Χήρα Πάτρικ Σουέιζι: "Ακόμη του στέλνω μηνύματα"

09.09.2010
Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος από τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας στα 57 χρόνια του, η χήρα του, Λίζα Νιέμι (Lisa Niemi) αποκαλύπτει ότι ακόμη του στέλνει μηνύματα στο κινητό.


Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος από τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας στα 57 χρόνια του, η χήρα του, Λίζα Νιέμι (Lisa Niemi) αποκαλύπτει ότι ακόμη του στέλνει μηνύματα στο κινητό.

Μιλώντας στο περιοδικό "People", η επί 34 χρόνια σύζυγος του Πάτρικ Σουέιζι (Patrick Swayze) θυμάται πως χωρίς να το καταλάβει συνέχισε να επαναλαμβάνει μια παλιά συνήθεια που είχαν οι δυο τους, παρόλο που εκείνος είχε πεθάνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2009.

Τον Ιούλιο που μας πέρασε, ανέβηκε σε ένα αεροπλάνο προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα προγραμματισμένο ταξίδι της και το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να στείλει ένα μήνυμα στον αγαπημένο άντρα της. "Σ' αγαπώ", του έγραψε και μόλις δύο λεπτά μετά, ξέσπασε σε κλάματα μόλις συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε κάνει.

"Το μήνυμα δεν επέστρεψε, οπότε σκέφτηκα ότι ή κάπου εκεί έξω εκείνος όντως το έλαβε (!), ή ότι κάποιος άλλος το πήρε στη θέση του και σίγουρα χάρηκε σκεφτόμενος ότι κάποιος τον αγαπά. Όπως και να έχει, είναι μια... νίκη και στις δύο περιπτώσεις", συνέχισε η Νιέμι.

Η Λίζα, η οποία ήταν 19 χρονών όταν γνώρισε τον Σουέιζι στάθηκε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια αλλά λίγο καιρό μετά τον θάνατό του μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το πρόβλημα που εκείνος αντιμετώπιζε με το αλκοόλ. "Όταν έπινε μπορούσε να τραυματίσει ανθρώπους ή και ζώα. Δεν ήταν καλό να είσαι δίπλα σε κάποιον σαν κι αυτόν", είχε αποκαλύψει μεταξύ άλλων.

Πραγματικός μαχητής και πρότυπο αρσενικού στην οθόνη -όπου τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε, ιδιαίτερα στους ρόλους του στο "Βόρειοι και Νότιοι", "Dirty Dancing" και "Ghost"- ο Σουέζι κράτησε την ίδια στάση και στη ζωή, όπου πάλεψε γενναία με τον καρκίνο στο πάγκρεας για δυο χρόνια.

Γυρίζοντας στις τελευταίες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, η Λίζα μίλησε στο περιοδικό για τη δύσκολη απόφαση που χρειάστηκε να πάρει ώστε να φέρει τον άντρα της πίσω στο σπίτι για να πεθάνει εκεί, στον δικό του χώρο. "Ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήθελα να το κάνω μόνο και μόνο επειδή ένιωθα ότι θα το ήθελε και εκείνος".

Όταν "έφυγε" εκείνη κρατούσε το χέρι του: "Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι καταλάβαινε ότι ήμουν δίπλα του. Είχα πάντα τον φόβο μήπως και τα χάσω. Το να σε αφήνει η αδελφή ψυχή σου δεν μπορεί να περιγραφεί, αλλά ένιωθα ότι πήγαινε σε ένα καλύτερο μέρος", θυμάται.

Στη συνέχεια, η Νιέμι παραδέχτηκε ότι η θλίψη δεν έχει όρια ενώ τονίζοντας ότι το γεγονός ότι ο Πάτρικ θα ήθελε για εκείνη να προχωρήσει τη ζωή της, της δίνει δύναμη και χαμόγελο για το αύριο.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα