Πίσω από την αυλαία...

16.09.2010
Πώς «δένουν» τα «Μυστικά της Εδέμ» με τη Μαρία Κάλλας; Γιατί θα μείνει μισόγυμνη -ίσως και κάτι... παραπάνω!- η Κατερίνα Διδασκάλου, που βρήκε νέο «Εραστή» στο πρόσωπο του Ιωσήφ Πολυζωίδη; Τι συμβαίνει και ο Θοδωρής Αθερίδης θα περπατάει στα τέσσερα, ενώ θα τον σέρνει με λουράκι η Ζέτα Μακρυπούλια και πώς 7 γυμνά αγόρια συνδέονται με το «Dancing with the Stars»;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Ολα θα συμβούν στις θεατρικές σκηνές του χειμώνα, όπου μπορεί μεν λόγω οικονομικής κρίσης να δούμε αρκετούς θαυμάσιους μονόλογους ή έργα με δύο πρόσωπα, αλλά θα υπάρχουν και οι τολμηροί, με πολυπρόσωπους θιάσους ή σκηνοθετικά ευρήματα-κράχτη για το ταμείο. Κόντρα στο ΔΝΤ το «αλατοπίπερο» στο θέατρο θα δώσει πικάντικη «γεύση» στις νύχτες μας. Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε, έμαθε και σας μεταφέρει το παρασκήνιο κάποιων παραστάσεων που θα συζητηθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλες.

Γυμνό κι όποιος αντέξει!

Ο Βασίλης Μπισμπίκης τη μισή μέρα θα είναι ο «μπρουτάλ» Λευτέρης στα «Μυστικά της Εδέμ», που θα υπόσχεται? ερωτικά παιχνίδια στη Εύα (Φαίη Ξυλά) και τη Δάφνη (Γεωργία Γεωργόνη) και την υπόλοιπη θα είναι ο γκέι ήρωας που εμφανίζεται ημίγυμνος (σ.σ.: φέτες οι κοιλιακοί!) στο πολύ δυνατό έργο του Τέρενς Μακ Νάλι «Lisbon Traviata», στο θέατρο «Άκης Δαβής». Πρόκειται για μια παράσταση πλημμυρισμένη από τη θεϊκή φωνή της Μαρίας Κάλλας, από την ομώνυμη όπερα.

Άκρως αποκαλυπτική θα εμφανιστεί το χειμώνα στη σκηνή του «Ορφέα» η Κατερίνα Διδασκάλου και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού θα «ντυθεί» ?ή καλύτερα θα... γδυθεί? την περίφημη λαίδη Τσάτερλι στον «Εραστή της λαίδης Τσάτερλι», που σφράγισε με την ερμηνεία της στον κινηματογράφο η Σίλβια Κριστέλ. Στο πρόσωπο του Ιωσήφ Πολυζωίδη, τον οποίο είχαμε δει σε φοβερές ερωτικές σκηνές πάθους στην τηλεοπτική σειρά του Alpha «10» με τη Μαρίσα Τριανταφυλλίδη, βρήκε τον «Εραστή» της. Αν θα εμφανιστεί ολόγυμνος, όπως τον θέλει το στόρι, δεν το ξέρω, αλλά ημίγυμνο θα τον δούμε σίγουρα!

Νέες σέξι αφίξεις

Το «Naked Boys Singing» επιστρέφει σε χώρο στο Γκάζι πλήρως ανανεωμένο. Από τη σέξι oμάδα των ολόγυμνων αγοριών μένουν σίγουρα ο Γιώργος Βάλαρης και ο Στέλιος Κρητικός. Η έκπληξη; Οι συζητήσεις με το σκηνοθέτη της παράστασης Γιώργο Βάλαρη προχωρούν, για να πειστούν να γδυθούν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν ο Σάββας Πούμπουρας και ο νικητής του «Dancing with the Stars» Θοδωρής Παναγάκος! Όχι, η Έρρικα Πρεζεράκου δεν πάει στη θέση της αφηγήτριας Σοφίας Μουτίδου, που είχαμε πέρυσι, γιατί τα αγόρια θα προκαλούν μόνα τους χαμό, οπότε δεν συζητήθηκε καθόλου γυναικείο όνομα στην παράσταση - και ας ακουγόταν στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια κάτι τέτοιο.

Ο μπάτλερ, ο σκύλος και η κλειδαρότρυπα

Αυτός ο... μπάτλερ στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν» θα δει πολλά και μαζί του και οι θεατές. Ολόγυμνη η σέξι Άννα Καλατζίδου στο ρόλο της άτακτης γραμματέως θα ανάβει φωτιές και όχι μόνο γιατί το έργο «Τι είδε ο μπάτλερ» κρύβει πολλές εκπλήξεις και ημίγυμνα αγόρια.

Στο «Μικρό Παλλάς» ο Θοδωρής Αθερίδης αποφάσισε να πρωτοτυπήσει στο καινούργιο του έργο «Τυφλοσούρτης». «Μεταμορφώνεται» σε αστυνομικό σκύλο με εκπαιδεύτρια τη Ζέτα Μακρυπούλια!

