Ποιος από τους 5 σκότωσε τον Τζάκσον;

10.07.2009
Μυστήριο συνεχίζει να αποτελεί η αιτία θανάτου του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) καθώς οι προσπάθειες των αστυνομικών Αρχών της Καλιφόρνια να βρουν την άκρη του νήματος, πέφτουν στο κενό.
Μυστήριο συνεχίζει να αποτελεί η αιτία θανάτου του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) καθώς οι προσπάθειες των αστυνομικών αρχών της Καλιφόρνια να βρουν την άκρη του νήματος, πέφτουν στο κενό. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν υπό επιτήρηση πέντε γιατρούς του «βασιλιά της ποπ», των οποίων θα διερευνηθεί ο γενικότερος ρόλος τους κι αν τα φάρμακα που χορηγούσαν σε εκείνον μπορεί να επέφεραν τον θάνατο του.

Σύμφωνα, με τον αρχηγό της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Μπιλ Μπράτον (Bill Bratton) θα καλέσουν όλους τους γιατρούς που είχαν αναλάβει τον Τζάκσον από τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα. «Ακόμη και τους ψυχίατρους θα καλέσουμε» είπε χαρακτηριστικά. Επίσημα, η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τη φήμη ότι ενδιαφέρεται για πέντε συγκεκριμένους γιατρούς, όμως, τα ονόματα τους έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα και τώρα ο ένας μετά τον άλλον, αρνούνται την παραμικρή εμπλοκή.

Πρώτος ο Κόνραντ Μιουρέι (ήταν ο τελευταίος γιατρός που κούραρε τον Τζακσον) αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έδωσε στον «Τζάκο» λίγο πριν τον θάνατο του κάποιο ισχυρό αναλγητικό. Ωστόσο, άτομο που δούλευε μαζί τους αποκάλυψε ότι είχε δει κάποτε τον Μιουρέι να χορηγεί στον τραγουδιστή ενέσιμα φάρμακα. Κι όταν τον ρώτησε γιατί το κάνει αυτό, του απάντησε ότι δίνει στον Τζάκσον κοκτέιλ βιταμινών ώστε να αντέξει τις πολύωρες πρόβες (και αργότερα συναυλίες) που κάνει.

Πάντως, οι υποψίες στρέφονται κυρίως πάνω στον δερματολόγο του, Αρνολντ Κλάιν (Arnold Klein), τον οποίο πολλοί θεωρούν υπεύθυνο που ο «βασιλιάς της ποπ» εθίστηκε στα χάπια. Ο Κλάιν λέγεται ότι είναι ένας από τους πέντε γιατρούς που βρίσκονται υπό επιτήρηση, αλλά ο ίδιος το αρνείται, λέγοντας ότι ουδέποτε τον κάλεσε η αστυνομία για κατάθεση. Επίσης, αρνείται ότι χορηγούσε ισχυρά αναλγητικά και ηρεμιστικά φάρμακα στον Τζάκσον.

«Πώς θα μπορούσα να συνταγογραφήσω το Diprivan (ηρεμιστικό για αναισθησία που χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε χειρουργικές επεμβάσεις), όταν δεν ξέρω πώς χρησιμοποιείται» είπε ο Κλάιν, χαρακτηρίζοντας «εγκληματίες» τους γιατρούς που χορήγησαν στον Τζάκσον πολύ ισχυρά φάρμακα. Ο ίδιος, πάντως, επιμένει ότι δεν ανήκει σε αυτούς, την ίδια ώρα που οι φήμες για τη σχέση του με την Ντέπι Ρόου όταν εκείνη ήταν νοσοκόμα του, οργιάζουν.

Μάλιστα, μία πρώην υπάλληλος του Τζάκσον αποκάλυψε ότι κάποτε είχε δει την μητέρα των παιδιών του αφεντικού της (πριν γίνει σύζυγός του κι ενώ δούλευε ως νοσοκόμα στον γιατρό Κλάιν) να χορηγεί στον δημοφιλή καλλιτέχνη ενέσιμα φάρμακα. Ωστόσο, η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν εμπλέκει την Ρόου στο θάνατο του.

Πάντως, σύμφωνα με μεγάλα δίκτυα όπως το CNN και το ABC, στο σπίτι του Τζάκσον βρέθηκαν μπουκάλια Diprivan, ενώ στο σώμα του υπήρχαν σημάδια από ενέσεις. Αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι ενισχύει τη θεωρία ότι η χορήγηση ισχυρών αναλγητικών και ηρεμιστικών φαρμάκων έπαιξε σημαντικό (αν όχι τον καθοριστικό) ρόλο στο θάνατο του «βασιλιά της ποπ».