Από μικροί στα βάσανα!

15.12.2009
Δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιότητα και πρώτο τους μέλημα είναι ακόμη το σχολείο. Άλλωστε και στα διαλείμματα της δουλειάς διαβάζουν! Σίγουρα δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν, ούτε πώς θα διαχειριστούν τα πρώτα χρήματα που κέρδισαν ως επαγγελματίες. Είναι τα φιντανάκια της μικρής μας οθόνης, που... κλέβουν την παράσταση στα σίριαλ τη φετινή σεζόν.
Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ Γιώργος Λιάτης - «Πολυκατοικία», Mega

Τον γνωρίσαμε στην επιτυχημένη σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί», ενώ από πέρυσι τον βλέπουμε στην «Πολυκατοικία» του Mega. Ο Γιώργος Λιάτης, 14 ετών και μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, έχει παίξει επίσης στις κινηματογραφικές ταινίες «Μια μέλισσα τον Αύγουστο» και «Ουράνια». Και για όσους δεν το γνωρίζετε, η μικρή του αδερφή Λυδία υποδυόταν πέρυσι τη μικρή κόρη της Μαρίας Καβογιάννη στη σειρά «Χαρά αγνοείται», ενώ ο αδερφός του, Δημήτρης, συμμετείχε στη σειρά «Υπάρχουν άντρες κι άντρες». Αγαπημένοι ηθοποιοί του Γιώργου είναι ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο ίδιος όμως δεν είναι σίγουρος ότι θέλει να γίνει ηθοποιός.

Ηλίας Μακράς - «Kάρμα», ΑΝΤ1

Είναι από τους πιο μικρούς ηθοποιούς της τηλεοπτικής μας πραγματικότητας. Ο Ηλίας είναι μόλις 6 ετών και πηγαίνει στην Α΄ Δημοτικού. Φέτος συμμετέχει στη σειρά του ΑΝΤ1 «Κάρμα», ενώ τον είχαμε δει και σε κάποια επεισόδια του «Έρωτα». Μπορεί ο Ηλίας να έχει αδυναμία στους τηλεοπτικούς του γονείς Αντώνη Φραγκάκη και Μυρτώ Αλικάκη, η αγαπημένη του όμως είναι μάλλον η Ιζαμπέλα Κογεβίνα, η οποία, όπως μάθαμε, του έχει υποσχεθεί ότι θα τον παντρευτεί! Για να δούμε, θα κρατήσει το λόγο της; Ο Ηλίας παράλληλα με το σχολείο ασχολείται με τη μουσική και κάνει κολύμβηση, ενώ όταν μεγαλώσει, δεν θέλει να γίνει ηθοποιός. «Τώρα είμαι ηθοποιός, όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω σκηνοθέτης ή καμεραμάν», λέει στους γονείς του.

Γιάννης Κυρίκος - «Παιδική χαρά», Mega

Είναι μόλις 8 ετών, πηγαίνει στην Γ΄ Δημοτικού και μπορεί να απολαμβάνει τη συμμετοχή του στη σειρά του Mega «Παιδική χαρά», δεν έχει αποφασίσει όμως ακόμη τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Όπως μάθαμε, ο Γιάννης είχε φαγωθεί να κάνει τηλεόραση ή να παίξει σε κάποιο διαφημιστικό και το κίνητρό του ήταν καθαρά οικονομικό, καθώς ήθελε να μαζέψει χρήματα για να πάρει άλογο! Όταν ήρθε η πρόταση από το Mega και οι γονείς του ήταν αρνητικοί, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι απολύτως συνεπής στις μαθητικές του υποχρεώσεις προκειμένου να τον αφήσουν. Φυσικά και κράτησε το λόγο του. Παράλληλα, με το σχολείο και τα γυρίσματα κάνει καράτε και κολύμβηση.

Εύη Δαελλή - «Μ+Μ», Mega

Κάνει διαφημιστικά και φωτογραφήσεις από τα 6 της χρόνια, έχει εμφανιστεί στην κινηματογραφική ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα «Παρέες», ενώ στην τηλεόραση την είδαμε για πρώτη φορά στη σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί». Φέτος υποδύεται την κόρη του Φάνη Μουρατίδη στη σειρά του Mega «Μ+Μ». H Εύη πηγαίνει στην Γ΄ Γυμνασίου, ενώ κάνει επίσης μπαλέτο, ορθοφωνία και μαθήματα κιθάρας. Και μπορεί να χρειάστηκε να πείσει τους γονείς της να την αφήσουν να ασχοληθεί από τόσο μικρή με την υποκριτική, δεν έχει αποφασίσει όμως ακόμη αν θέλει να γίνει ηθοποιός. Βλέπετε, αγαπάει πολύ τα ζώα και θα της άρεσε να γίνει κτηνίατρος. Τα χρήματα δε που μαζεύει από τη δουλειά της θα τα αξιοποιήσει αγοράζοντας αυτοκίνητο όταν γίνει 18 ετών.

