Πάει για δήμαρχος!

17.08.2010
Μια υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές φέρνει ολική ανατροπή στην πρωινή ζώνη.

Μια υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές φέρνει ολική ανατροπή στην πρωινή ζώνη. Ο Γιώργος Καραμέρος φαίνεται πως το έχει αποφασίσει: κατεβαίνει για δήμαρχος Αμαρουσίου, και μάλιστα με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

«Πάτε για δήμαρχος;» ήταν το ερώτημά μας ενώ βρισκόταν με την οικογένειά του σε διακοπές, για να πάρουμε την απάντηση: «Είναι πιθανό». Όταν, πάλι, τον ρωτήσαμε αν έχει εξασφαλίσει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, μας απάντησε: «Έχουμε μια καλή επαφή». Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από την Ιπποκράτους επιμένουν πως ο οικοδεσπότης του «10 με 1 μαζί» θα είναι αυτός που τελικά θα λάβει την επίσημη υποστήριξη του κόμματος. Τι τον κάνει να προηγείται έναντι των άλλων μνηστήρων για το χρίσμα; Μια μυστική δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Μαρούσι και δείχνει πως ο δημοσιογράφος όχι μόνο «χτυπάει στα ίσα» το σημερινό δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αλλά προηγείται κιόλας 2-3 μονάδες.

«Είμαι ενεργός πολίτης, ασχολούμαι με τα κοινά της περιοχής μου, ζω στο Μαρούσι χρόνια και το αγαπάω και είναι μια πολύ σοβαρή πιθανότητα. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι δημοσιογράφος, αλλά ξέρω πολύ καλά τα θέματα του τόπου μου και με ενδιαφέρει πάρα πολύ να βοηθήσω όσο μπορώ. Το βλέπω σαν μια πρόκληση», δήλωσε πριν από λίγες ήμερες στο Διαδίκτυο ο Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος σκοπεύει να εφαρμόσει στην πράξη το παλιό ρητό: «Η δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως».

Ο παρουσιαστής είχε δεχτεί πρόταση από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, τότε όμως η απάντησή του ήταν αρνητική.

Τι θα γίνει στο πρωινό
Την ώρα που ο δημοσιογράφος ετοιμάζει την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, στον ΑΝΤ1 ψάχνονται... «Θα το συζητήσω με το κανάλι όταν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις», μας είπε ο Γιώργος Καραμέρος, ωστόσο στον ΑΝΤ1 έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται οι πρώτες συζητήσεις. Μπορεί βέβαια το ασυμβίβαστο να έχει καταργηθεί, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ο δημοσιογράφος να εμφανιστεί στο «10 με 1 μαζί» ούτε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ούτε, φυσικά, αν εκλεγεί. Μάλιστα, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μην ξεκινήσει καν τη σεζόν αν στον ΑΝΤ1 επικρατήσει τελικά η άποψη που θέλει το πρωινό πρόγραμμα να κάνει πρεμιέρα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

«Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου προβληματίζει πολύ τον ΑΝΤ1, που είδε έπειτα από πολλές σεζόν πρωτιά στην πρωινή ζώνη, αλλά και τον Σπύρο Χαριτάτο, που θα χάσει το ταίρι του», μας είπε πρόσωπο που γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα εντός καναλιού.

Έτσι, τώρα ο Σπύρος Χαριτάτος αλλά και οι επιτελείς του σταθμού αναζητούν το κατάλληλο πρόσωπο που ?προσωρινά ή μόνιμα, η κάλπη θα δείξει? θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Καραμέρο.

Το πρώτο όνομα στη λίστα είναι μάλλον προβλέψιμο: Ράνια Θρασκιά. Η παρουσιάστρια, όπως απέδειξαν οι τηλεθεάσεις, κατάφερε γρήγορα να έρθει κοντά με το κοινό της πρωινής ζώνης και να μπει στη λογική του infotainment.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακούστηκε και το όνομα της Ζέτας Μακρυπούλια, του νέου αγαπημένου παιδιού του ΑΝΤ1, κάτι όμως που ίδια δεν φαίνεται να επιθυμεί. Και ο κατάλογος των ονομάτων που σιγοψιθυρίζονται στους διαδρόμους του καναλιού του Αμαρουσίου συνεχίζεται: Γιώργος Κούρος από το δελτίο ειδήσεων, Έρρικα Πρεζεράκου, Άννα Πρέλεβιτς ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβει στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος και πάει λέγοντας...