Σίλβιο Μπερλουσκόνι: "Δεν είμαι άγιος!"

23.07.2009
Η ολοένα αυξανόμενη πίεση που δέχεται για τη σειρά σεξουαλικών σκανδάλων στα οποία φαίνεται να είναι αναμεμειγμένος οδήγησαν τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Silvio Berlusconi) να παραδεχτεί χτες, Τετάρτη, ότι δεν είναι "άγιος".
Η ολοένα αυξανόμενη πίεση που δέχεται για τη σειρά σεξουαλικών σκανδάλων στα οποία φαίνεται να είναι αναμεμειγμένος οδήγησαν τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Silvio Berlusconi) να παραδεχτεί χτες, Τετάρτη, ότι δεν είναι "άγιος".

"Δεν είμαι άγιος", είπε ο δισεκατομμυριούχος πολιτικός στα εγκαίνια ενός καινούργιου αυτοκινητόδρομου στη βόρεια Μπρέσια.

"Το καταλαβαίνετε αυτό και ας ελπίσουμε ότι και οι άνθρωποι της Repubblica το καταλαβαίνουν", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αριστερή εφημερίδα, που από τον Απρίλιο δημοσιεύει συνεχώς άρθρα για τις ερωτικές ατασθαλίες του πρωθυπουργού.

Η αλυσίδα των αποκαλύψεων ξεκίνησε από την ανεξήγητη σχέση του 72χρονου Μπερλουσκόνι με ένα 18χρονο επίδοξο μοντέλο, που τον αποκαλεί "Μπαμπάκα", η οποία έγινε η αφορμή για την αίτηση διαζυγίου εναντίον του που κατέθεσε η δεύτερη γυναίκα του πρωθυπουργού, Βερόνικα Λάριο (Veronice Lario).

Στη συνέχεια, η ισπανική εφημερίδα "El Pais" έφερε στο φως φωτογραφίες του 42χρονου κολ γκερλ Πατρίτσια Ντ'Αντάριο (Patrizia D'Addario) με τον Μπερλουσκόνι στην πολυτελή βίλα του στη Σαρδηνία, όπου οι δυο τους είχαν περάσει μια περιπετειώδη νύχτα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, το περιοδικό L'Espresso -που έχει τη Repubblica- ανέβασε στην ιστοσελίδα του ηχογραφημένες συνομιλίες που επιβεβαιώνουν τη σχέση.

Την Τετάρτη, η Repubblica πήρε τη σκυτάλη δημοσιεύοντας αποσπάσματα από το πρωινό γεύμα το οποίο υποτίθεται ότι μοιράστηκε το ζευγάρι την επόμενη μέρα.

Η Ντ'Αντάριο βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο κινεί τα νήματα ο επιχειρηματίας Τζιανπάολο Ταραντίνι (Gianpaolo Tarntini), ο οποίος κανόνισε τη συνάντηση. Όπως είπε η ίδια, διατηρεί αρχείο όλων των συζητήσεων με τους πελάτες της, γι' αυτό και μπόρεσε να παραδώσει τις ηχογραφήσεις με τον Μπερλουσκόνι στην έρευνα για τη διαφθορά.

Η Ντ'Αντάριο είπε επίσης ότι τράβηξε βίντεο με το κινητό της από την κρεβατοκάμαρα του Μπερλουσκόνι, όπου διακρίνεται και μια καδραρισμένη φωτογραφία της Λάριο.

Αργότερα την Τετάρτη, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι ποτέ δεν ζητάει από τους επισκέπτες του να παραδώσουν τα κινητά τους στην είσοδο των σπιτιών του.

"Τους επιτρέπουμε να κρατούν τα κινητά τους γιατί, τουλάχιστον όσο βρίσκομαι εγώ εκεί, δεν μπορεί να προκύψει κάποια άκομψη ιστορία", δικαιολογήθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του κόμματος του: "Διότι είμαι άνθρωπος με καλό γούστο, καλλιέργεια και κομψότητα. Στο σπίτι μου δεν έρχονται μόνο στάρλετ, αλλά και αρχηγοί κρατών και μέλη της κυβέρνησης".

Τον περασμένο μήνα ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξει κι ότι οι Ιταλοί τον θέλουν όπως είναι. "Έτσι είμαι και δεν πρόκειται ν' αλλάξω. Ο κόσμος με θέλει όπως είμαι", είπε σε συνέντευξη τύπου: "Με θέλουν γιατί είμαι καλός, γενναιόδωρος, ειλικρινής, πιστός και πραγματοποιώ τις υποσχέσεις μου".

Ταυτόχρονα, ο Μπερλουσκόνι αμφισβήτησε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που θέλουν τη δημοτικότητα του να έχει πέσει στο 49%, για πρώτη φορά από το 50% όπου βρίσκονταν όταν κέρδισε τις εκλογές τον Απρίλιο του 2008.

Η εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, δημοσίευσε την Τετάρτη δημοσκόπηση η οποία δίνει στον πρωθυπουργό λαϊκή υποστήριξη μεταξύ 68 και 69%.