Οι Oasis πλακώθηκαν στο ξύλο

31.08.2009
Ο Νόελ Γκάλαχερ αποχώρησε από το ροκ συγκρότημα Oasis την Παρασκευή το βράδυ, μιας και τα δυο αδέρφια πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια δηλώνοντας πως δεν ήταν δυνατόν να συνεργάζεται πλέον με τον αδερφό του Λίαμ.

Ο Νόελ Γκάλαχερ (Noel Gallagher) αποχώρησε από το ροκ συγκρότημα Oasis την Παρασκευή το βράδυ, μιας και τα δυο αδέρφια πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια δηλώνοντας πως δεν ήταν πλέον δυνατόν να συνεργάζεται με τον αδερφό του Λίαμ (Liam).

Οι καυγάδες δεν έλειπαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Νόελ, βασικού κιθαρίστα και συνθέτη του γκρουπ και του αδερφού του Λίαμ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και με την αναχώρηση τους για το Παρίσι, ο Νόελ εγκατέλειψε το συγκρότημα μετά από ξύλο με τον αδερφό του λίγο πριν τη συναυλία τους, όπου ο Λίαμ έσπασε μια κιθάρα και φώναξε στο Νόελ: "Δεν είσαι αδερφός μου" ενώ ο καυγάς λέγεται ότι έγινε τόσο βίαιος ώστε σε κάποια φάση περίμεναν και ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νόελ: "Με λύπη και ανακούφιση ταυτόχρονα σας ανακοινώνω πως εγκαταλείπω τους Oasis." Και συνέχισε λέγοντας: "ο κόσμος θα γράψει και θα πει ότι θέλει, αλλά εγώ δεν αντέχω άλλο να δουλεύω με το Λίαμ", αναφορικά με τις συναυλίες που απέμειναν για να ολοκληρωθεί η παγκόσμια περιοδεία τους συμπληρώνοντας: "Ζητώ συγγνώμη σε όλους όσους αγόρασαν εισιτήρια για τα σόου στο Παρίσι και το Μιλάνο".

Από την άλλη η μητέρα των αδερφών, Πέγκυ, στην προσπάθεια της να ηρεμήσει λίγο την κατάσταση δήλωσε στη Sunday Mirror: "Πραγματικά αγαπούν ό ένας τον άλλο, αλλά ήταν πάντα πολύ διαφορετικοί. Το περίεργο είναι ότι δεν τσακώνονταν όταν ήταν μικρά. Δεν τσακώνονταν μέχρι την ώρα που έφτιαξαν το συγκρότημα" και συνέχισε δηλώνοντας: "Ελπίζω αυτό να μην είναι το τέλος των Oasis. Δεν πιστεύω ότι είναι (το τέλος). Απλά είναι κουρασμένοι στο τέλος της περιοδείας. Είχαν διάφορους καβγάδες και στο παρελθόν και το ξεπέρασαν".

Από την άλλη η άποψη του Νόελ δεν μοιάζει να είναι ίδια με της μητέρας του αφού έγραψε στο website των Oasis: "ο βαθμός του προφορικού και βίαιου εκφοβισμού προς το πρόσωπο μου, την οικογένεια μου, τους φίλους και τους συναδέλφους μου έχει πλέον γίνει αφόρητος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του συγκροτήματος δηλώνοντας πως ήταν: "ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα."