Η γοργόνα είναι cult...

05.02.2010
Στη δεκαετία του ’80 έσπασε κυριολεκτικά ταμεία σε όλα τα βιντεοκλάμπ. Είκοσι χρόνια αργότερα η... γοργόνα παίρνει την εκδίκησή της.

Στη δεκαετία του ’80 έσπασε κυριολεκτικά ταμεία σε όλα τα βιντεοκλάμπ. Είκοσι χρόνια αργότερα η... γοργόνα παίρνει την εκδίκησή της.

Η Ελένη Φιλίνη τιμήθηκε από το 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου για την ομώνυμη ταινία. Η ηθοποιός μιλώντας στο ΛΟΙΠΟΝ μας είπε: «Με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, που οργανώνει το φεστιβάλ, και μου το πρότεινε. Ήταν πολύ όμορφο και ευγενικό. Με συγκινεί η αγάπη των νέων παιδιών για δουλειές που δημιουργήθηκαν μια εποχή για την οποία έλεγαν διάφορα. Η ιδιωτική τηλεόραση ουσιαστικά αναπλήρωσε το βίντεο. Η διαφορά είναι ότι στο βίντεο επέλεγες τον ηθοποιό που ήθελες να δεις, ενώ στην τηλεόραση σου επιβάλλουν αυτόν που θέλουν αυτοί. Είναι τεράστια η διαφορά».

Θεωρείτε ότι είναι μια δικαίωση;

«Τόσα χρόνια με την πορεία μου στο χώρο θα έλεγα ότι έχω δικαιωθεί. Με έχει στηρίξει η αγάπη του κόσμου, γιατί ο κόσμος με κράτησε».

Το λέω γιατί το σύστημα... σας πολέμησε.

«Έχω πολεμηθεί πράγματι πάρα πολύ. Έτσι είναι το σύστημα και τα πράγματα στην εποχή που ζούμε. Το θέμα είναι από ποια οπτική γωνία τα βλέπει κανείς. Εγώ, δόξα τω Θεώ, είμαι ισορροπημένος άνθρωπος και αισθάνομαι μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Πολλοί μπορεί να πουν ότι είναι γραφικό να πάτε σε ένα cult φεστιβάλ και να πάρετε ένα βραβείο...

«Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει, πρόβλημά του. Εγώ είμαι μια χαρά, γι’ αυτό και πήγα. Ήταν πολύ ευγενικά τα παιδιά και αγαπάνε αυτές τις ταινίες».

Σας στεναχωρεί που πολλοί μπορεί σας να ειρωνευτούν επειδή τα βραβεία είναι cult;

«Είδαμε και τα μη cult βραβεία. Μπορείς να μου πεις ποιος κρίνει το cult; Η διαδρομή του κάθε ανθρώπου λέει πάρα πολλά».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΟΥΛΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