Μόδα το ιδρωμένο φανελάκι

Ερωτευμένος ως Στέφανος ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στη «Ζωή της άλλης», «διχασμένος» στο «Λεωφορείον ο πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, που θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. «Στέλλααα-Έι Στέλλα» στην κλασική κινηματογραφική σκηνή με τον Μάρλον Μπράντο, με το ιδρωμένο κολλητό φανελάκι να παρακαλάει τη γυναίκα του να γυρίσει κοντά του, γονατιστός σε μια σκάλα, αφού την έχει δείρει. Ετοιμαστείτε λοιπόν να δείτε και τον Αλέξανδρο στο ίδιο στυλ, που του πάει πολύ!

Εντυπωσιακές μεταμορφώσεις

Μια πραγματική σταρ που δεν φοβάται να τσαλακωθεί και να μεταμορφωθεί σε μια 80χρονη γυναίκα! Η Ζωή Λάσκαρη θα το τολμήσει στην «Αθηναΐδα» με σκηνοθέτη τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Έχει ήδη βρει τη λευκή περούκα που θα φορέσει κι έχει αρχίσει να αναζητεί τον καταλληλότερο μακιγιέρ, που θα «επεμβαίνει» στο πρόσωπό της και θα την κάνει να δείχνει σαν τη «Ρόουζ», την πολύπαθη Εβραία που επεβίωσε στο Άουσβιτς και δίνει μαθήματα ιστορίας, ζωής και αγάπης.

Το ίδιο όμως θα κληθεί να κάνει και η Άννα Παναγιωτοπούλου στο Θέατρο «Μουσούρη» για το «Χάρολντ και Μοντ», με Χάρολντ τον Πέτρο Φιλιππίδη, που δεν ξέρω αν θα παίξει σαξόφωνο επί σκηνής όπως έκανε ο Γιάννης Βούρος στη θρυλική παράσταση με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Κι άλλη μια ηθοποιός -αυτή μάλιστα και νέα, ωραία και σέξι- που θα... μεγαλώσει και θα ασχημύνει απίστευτα για να γίνει ιδιοκτήτρια καφενείου σε μια παραγκούπολη στο Περού. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη δεν φοβάται να τσαλακωθεί και να γίνει αγνώριστη ως «Λα Τσούνγκα» στο Θέατρο «Επί Κολωνώ», που έκανε μεγάλη επιτυχία πέρυσι.

Άτακτες καλόγριες και ατάκες-φωτιά

Το πήραν απόφαση οι: Χρυσούλα Διαβάτη, Ελένη Καστάνη, Σοφία Μουτίδου και Χρύσα Ρώπα και κλείστηκαν σε μοναστήρι! Μόνο που αυτό το μοναστήρι, που υποδέχτηκε τα «Κορίτσια με τα μαύρα» στήνεται στη σκηνή του «Αλίκη» και είναι άντρο διαφθοράς και ακολασίας! Οι μοναχές που ζουν εκεί είναι η μία χειρότερη από την άλλη. Φέρνουν αλλοδαπές και τις εκπορνεύουν, ενώ στον περίβολο της μονής έχουν φυτείες χασίς! Φυσικά, οι «σπόντες»για τη σύγχρονη πραγματικότητα δεν λείπουν. Από το στόχαστρό τους δεν γλιτώνει κανείς και καμιά, με πρώτη και καλύτερη, όπως πήρε το αφτάκι μου στις πρόβες, την Ελένη Μενεγάκη!

Ο Αντωνάκης τα σπάει...

Τι σχέση μπορεί να έχει η κυρία Κοκκοβίκου και ο Αντωνάκης της με τη Δήμητρα Γαλάνη; Μεγάλη, αφού η κινηματογραφική επιτυχία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τη Μάρω Κοντού μεταφέρεται στο Θέατρο «Κιβωτός» με τον Γιάννη Μπέζο και τη Ναταλία Τσαλίκη. Μόνο που γίνεται μουσική κωμωδία με πολλά τραγούδια, τα οποία υπογράφει η Δήμητρα Γαλάνη, ενώ θα υπάρχουν και χορευτικά.

Με την καινούργια χρονιά θα γίνει ένα? αισθησιακό «Πέρασμα» στο Θέατρο «Τόπος Αλλού». Οι: Χαρά Κονταξάκη, Βίκυ Κυριακίδη, Θανάσης Κουρλαμπάς και Έφη Κόντα μπλέκονται σε ένα ερωτικό τρίγωνο μέσα από παραψυχολογικά φαινόμενα.

Όσο για την «Αττική Οδό», θα συνεχίσει να περνάει μέσα από το Θέατρο «Εμπορικόν» και η Κατερίνα Τσάβαλου να δίνει ένα περιπαθές φιλί στον Σταύρο Ζαλμά όταν του την πέφτει επί σκηνής...

Τέλος, η Κάτια Δανδουλάκη θα αναφωνεί «Για όνομα του Θεού» στο θέατρό της, όχι γιατί θα τρέχει με χίλια για να προλάβει και τα γυρίσματά της στη «Ζωή της άλλης», αλλά γιατί θα γίνεται πραγματικά μακελειό ? θα σπάνε καρέκλες επί σκηνής, γυαλικά κ.ά. Κι αυτό γιατί το έργο της Γιασμίν Ρεζά που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής κορυφώνεται με έναν τρικούβερτο καβγά, που όμοιό του δεν θα έχει ξαναδεί το κοινό! Συνυπεύθυνοι οι: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βούρος και Κατιάνα Μπαλανίκα.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περίεργα και πικάντικα που θα δούμε φέτος στα θέατρα, καθώς οι υπεύθυνοί τους προσπαθούν με ό,τι πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό να ξορκίσουν την οικονομική κρίση. Μακάρι!