

«Μου έγινε πρόταση, αλλά δεν μπήκα καν στη διαδικασία των δοκιμαστικών, επειδή είχα "κλείσει" να κάνω την εκπομπή με τις φάρσες. Αλλά κι αυτή η πρόταση να μην υπήρχε, πιστεύω ότι δεν είμαστε όλοι κατάλληλοι για κάθε είδος ή ζώνη προγράμματος».

Είσαι ενθουσιασμένος με το νέο σου ρόλο, αυτόν του τηλεοπτικού φαρσέρ;

«Ναι, και δεν θα είμαι μόνος μου στην εκπομπή, θα είμαι μαζί με ένα ακόμη γνωστό πρόσωπο, το οποίο όμως δεν θα σας αποκαλύψω, είναι έκπληξη. Από μικρός παρακολουθούσα τις εκπομπές με φάρσες που έκαναν ο Μπονάτσος, ο Φερεντίνος ή ο Σεφερλής με το "Ταξί" και μου άρεσαν πολύ. Ήθελα πολύ να μου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε μια αντίστοιχη εκπομπή, γιατί νομίζω ότι μου ταιριάζει».

Πώς καταφέρνεις και συνδυάζεις τον πρωταθλητισμό στο στίβο με την καριέρα στη σοουμπίζ;

«Πρωταθλητισμό τώρα πια δεν κάνω, κάνω απλά αθλητισμό, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ποιο είναι για σένα το πιο σημαντικό μετάλλιο που κέρδισες στο στίβο και ποιο από τη δουλειά σου στην τηλεόραση;

«Σε σχέση με τον αθλητισμό, το πιο ξεχωριστό ήταν το αργυρό που πήρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2008 στα 400 μ. Το "χρυσό" στην τηλεόραση θεωρώ ότι το πήρα στους "Λατρεμένους γείτονες"».

Σε ενοχλεί που η προσωπική ζωή των ανθρώπων που κινούνται στη σοουμπίζ είναι συνήθως σε κοινή θέα;

«Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που το ορίζεις εσύ ο ίδιος. Αν θέλεις πραγματικά να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κανένας δεν μπορεί να σε εμποδίσει να το κάνεις. Αν, για παράδειγμα, εγώ θέλω να με δουν με μία κοπέλα, ξέρω πού θα πάω, όπως ξέρω και πού θα πάω αν δεν θέλουν να με δουν. Δεν κατακρίνω αυτούς που το κάνουν, αλλά εγώ θέλω ο κόσμος να με γνωρίζει μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα».

Άρα με τη Μαρία Αντιμισάρη ήθελες να σας δουν μαζί;

«Με τη Μαρία, λόγω του "Dancing With the Stars", είχαμε καθημερινή επαφή, οπότε ήταν φυσικό να αναπτυχθεί μεταξύ μας φιλική σχέση. Αυτός ήταν και ο λόγος που μας είδατε μαζί, δεν τρέχει κάτι άλλο».

Είσαι ερωτευμένος αυτό το διάστημα;

«Είμαι πάρα πολύ καλά και περιμένω να ζήσω καλοκαιρινούς έρωτες».

Άρα είσαι μόνος...

«Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες?».

Υπήρξε κάποιο δημοσίευμα, κάτι που γράφτηκε για σένα που να σε ενόχλησε πολύ;

«Δεν δίνω καθόλου σημασία σε όλα αυτά, δεν ασχολούμαι. Τελευταία διάβασα κάπου ότι έτρεχα πολύ με τη μηχανή και με σταμάτησαν αστυνομικοί για να με γράψουν. Όπως επίσης και ότι μόλις αποχώρησα από το "Dancing With the Stars" τα έσπασα όλα. Πρόσφατα, δε, διάβασα ότι μου προσέφεραν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να κάνω γυμνή φωτογράφηση. Απίστευτα σενάρια δηλαδή. Τα διάβασα και γελούσα κι αυτός θεωρώ ότι είναι ο τρόπος που πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε».

? Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις σε μία γυναίκα;

«Το χαμόγελο. Μπορεί να δω μια πολύ όμορφη γυναίκα και αν δεν μου αρέσει το χαμόγελό της να ξενερώσω».

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε απωθήσει από την πρώτη στιγμή;

«Η ψυχρότητα, το δήθεν».

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει για μια γυναίκα;

«Ένα ταξίδι-αστραπή για να τη δω έστω και για λίγα λεπτά».

Σε φοβίζει η μοναξιά;

«Γενικώς υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μου που θέλω να είμαι μόνος μου και κάποιες φορές που θέλω να είμαι συνέχεια με κόσμο. Σίγουρα όλοι φοβόμαστε τη μοναξιά, στη φάση που είμαι τώρα όμως δεν τη φοβάμαι καθόλου».

Πώς σκέφτεσαι τη ζωή σου δέκα χρόνια μετά;

«Με δύο παιδιά, κατά προτίμηση αγόρια!».

Θα ερωτευόσουν ποτέ θαυμάστριά σου;

«Αν μία κοπέλα μού κεντρίσει το ενδιαφέρον, μάλλον δεν θα έχει μεγάλη σημασία αν είναι θαυμάστριά μου ή όχι. Αρκεί να ξέρω ότι με θέλει γι’ αυτό που πραγματικά είμαι».

Ποιο είναι το μότο της ζωής σου;

«Να χαμογελάμε πάντα και να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων».

Αν η ζωή σου ήταν χορός, ποιος θα ήταν;

«Πάσο ντόμπλε ή τζάιβ».

Με ποια διάσημη θα ήθελες να τον χορέψεις;

«Με την Τζέσικα Άλμπα, και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να με ρωτήσεις γιατί».

Το περίμενες το δίδυμο του τελικού; Όλοι πιστεύαμε ότι θα δούμε την Ευγενία Μανωλίδου και τη Ματθίλδη Μαγγίρα να κονταροχτυπιούνται...

«Επειδή υπήρξαν και αποχωρήσεις που δεν τις περίμενα, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου, κατάλαβα ότι αυτή είναι η ομορφιά του σόου, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ».

Εσύ ήσουν από αυτούς που ήθελαν να δουν Μανωλίδου - Μαγγίρα στον τελικό;

«Για να σου πω την αλήθεια δεν καιγόμουν (γέλια). Έτσι κι αλλιώς ο σκοπός ήταν φιλανθρωπικός και δεν νομίζω ότι κανένας το έβλεπε ανταγωνιστικά».

Για να πετύχει κάποιος στη σοουμπίζ πρέπει να την αντιμετωπίσει όπως και τον πρωταθλητισμό;

«Ως μέτρο σύγκρισης στο στίβο έχουμε το χρονόμετρο και τη μεζούρα. Αυτά είναι τα αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν τις επιδόσεις μας. Το "κακό" στη σοουμπίζ είναι ότι, ακόμη κι αν αξίζεις, πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συγκυρίες, να σου δοθούν κάποιες ευκαιρίες. Χρειάζεται και τύχη, αν θες, για να μπορέσεις να αποδείξεις τελικά ότι αξίζεις».