Βασίλης Γαλαίος - «Παιδική χαρά», Mega

Παρόλο που είναι μόλις 10 ετών, έχει παίξει στις σειρές «Έρωτας», «10η εντολή» και «Υπάρχουν άντρες κι άντρες». Φέτος τον βλέπουμε στην «Παιδική χαρά» του Mega. Αν τον ρωτούσατε μερικά χρόνια πριν ποιο επάγγελμα ήθελε να ακολουθήσει, θα σας απαντούσε «δικηγόρος ή γιατρός». Μετά την ενασχόλησή του, όμως, με την υποκριτική αποφάσισε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Ο Βασίλης πηγαίνει αγγλικά, κάνει καράτε και του αρέσουν επίσης ο χορός, το snowboard και η κολύμβηση. Αγαπημένος του τηλεοπτικός ήρωας είναι ο «Λάκης ο γλυκούλης», ενώ όταν τον ρωτάνε οι συμμαθητές του τι θα γίνει στη σειρά στην οποία συμμετέχει, αποφεύγει να τους απαντήσει για να τους κρατήσει σε αγωνία!

Γκαμπριέλα ΜcGilvra -"Μ+Μ», Mega

Έχει γεννηθεί στο Μέριλαντ της Αμερικής, είναι 12 ετών και πηγαίνει στην Α΄ Γυμνασίου. Φέτος τη βλέπουμε στη σειρά του Mega «Μ+Μ». Της αρέσει πολύ η υποκριτική, περισσότερο όμως το τραγούδι, γι’ αυτό και κάνει μαθήματα φωνητικής και κιθάρας. Αγαπημένη της τραγουδίστρια είναι η Κέιτι Πέρι. Η Γκαμπριέλα έχει 8 αδέρφια, από τα οποία κάποια ασχολούνται με τη μουσική. Μάλλον όχι τυχαία, αφού ο μπαμπάς τους είναι μουσικός, ενώ την αδερφή της, Μελίνα, τη βλέπουμε φέτος στη σειρά «Οικογένεια βλάπτει». Πώς προλαβαίνει γυρίσματα και σχολείο; Αξιοποιώντας σωστά το χρόνο της, ακόμη και στα γυρίσματα παίρνει μαζί τα βιβλία της και στα διαλείμματα διαβάζει!

Εφραίμ Ελευθερόγλου - «H Οικογένεια βλάπτει», Mega

Είναι 7 ετών και η «Οικογένεια βλάπτει» του Mega είναι η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά. Μπορεί ο Εφραίμ να είναι ενθουσιασμένος με την τηλεόραση, όταν μεγαλώσει όμως, θέλει να γίνει πιλότος ή γιατρός. Σχεδιάζει μάλιστα μαζί με τα αδέρφια του να ανοίξουν το δικό τους νοσοκομείο. Μαθαίνει αγγλικά και παράλληλα ασχολείται με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και το καράτε και, φυσικά, απολαμβάνει τα θετικά σχόλια των συμμαθητών του. Πάντως, ένιωσε πολύ αμήχανα όταν μια συμμαθήτριά του του ζήτησε αυτόγραφο. Όχι γιατί δεν είχε, αλλά γιατί δεν ήξερε τι είναι. «Τι είναι το αυτόγραφο;» ρώτησε τη μαμά του.
BR> Χριστίνα-Ιουστίνα Αρχοντή «Dr Ρούλης», ANT1

