Στάη: Ανεβαίνει στην ΕΡΤ;

11.08.2010
Φουντώνουν τα σενάρια επιστροφής της Έλλης Στάη στη δημόσια τηλεόραση μετά την αποχώρηση της Μαρίας Χούκλη από το τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ.

Φουντώνουν τα σενάρια επιστροφής της Έλλης Στάη στη δημόσια τηλεόραση μετά την αποχώρηση της Μαρίας Χούκλη από το τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες η «σιδηρά κυρία» των ειδήσεων δέχτηκε διερευνητικό τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΤ, χωρίς ωστόσο να της μεταφερθεί κάποια επίσημη πρόταση, καθώς αυτό που προέχει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι η προκήρυξη της θέσης και στη συνέχεια ο διορισμός διευθύνοντος συμβούλου.

Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν πως είναι έντονη η επιθυμία της ΕΡΤ η Έλλη Στάη να επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, αφού μετά και την αποχώρηση της Μαρίας Χούκλη λείπει ένα ηχηρό δημοσιογραφικό brand name που θα ενισχύσει το κύρος του ενημερωτικού τομέα. Αλλά δεν τη θέλουν μόνο για το κεντρικό δελτίο...

Στη ΝΕΤ ετοιμάζουν καθημερινή ενημερωτική εκπομπή μεταξύ 22:00-23:00, στην οποία θα αναλύεται το μεγάλο θέμα της επικαιρότητας κάθε βράδυ με διαφορετικό συντονιστή. Εφόσον, λοιπόν, η Έλλη Στάη συμφωνήσει με την ΕΡΤ, θα βρίσκεται στο τιμόνι της εκπομπής μία με δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου, με την παρουσία της Έλλης στη Μεσογείων λύνεται αυτόματα το «ακανθώδες ζήτημα» του κεντρικού παρουσιαστή για τη βραδιά της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Βέβαια, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι αμοιβές των παρουσιαστών δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ το μήνα μεικτά (όσο αμείβεται και ο διευθύνων σύμβουλος), ποσό χαμηλότερο από τα χρήματα που εισέπραττε τα προηγούμενα χρόνια η Έλλη Στάη στην ιδιωτική τηλεόραση.