Τελικά, ο Alpha δεν πωλείται

16.12.2009
Μετά την αναταραχή η ηρεμία στον Alpha. Τις τελευταίες μέρες οι φήμες ότι πωλείται σε Κύπριους επιχειρηματίες «έσκασαν» σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία και όλοι πάγωσαν! Μέχρι να έρθει όμως η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Μετά την αναταραχή, η ηρεμία στον Alpha. Τις τελευταίες μέρες οι φήμες ότι πωλείται σε Κύπριους επιχειρηματίες «έσκασαν» σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία και όλοι πάγωσαν! Μέχρι να έρθει όμως η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η φημολογία κυκλοφόρησε από το Διαδίκτυο και έγινε θέμα συζήτησης στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ ακόμα και οι σταρ του σταθμού δήλωναν σε πολύ δικά τους πρόσωπα πλήρη άγνοια.

Η ανησυχία όμως όλων ήταν έντονη καθώς και πριν από αρκετούς μήνες, τότε που είχαν ξεκινήσει οι φήμες για την πώληση του Alpha στους Γερμανούς, κάτι τέτοιο διαψεύδονταν, αλλά τελικά η επόμενη μέρα ήρθε για το κανάλι. Αυτή τη φορά αν και οι πληροφορίες που είχαν φτάσει από το RTL Group των Γερμανών διέψευδαν κατηγορηματικά την πώληση, οι φήμες εξακολουθούσαν να οργιάζουν, καθώς δεν υπήρχε ανακοίνωση από το κανάλι. Οι εργαζόμενοι ένιωθαν πάλι τη «δαμόκλειο σπάθη» πάνω από τα κεφάλια τους και στα γραφεία του σταθμού αυτό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης. Μέχρι που βγήκε η ανακοίνωση και όλοι ανάσαναν με ανακούφιση.

Σε αυτήν ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του RTL Group, Όλιβερ Χεργκέσελ, ξεκαθάρισε το τοπίο επισημαίνοντας «κάποιοι κατασκευάζουν ψευδείς πληροφορίες και τις παρουσιάζουν ως αληθινές, ενώ στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένες, όταν η αποδεδειγμένη αφοσίωσή μας στην επένδυσή μας είναι γεγονός». Επίσης, τόνισε ότι το RTL Group είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, οπότε, αν βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς, θα έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά η χρηματιστηριακή αγορά.

«Δεν έχουμε ενημερώσει την αγορά, γιατί δεν υφίσταται καμία τέτοια διαδικασία σε εξέλιξη. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην τηλεόραση του Alpha», τόνισε χαρακτηριστικά.