Είναι η Μπέμπα στη σειρά του ΑΝΤ1 «Dr Ρούλης». Η γλυκιά Μπουλίτσα που γνωρίσαμε στο «Καφέ της Χαράς» είναι σήμερα 10 ετών, πηγαίνει στην Ε΄ Δημοτικού και το σκέφτεται σοβαρά όταν μεγαλώσει να γίνει ηθοποιός. Η εναλλακτική, δική της πρόταση είναι να γίνει γιατρός και μάλιστα αγγειολόγος! Η Χριστίνα-Ιουστίνα έκανε το ντεπούτο της δίπλα στην Κάρμεν Ρουγγέρη, στην παράσταση «Ο μαγικός αυλός», και ακολούθησαν συμμετοχές σε πολλές σειρές, όπως «Πάνω από το νόμο», «Σούπερ μπαμπάς», «Ευτυχισμένοι μαζί», «7 θανάσιμες πεθερές», ενώ στο «Καφέ της Χαράς» συνυπήρχε υποκριτικά και με τη μαμά της, Λίλιαν Αρχοντή, η οποία είναι επαγγελματίας ηθοποιός. Η Χριστίνα-Ιουστίνα είναι άριστη μαθήτρια, ενώ παράλληλα παίζει χάντμπολ, κάνει μαθήματα πιάνου, αγγλικά, γαλλικά, ιππασία και έχει κίτρινη ζώνη στο τάε κβον ντο.

Μιχαήλ Αγγελής, «Dr Ρούλης», ANT1

Είναι μόλις 8 ετών, πηγαίνει στη Β΄ Δημοτικού και υποδύεται τον Μπέμπη στη σειρά του ΑΝΤ1 «Dr Ρούλης». Είναι η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά και απολαμβάνει τόσο τη διαδικασία των γυρισμάτων όσο και τα θετικά σχόλια των συμμαθητών του στο σχολείο. Όταν μεγαλώσει όμως, δεν θέλει να γίνει ηθοποιός. Προτιμά αστυνομικός ή πυροσβέστης. Όπως μάθαμε δε, απέρριψε πρόταση να διαφημίσει γνωστό κατάστημα παιχνιδιών, επειδή λίγο καιρό πριν είχε γίνει μάρτυρας ενός άσχημου περιστατικού. Συγκεκριμένα, περνούσε απέξω με τον πατέρα του και είδαν τη διαμαρτυρία ενός εργαζόμενου που μόλις τον είχαν απολύσει. Η απόγνωση αυτού του ανθρώπου έμεινε αποτυπωμένη στη μνήμη του Μιχαήλ και αυτός ήταν και ο λόγος που απέρριψε τη δελεαστική οικονομική πρόταση. Αυτό θα πει παιδί με άποψη!

Μελίνα ΜcGilvra - «Οικογένεια βλάπτει», Mega

Η αδερφή της Γκαμπριέλας γεννήθηκε στο Μεξικό (σ.σ.: πολυταξιδεμένη οικογένεια), είναι 11 ετών και πηγαίνει στην ΣΤ΄ Δημοτικού. Έχει κάνει αρκετά διαφημιστικά, συμμετείχε στην «Πολυκατοικία», ενώ φέτος τη βλέπουμε στη σειρά «Οικογένεια βλάπτει». Μπορεί οι φίλοι της που τη βλέπουν στην τηλεόραση να τη ρωτάνε διάφορα, εκείνη όμως πάντα φροντίζει να τους τονίζει: «Είμαι ένα φυσιολογικό άτομο!». Ενοχλείται δε πολύ όταν της ζητάνε αυτόγραφο. Αγαπημένος της ηθοποιός είναι ο Άνταμ Σάντλερ και όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει ηθοποιός. Προτεραιότητα όμως τώρα έχει το σχολείο. Είναι πολύ καλή μαθήτρια, συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις της και λατρεύει τα μαθηματικά.

Αθηνά Αραμπατζή - «Μίλα μου βρώμικα», Μega

Είναι η πρώτη φορά που η 9χρονη Αθηνά συμμετέχει σε κάποια σειρά και είναι ενθουσιασμένη. Άλλωστε, ήταν κάτι που η ίδια είχε ζητήσει από τους γονείς της. Η ιδέα της μπήκε στο μυαλό όταν η μεγαλύτερη αδερφή της, Γιώτα, έπαιξε σε μια ταινία. Παράλληλα με το σχολείο, η Αθηνά, που πηγαίνει στην Δ΄ Δημοτικού, κάνει αγγλικά και κολύμβηση. Οι συμμαθητές της δε της λένε ότι τη θαυμάζουν όταν τη βλέπουν στη σειρά του Mega «Μίλα μου βρώμικα». Δύο είναι τα επαγγέλματα που σκέφτεται να ακολουθήσει όταν μεγαλώσει, κτηνίατρος και γιατρός.